KULÜP

Genel Sekreterimiz Sevil Zeynep Becan Yüksek Divan Kurulumuzda konuştu

27 Temmuz 2019 Cumartesi 12:58

Fenerbahçe Spor Kulübü Yüksek Divan Kurulu (YDK) Temmuz Ayı Olağan Toplantısı’nda Yönetim Kurulu Faaliyet Raporunu okuyan Genel Sekreterimiz Sevil Zeynep Becan, şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Yüksek Divan Kurulu Başkanımız, Sayın Başkanım ve Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarım, Sayın Kurul Üyesi arkadaşlarımız, Saygıdeğer Yüksek Divan Kurulu Üyeleri, sevgili basın mensupları ve ekranları başında bizleri takip eden Sevgili Fenerbahçeliler; hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Bugünkü aile buluşmamızda; sizlere başlıklar halinde son 3 ayki aktivitelerimizi aktaracağım. Bundan önce özel bir teşekkür de kıyafet sponsorumuz Damat Tween’e gelecek. Bugünkü özel günümüze stant ve özel hediyelerle katıldığı için kendilerine çok teşekkür ediyor ve saygılarımızı sunuyoruz.

FENER OL:

Gelecek ve umuttan bahsettiğimize göre ilk olarak Fener Ol kampanyasına değinmemiz gerekecek. Mali bağımsızlığımız için attığımız adımlardan biri olan Fener Ol kampanyasında henüz 6 ay bile olmamışken ulaştığımız sonuçlarla camiamızın ne kadar büyük ve güçlü olduğunu bir kez daha herkese gösterdik.
Kampanyamızın ilk yılı Nisan 2020’ye kadar devam edecek olup, 2019 yılı bütçe hedefi olan 200 Milyon TL’lik desteğe ulaşılabileceği şimdiden görülmektedir. Kampanyamız halen devam etmektedir. 

Ağustos ayından itibaren kampanyamız yeni etkinliklerimiz ile hızlanarak devam edecektir.

Kampanyamızın lansmanı itibariyle farklı bölgelerdeki gönüllülerimizle bilgilendirme çalışmaları yapılmıştır.

Fenerbahçe TV başta olmak üzere kulübümüzün tüm iletişim kanallarını etkin bir şekilde kullanmaya çalıştık.
İş dünyası temsilcileriyle kampanyamızla ilgili destek ve bilgilendirme toplantıları gerçekleştirilmiştir.

Acun Ilıcalı’nın önderliğinde Fener Ol’a katkı sağlamak adına hayata geçirilen televizyon programıyla 1.066.944 kişinin katılımı ile  TV8’de ve Star TV’de WinWin projesini hayata geçirdik. Birbirinden değerli ödüllerin sahiplerini bulmasıyla Haziran ayında Winwin kampanyası sona erdi. Ancak kampanyamız Ağustos ayından sonar çeşitli aktivitelerle devam edecek.

Eşsiz katkıları nedeniyle  Sayın Acun Ilıcalı ve Ferit Şahenk’e, sanatçılarımızdan Cem Yılmaz ve Beyazıt Öztürk  olmak üzere tüm sanatçılarımıza ve diğer kıymetli destekçilerimize sonsuz teşekkür ederiz.
Mali açıdan tarihimizin en zorlu günlerini yaşadığımız şu dönemde elini taşın altına koyan tüm Fenerbahçelilere tekrar sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Her zaman dile getirdiğimiz gibi en büyük gücümüz taraftarlarımız. Geçtiğimiz sezon başında kombineleri bir koltuk dahi boşluk bırakmadan alan, Fenerium’lara akın edip forma rekoru kıran, Fenerbahçemizi hem iç saha hem de deplasmanda hiçbir maçta yalnız bırakmayan camiamızın değerleri olan taraftarlarımızı unutmamız mümkün değil. Son sezonda olduğu gibi bu sezonda da en büyük destekçimiz olacaklarından eminiz.

