KULÜP

YÜKSEK DİVAN KURULU TEMMUZ AYI OLAĞAN TOPLANTISI YAPILDI

27 Temmuz 2019 Cumartesi 12:46

Fenerbahçe Spor Kulübü Yüksek Divan Kurulu (YDK) Temmuz Ayı Olağan toplantısı, Vefa Küçük başkanlığında, Başkanımız Ali Koç, Yöneticilerimiz ve Yüksek Divan Kurulu Üyelerimizin katılımıyla Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri’nde yapıldı.

Sponsorlarımız stant açtı

Toplantıda sponsorlarımız tarafından kurulan stantlar divan kurulu üyelerimiz tarafından büyük ilgi gördü. Stantlarda üyelerimize hediye paketleri takdim edilirken; kampanya duyuruları, tanıtımlar ve çeşitli konularda bilgilendirmeler yapıldı. Detaylar için tıklayınız.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başladı

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, kurucularımız, vefat eden yönetici, sporcu ve taraftarlarımız ile vatanımızın, demokrasimizin, milletimizin bekası için canlarını veren şehitlerimiz için yapılan saygı duruşunun ardından, İstiklal Marşı'nın hep bir ağızdan okunmasıyla toplantı başladı.

YDK Başkanı Vefa Küçük: 3 Temmuz kumpası hem hukuki hem de manevi anlamda bitmedi

YDK açılış konuşmasını Yüksek Divan Kurulu Başkanımız Vefa Küçük yaptı. Kısa bir konuşma yapan Vefa Küçük sözlerine nisan ayından bugüne kadar Kulübümüzde ve ülkemizde olan bazı konulara temas ederek başladı. 3 Mayıs 2019’da Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesislerimizde Kulübümüzün kuruluş yıl dönümünü ve aynı zamanda Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün de Kulübümüzü ziyaretinin yıldönümünü kutladığımızı, 16 Haziran’da da Mali Genel Kurulumuzu yaptığımızı hatırlatan Vefa Küçük, temmuz ayının Kulübümüz ve ülkemiz için önemine değindi. Vefa Küçük, “Temmuz ayı hem ülkemiz hem Kulübümüz için darbe teşebbüsleri ve kumpaslarla anılan bir ayır. Kulübümüz Temmuz ayının 3’ünde FETÖ kumpasına maruz kaldı. 15 Temmuz’da da ülkemiz, demokrasimiz ve parlementomuz FETÖ kumpasıyla, tehlikeyle karşı karşıya kaldı; Allah’ın yardımı, Fenerbahçelilerin birliği ve Türk milletinin bütünlüğü sayesinde bu acı olayları atlattık. Fakat Kulübümüz yönünden 3 Temmuz 2011 kumpas olayı hem hukuki hem de manevi anlamda bitmedi. Yönetimimiz bir önceki yönetimin titizlikle takip ettiği duruşmaları, hukuki süreçleri aynı ciddiyetle, titizlikle takip ediyorlar. Bu memnuniyet verici bir durum.” dedi. Yüksek Divan Kurulu Başkanımız Vefa Küçük daha sonra YDK gündemiyle ilgili bilgiler vererek konuşmasını tamamladı.

Başkanımız Ali Koç, FBÇKG Başkanı ve Yürütme Kurulu'na mazbatalarını takdim etti

Ardından Fenerbahçe Çocuk ve Gençlik Kulübü’nün Başkanı Ece Beyter ve 21 kişilik Yürütme Kurulu asil ve yedek üyelerine Başkanımız Ali Koç mazbatalarını takdim etti. Mazbata takdiminin ardından YDK Başkanımız Vefa Küçük tarafından kürsüye çağırılan FBÇGK Başkanı Ece Beyter, kısa bir konuşma yaptı.

FBÇGK Başkanı Ece Beyter: Çocukların ve gençlerin sportif becerilerini, hayal güçlerini ve sosyal duyarlılıklarını geliştirmeyi hedefliyoruz

Ece Beyter, “Sayın Yüksek Divan Kurulu Başkanım, Saygıdeğer Yüksek Divan Kurulu Üyeleri, Sayın Başkanım, Saygıdeğer Yönetim Kurulu Üyeleri ve Değerli Divan Kurulu Üyeleri hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

22 Haziran 2019’da gerçekleştirilmiş olan Fenerbahçe Çocuk ve Gençlik Kulübü 3. Olağan Seçimli Genel Kurulu’nda Yürütme Kurulu’m ve ben göreve seçildik.

Türkiye’nin en büyük spor kulübü olan şanlı kulübümüzde bu denli önemli bir görevde bulunmak bizim için gurur ve heyecan verici.

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden giden, kanları sarı lacivert akan Fenerbahçe Gençliği olarak en büyük hedefimiz hissettiğimiz bu tarif edilemez duyguları tüm Atatürk Gençliğine aşılamak ve Fenerbahçelilik değerlerini yeni nesillere aktarmaktır.