12 Temmuz itibariyle Fenerbahçemizin 2019-2020 futbol sezonunda oynayacağı maçlarda geçerli olacak kombine kartların genel satışına başladık. Geceden gelip sıraya girenler olsun, işlerini bırakarak sabahın ilk saatlerinde stadımızda toplananlar olsun tüm taraftarlarımıza şükranlarımızı sunuyorum.
 
Son aldığımız verilere göre an itibariyle 32.000 adetin üzerinde kombine satışı gerçekleşmiş olup, bu rakam geçen her saat artmaktadır.

Geçen yıl başlattığımız online satışlarımızda kombinelerin %49’unu gerçekleştiriken  bu sene ise %58’ini internet satışlarından gerçekleştirdik. Online satış oranlarımızın giderek artmasıyla stadımızda önemli bir iş yüküde azalmış oluyor. Büyük memnuniyet duyuyoruz.

Ayrıca geçtiğimiz sezon uygulamaya başladığımız Öğrenci Tribünü projemize bu yıl da devam ettiğimizi belirterek, çok yoğun bir ilgiyle karşılaştığımızı da söylemek isterim.

Basketbol kombineleri ise 1 hafta gibi yakın bir zamanda satışa çıkacaktır.

FORMA LANSMANI:

Fenerbahçe futbol takımımızın 2019-2020 sezonunda giyeceği ve adidas tarafından hazırlanan formaların tanıtımını, Temmuz ayı içerisinde Lefter Küçükandonyadis Tesisleri’nde düzenlenen bir davetle gerçekleştirdik.
Forma satışlarımızda da ilk bir haftada yaptığımız satış 25 bin civarında. Geçen 10 yıl ortalamasıyla karşılaştırıldığında ki ortalama 18 bin civarında %38 artış göstermiş.Bu artışın aynı şekilde devam edeceğini umuyoruz.

DEPLASMAN MAÇ ORGANİZASYONLARI:

Geçtiğimiz sezon sonunda  hayata geçirdiğimiz uygulamalardan biri de deplasman seyir organizasyolarıydı. Geçen sezon iki futbol ve bir basketbol maçında bunu gerçekleştirdik. Üyelerimizin bir araya gelerek heyecanla bkarşılaşmaları izlemeleri, birbirlerini tanımaları açısından bu önemli aktiviteleri önümüzdeki sezon da devam ettireceğiz.  Herkesi bekliyoruz.

FENERBAHÇE ÜNİVERSİTESİ:

Temmuz ayında yaşanan gelişmelerden biride camiamız açısından önemli bir gurur kaynağı olan Fenerbahçe Üniversitesi’nin Tanıtım ve Tercih Günleri Temmuz ayında başladı.

Türkiye’nin en güçlü sağlık ve eğitim gruplarından birisi olan Medicana ile iş birliği yaparak Ataşehir’deki merkezinde 2019-2020 eğitim döneminde öğretime başlayacak olan Fenerbahçe Üniversitesi, dünya üniversitesi olma hedefiyle hızla yola çıkıyor.

Yoğun ilgi ve katılımın olduğu Fenerbahçe Üniversitesi Tanıtım ve Tercih Günleri; 29 Temmuz tarihine kadar her gün Ataşehir Kampüsü’nde devam edecek.

Rektörümüzün 15 farklı şehire ve 10 fuar etkinliğine yaptığı tanıtım ziyaretlerinin de bilgisini vereyim.

SPORTİF BAŞARILAR:

Fenerbahçe Spor Kulübü olarak hem olimpik branşlarda hem de altyapılarda ne kadar başaırlı olduğunu ve buna ne kadar önem verdiğini biliyoruz. Binlerce sporcumuz var  ve binlerce genç spor yapmanın heyecanıyla Fenerbahçe’ye gelme heyecanıyla bekliyor.
 
Basketbol şubemizde;

Erkek Basketbol Takımımız Fenerbahçe Beko’daki kadrolaşmayı aktarmak istiyorum.  Yeni sezon kadro yapılanması çalışmaları kapsamında Erick Green, Tyler Ennis, Barış Hersek, Nicolo Melli, Marko Guduric, Ahmet Can Duran ve Yordan Minchev ile yollarını ayırırken Nando De Colo, Leo Westermann, Berkay Candan ve Derrick Williams isimlerini kadrosumuza dahil ederek mevcut yapımızı güçlendirdik.

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımımız;

2018-19 sezonu final serisinde ise Çukurova Basketbol’u 3-1 geride bırakarak sezonu ‘şampiyon’ olarak tamamlamayı başardı.

Haziran ayında yaşanan gelişmelerden biri de; Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımımızın formasını 13 yıl boyunca gururla taşıyan, duruşuyla Fenerbahçeli olmayı en iyi şekilde temsil eden ve biizleri başarıdan başarıya koşturan Kaptanımız Birsel Vardarlı Demirmen’in basketbol kariyerini sonlandırması oldu.
Bu vesileyle; kaptanımıza, buradan çok teşekkür ediyoruz. Sağ olsun, var olsun.

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımımızın 2019-20 sezonu planlaması kapsamında gerçekleştirdiği gelişmelere baktığımızda; baş antrenör pozisyonu için 2018-19 sezonunda Rusya temsilcisi Nadezdha Orenburg ile Eurocup şampiyonu olan İspanyol Victor Lapena ile anlaşmaya varılmıştır.

Anna Cruz, Olcay Çakır Turgut, Sevgi Uzun, Elizabeth Williams, Alina Iagupova ile anlaşılarak takımımız güçlenmiştir.

Altyapımızdan yetişen 2001 doğumlu oyuncularımız Duygu Özen ve Doğa Adıcan ile profesyonel sözleşme imzalanmıştır.

Voleybol şubemizde;

Kadın Voleybol Takımımız Fenerbahçe OPET; 15 Ağustos’ta sezon hazırlıklarına başlayacak olup 2019-2020 sezonu için Kelsey Robinson, Brankica Mihajlovic, Naz Aydemir Akyol, Ceren Kestirengöz ve Aylin Sarıoğlu’nu kadrosuna dahil etmiştir.

Efeler Ligi ve Kupa Voley Şampiyonu Erkek Voleybol Takımımız da ise yeni sezon hazırlıkları kapsamında Fransız smaçör Thibault Rossard ve orta oyuncu Hasan Sıkar’ı kadrosuna dahil ederek mevcut yapısını güçlendirmiştir.

Altyapı takımlarımızda ise Genç, Yıldız, Küçük kategorilerinde Kız ve Erkek Takımlarımız Türkiye Şampiyonalarına katılmış olup, Yıldız Kız Takımlarımız Türkiye Şampiyonu olmuştur.

Üç sporcumuzu size özellikle alkışlatmak istiyorum. İki tanesi atletizm şubemize ait. Roma’da gerçekleştirilen Diamond League dördüncü ayağında sporcumuz Eda Tuğsuz, Cirit Atmada Roma’daki Elmas Ligi’nde ikinci oldu ve 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'na katılmaya hak kazandı. Türkiye Kulüplerarası Süper Lig 1.Kademe müsabakalarında Çekiç Atma branşında sporcumuz Özkan Baltacı, Olimpiyat Oyunları katılma hakkı elde etti. Tebrik ediyoruz. Alkışlatmak istediğim üçüncü isim ise, Polonya’da yapılan 2019 Dünya Gençler Şampiyonası’da sporcumuz Yiğit Yalçın Çıtak, Laser Radial sınıfında 57 sporcu arasında 1.olmuştur. Onu tebrik ediyorum. Göğsümüz kabarttı, sağ olsun.