Türkiye’nin ilk Çocuk ve Gençlik Kulübü olan Fenerbahçe Çocuk ve Gençlik Kulübü’müz 0-12 yaşları arasındaki çocukların ve 13-17 yaşları arasındaki gençlerin sportif becerilerini, hayal güçlerini ve sosyal duyarlılıklarını Fenerbahçe Spor Kulübü çatısı altında geliştirmeyi hedeflemektedir. 

Bu sayede Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı, Fenerbahçe Spor Kulübü’ne aidiyeti tam, saygılı, aydın, entelektüel ve spor bilinci yüksek nesiller yetişmesine katkı sağlamayı amaç edinmektedir.

Bu yolda gerçekleştirmeyi hedeflediğimiz, her zaman olduğu gibi ilklere imza atacağımız projelerimiz var. Tüm genç üyelerimizi de yeni oluşturduğumuz, yürütme kurulumuza bağlı olan komitelerimizde projelere katkı sağlamaya bekliyoruz.

Ve tabii ki Fenerbahçeli tüm çocuk ve gençlerimizi kulübümüze üye olmaya ve bizlerle birlikte tüm dünyaya Fenerbahçe’nin sporda olduğu gibi sosyal alanlarda da örnek ve takip edilen olduğunu göstermeye davet ediyorum.

Siz değerli üyelerimizin de bu yolda atacağımız her adımda yanımızda olacağına ve desteklerinizle Fenerbahçe Gençliği’ni ve Fenerbahçe Spor Kulübü’nü hep birlikte yücelteceğimize inancımız sonsuz.

Bugün Yüksek Divan Kurulu Toplantı’sında bana bu konuşmayı yapma fırsatını veren Sayın Yüksek Divan Kurulu Başkanı’m Vefa Küçük’e, Fenerbahçe Çocuk ve Gençlik Kulübü Başkanlığı’na seçilerek kulübümüze hizmet etme şerefini verdikleri için Sayın Başkan’ım Ali Koç ve Saygıdeğer Yönetim Kurulu Üye’lerime ve siz Değerli Divan Kurulu Üyeleri’mize şahsım, Yürütme Kurulu’m ve tüm Fenerbahçe Çocuk ve Gençlik Kulübü Üyeleri adına teşekkür ederim.”
dedi.

Gençler Türkiye Kupası şampiyonu kürekçilerimiz alkışlandı

Kürekte Gençler Türkiye Kupası şampiyonu olan Genç Erkek ve Genç Kız kürek takımlarımız Başkanımız Ali Koç ve Yönetim Kurulu Üyemiz Mustafa Kemal Danabaş tarafından tek tek tebrik edildi ve toplu fotoğraf çektirildi. Kürekçilerimiz Yüksek Divan Kurulu Üyelerimiz tarafından da alkışlandı.

Plaketler takdim edildi

Geçtiğimiz aylarda vefat eden üyelerimizin isimleri tek tek okunurken, Fenerbahçe Spor Kulübü Yüksek Divan Kurulu üyesi olmaya hak kazanan 112 kongre üyesi de tebrik edildi.  Ardından 40-50-60 ve 70. yılını dolduran üyelerimize Başkanımız tarafından plaketleri takdim edildi. 2 ay önce vefat eden eski başkanlarımızdan Metin Aşık’ın plaketini, oğlu Murat Aşık aldı.

Kıdemli Yüksek Divan Kurulu üyelerimize bizzat Başkanımız ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz tarafından evlerine ve iş yerlerine gidilerek verilen yeni sezon formalarımızın takdimiyle ilgili video oynatıldı. Videonun ardından forma takdim edilen YDK üyelerimiz sahneye çağırıldı ve Başkanımız Ali Koç tarafından tebrik edildi. Ayrıca Başkanımız Ali Koç YDK üyelerimizle bir de selfie çekti. 

Yeni sezon formasını Başkan Yardımcımız Burhan Karaçam’dan alan ancak YDK Temmuz Ayı Olağan Toplantısı’na katılamayan Recep Yüksel Yenigün, Başkanımıza hitaben gönderdiği teşekkür mektubu YDK Başkanımız Vefa Küçük okudu.

YK Faaliyet Raporu okundu

Daha sonra Yönetim Kurulu Faaliyet raporu okunmasına geçildi. Genel Sekreterimiz Sevil Zeynep Becan, başlıklar halinde son 3 aylık dönemde Kulübümüzde hangi gelişmelerin yaşandığını, yapılan planlamaları ve düzenlemeleri aktardı. Genel Sekreterimiz Sevil Zeynep Becan'ın konuşması için tıklayınız.

Denetim kurulu raporu okundu

Yönetim kurulu faaliyet raporunun okunmasının ardından gündemdeki denetim kurulu raporunun (DKR) okunması maddesine geçildi. Raporu, Denetim Kurulu Üyesi Musa Erdemir tarafından okudu.

DKR hakkında bilgi verilmesinin ardından YDK üyelerin düşünce, görüş ve önerilerini içeren konuşmalarının sonrasında toplantı, Başkanımız Ali Koç’un konuşmasıyla noktalandı.

Başkanımız Ali Koç'un konuşması için tıklayınız.

Fotoğraflar: Ahmet Hopyar

Basın Fotoğrafları