Atletizm şubemizdeki gelişmelere baktığımızda;

20-21 Nisan 2019 tarihinde Bursa ilinde düzenlenen Kulüplerarası Atmalar Ligi Final müsabakalarında Yıldız(U18) Kadın Takımımız Atmalar ligi şampiyonu oldu.

4 Mayıs 2019 tarihinde Kütahya ilinde gerçekleşen Türkiye Kulüplerarası Gençler (U20) Ligi 1.kademe Eleme müsabakalarında;

Genç Erkek ve Genç Kadın takımlarımız müsabakayı birinci sırada tamamlamıştır.

Müsabakalarda Gülle Atma branşında yarışan sporcumuz Alperen Karahan 20,87’lik derecesiyle (U 20) Gençler rekorunun sahibi olup, 2019 yılında Dünyada atılan en iyi dereceyi elde etmiştir.

18-19 Mayıs 2019 tarihleri arasında düzenlenen Olimpik Deneme Yarışmaları’nda 100 m branşında Umut Uysal, 10,47’lik derecesiyle 7 yıldır kırılmayan Yıldızlar (U18) Türkiye rekorunun sahibi olmuştur.

2-3 Temmuz 2019 tarihleri arasında düzenlenen 49.Balkan U20 Şampiyonası’nda kulübümüz sporcuları; 9 birincilik, 5 ikincilik, 2 üçüncülük elde etmiştir.

Müsabakalarda gülle atma branşında yarışan sporcumuz Alperen Karahan, kendisine ait olan U20 Türkiye Rekorunu 21,48 taşıyarak birinci olmuştur.

11-14 Temmuz 2019 tarihleri arasında İsveç’te düzenlenen 12.Avrupa U23 Atletizm Şampiyonası’nda cirit atma branşında yarışan sporcumuz Eda Tuğsuz, 61,03 lük derecesiyle U23 Avrupa ikincisi oldu.

Boks şubemizde;

07-14 Nisan 2019 tarihleri arasında gerçekleşen Genç Erkekler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası’nda sporcularımız; Metehan Adıgüzel 49 kg’da ALTIN, Mizan Aykol 56 kg’da ALTIN, Muhammet Saçlı 52 kg’da GÜMÜŞ, Barış Adikti 60 kg’da GÜMÜŞ, Hamza Yıldız 64 kg’da GÜMÜŞ ve Emirhan Çiçek 60 kg’da BRONZ madalyanın sahibi oldu.

22-25 Mayıs 2019 tarihlerinde düzenlenen Elit Boks Turnuvası’nda sporcularımız; Buse Naz Çakıroğlu 51 kg’da ALTIN, Şennur Demir 75 kg’da BRONZ ve Serhat Güler 75 kg’da BRONZ madalyanın sahibi oldu.                                
Belarus’ta gerçekleşen 2.Avrupa Oyunları Şampiyonası’nda ise sporcumuz Buse Naz Çakıroğlu, 51 kg’da ALTIN madalyanın sahibi oldu.

Yelken şubemizde;

İzmir’de gerçekleşen 100.Yıl Atatürk Kupası Laser Yarışları’nda sporcularımız;

Berkay Abay, Laser Standart Genel 1.

Çağla Dönertaş, Laser Radial Genel ve Laser Radial Kadınlarda 1.

Yiğit Yalçın Çıtak, Laser Radial Genel 2., Laser Radial Gençler’de ise 1.

Deniz Dönertaş, Laser Radial Kadınlar 3.

Can Veysel Kaşka, Laser 4.7 Genel 2., Laser 4.7 Junior’da ise 1. oldu.

Olimpiyat hazırlıklarına devam eden sporcularımız Deniz Çınar ve Ateş Çınar, İtalya’da düzenlenen 470 Avrupa Şampiyonası yarışında 52 sporcu arasında 4. olmuşlardır.

Olimpiyat kotasını kazanan Finn sınıfı sporcumuz Alican Kaynar, Yunanistan’da gerçekleşen Finn Avrupa Şampiyonası yarışında 63 sporcu arasında 4. oldu.

Samsun’da yapılan TYF 100. Yıl Atatürk Kupası yarışında Optimist takımı sporcumuz Dilay Balaban Senior, kızlar sınıfında 2. oldu.

Olimpik sporcumuz Alican Kaynar, 02-09 Haziran tarihleri arasında Fransa’da yapılan Dünya Kupası Serisi Final yarışlarında madalya yarışlarına kalarak 4.oldu.

15-16 Haziran tarihlerinde yapılan İstanbul Optimist Takım Yarışı’nda Optimist A takımı sporcularımız 2. oldular.
Estonya’da gerçekleşen 43.Spinnaker Regatta yarışlarında sporcularımız;

Ece Tüzün, Optimist Kızlar Klasmanında 1.

Kuzey Kariş, 10 yaş kategorisinde 1. oldu.

İstanbul’da yapılan MYK-Sporturist Kupası yelken yarışlarında sporcularımız;

Dilay Balaban, Optimist Genel Klasman ile Optimist Kızlar Klasmanı’nda 1. oldu.

Kürek şubemizde;
 
13-14 Nisan 2019 tarihlerinde düzenlenen 36.Uluslararası Zagreb Kürek Yarışları’nda, Milli sporcularımız toplamda 4 Altın, 2 Gümüş olmak üzere toplam 6 madalya kazandı.
 
Sakarya’da yapılan Ulusal Egemenlik Kupası Kürek Yarışları’nda, 7 Altın, 4 Gümüş, 2 Bronz olmak üzere toplam 13 madalya kazanıldı. Müsabaka sonucunda Ulusal Egemenlik Kupası Yıldız Erkekler ve Genç Erkekler kategorisinde şampiyon olduk.
 
Büyükler Türkiye Şampiyonası Kupası Kürek Yarışları’nda 9 Altın, 5 Gümüş, 3 Bronz olmak üzere toplam 17 madalya kazandık. Müsabaka sonucunda Büyükler Türkiye Şampiyonası Yarışlarında Erkekler ve Kadınlar kategorisinde Türkiye şampiyonu olduk. 

Almanya’da Gençler Avrupa şampiyonası yarışlarında; Emir Saygılı & Cavit Caner Başaran  & Mert Ali dağlı & Ahmet eren savaş  & Toprak ata Kıvrak dümencili Genç Erkekler Dört tek kategorisinde Avrupa 3.sü oldu.
Sakarya’da düzenlenen Bahar Kupası Kürek Yarışları’nda Genç Erkekler kategorisinde şampiyon olduk.
Gençler Türkiye Kupası Kürek Yarışları’nda Fenerbahçe Kürek Şubesi sporcuları, Erkekler ve Kadınlarda şampiyon oldu.

Masa Tenisi şubemizde;

Adana’da gerçekleşen Süper Lig 6. Etap Play-Of son Maçlarında Erkek ve Bayan takımlarımız tüm maçlarını kazanarak Türkiye Masa Tenisi Süper Ligi şampiyonu olmuşlardır.

8-10 Haziran tarihlerinde gerçekleşen Türkiye Kupası’nda takımımız; Türkiye Kupası Kadın Takım Şampiyonluğunu kazandı. Sporcularımız; Sibel Altınkaya, Ferdi Şampiyon olurken Gülpembe Özkaya ise Ferdi 3.lük kazandı. Çiftlerde ise sporcularımız Sibel Altınkaya-Gülpembe Özkaya şampiyon oldu.

Yüzme şubemizde;

3-7 Nisan 2019 tarihlerinde gerçekleşen Türkiye Uzun Kulvar Milli Takım Seçme müsabakalarında sporcularımız, 23 Altın, 10 Gümüş ve 5 Bronz olmak üzere toplam 38 madalya kazandı.

İsviçre’de gerçekleşen Multinations Gençler organizasyonunda kulübümüz sporcuları; 2 Altın, 3 Gümüş, 2 Bronz madalyanın sahibi oldular.

13-14 Nisan 2019 tarihleri arasında Avusturya’da düzenlenen Multinations Yıldızlar organizasyonunda başarılı sporcularımız; 5 Altın ve 1 Gümüş olmak üzere toplam 6 madalya kazandı.

Yunanistan’da düzenlenen Balkan Gençler Yüzme Şampiyonası’nda ise kulübümüz sporcuları; 2 Altın, 5 Gümüş, 6 Bronz madalyanın sahibi oldular.

ISF Dünya Liseler arası Yüzme Şampiyonası 18-23 Mayıs 2019 tarihleri arasında Brezilya’nın Rio De Janeiro kentinde düzenlenmiştir.

Şampiyonada sporcularımız Gizem Güvenç; 50 m ve 100 m serbest stilde Dünya şampiyonu, 100m kelebek ve 200m serbest stilde ise Dünya 2.

Emir Şimşek, 50m kelebek stilde Dünya 3.                                                                 

Demirkan Demir, 100m serbest stilde Dünya 3., 200m serbest stilde Dünya 2., 100m kurbağalama da ise Dünya Şampiyonu

Ilgın İlter, 50 ve 100m kurbağalama stilde Dünya 2.

Emir Şimşek- Demirkan Demir, 6X50m serbest Erkek Bayrak Dünya 2.                             

Gizem Güvenç – Nil Deniz Üder, 4x50m karışık kadın bayrak Dünya Şampiyonu ve Emir Şimşek- Demirkan Demir, 4 x 50m karışık Erkek bayrak Dünya Şampiyonu olmayı başardılar.

Ayrıca 15-16 Haziran 2019 tarihlerinde gerçekleşen Artistik Yüzme Şampiyonası’nda sporcularımız; 4 Altın, 8 Gümüş ve 4 Bronz madalyanın sahibi oldular.

3-7 Temmuz 2019 tarihleri arasında yapılan Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonası’nda sporcularımız;

100m kurbağalama Demirkan Demir, 1:00:84 lük derecesi ile Avrupa Gençler 3.sü (17-18yaş Türkiye Rekoru)
4x100m Serbest Erkek Bayrak takımımız 3:42:76 lık derecesi ile Avrupa Gençler 3. sü (17-18 yaş Türkiye Rekoru)
4x100m Karışık Mix Bayrak Takımımız 3:52:35 lik derecesi ile Avrupa Gençler 3. sü
200m kurbağalama Demirkan Demir, 2:12:26 lık derecesi ile Avrupa Gençler 4. sü (17-18 yaş Türkiye Rekoru)
200m kelebek Zehra Duru Bilgin, 2:12:02 lik derecesi ile Avrupa Gençler 4. sü (17-18 yaş Türkiye Rekor)
50m kelebek Aleyna Özkan, 27.09 luk derecesi ile Avrupa Gençler 4.sü
100m kelebek Aleyna Özkan,  Avrupa Gençler 5.si
800m serbest Mert Kılavuz, 8:08:97 lik derecesi ile Avrupa Gençler 10.su (15-16 yaş Türkiye Rekoru) olmuştur.

Ayrıca 200m kurbağalama stilde sporcumuz Deniz Ertan, yarı finalde 2:30:62 yüzerek 15-16 yaş Türkiye Rekorunu kırmıştır.

Fenerbahçe Spor Kulübü olarak, sadece kulübümüze değil milli takımlarımıza ve olimpiyat kafilelerimiz için de büyük sporcular yetiştiriyoruz. Bununla gurur duyuyoruz. Tekrar hepsini ayrı ayrı kutluyorum. Heyecanla beklediğimiz yeni sezonda takımlarımıza başarı diliyorum. İnşallah bu yıl başarılar görelim, güzel günler görelim ve güzel kutlamalara da şahit olalım.”