LİSTE

2000’li yıllarda Fenerbahçe’nin katkı sağlayan önemli yerli transferleri

14 Eylül 2020 Pazartesi

Yerli transferler her zaman takımlarına kolay adapte olur ve bulunduğu yerin önemini bilerek oynarlar. Fenerbahçe’ye transfer olan yerli oyuncular da hep bu bilinçle sarı lacivertli formayı terletti. Sizler için 2000’li yıllarda Fenerbahçe’ye transfer olup, katkı sağlamasıyla hafızalara kazınan yerli futbolcuları derledik.
 

1- Gösterişsiz Kaptan

2001-02 sezonunda Gençlerbirliği’nden Fenerbahçe’ye transfer olan Ümit Özat, Fenerbahçe formasını 6,5 sene giydi. 2003 senesinde geldikten 1,5 sene sonra Fenerbahçe kaptanı olan Ümit Özat, savunmanın her yönünde başarıyla mücadele etmesiyle tanınır. Sarı lacivertli formayla 3 kez şampiyonluk sevinci yaşayan Kaptan, tuttuğu takımın formasıyla 227 kez maça çıktı. 12 gol atıp 35 asist yapan Ümit Özat, 100. yılda gelen şampiyonluğun ardından Fenerbahçe’den ayrıldı.
 

2- İnatçı, Mücadeleci ve Fenerbahçeli

Sakaryaspor’dan Fenerbahçe’ye gelen futbolcular her zaman Fenerbahçe’ye katkı yapmıştı. Bunların başında Oğuz Çetin ve Aykut Kocaman gelirken, yıllar sonra 2002-03 sezonunda bu kez Tuncay Şanlı Fenerbahçe’yle anlaştı. Fenerbahçe’nin sembol isimlerinden birisi olan Tuncay, Fenerbahçe formasını 194 kez giydi. Bu forma altında 71 gol atıp, 31 de asist katkısı yapan Tuncay Şanlı, Fenerbahçe’yle 3 kez de lig şampiyonluğu yaşadı. Fenerbahçe’yle geçirdiği 5.5 senenin ardından kariyerine Middlesbrough’da devam etti.

3- Bir Volkan’dır Fenerbahçe

Kartalspor’un altyapısında kariyerine başlayan Volkan Demirel, Kartalspor’un A Takımı’yla geçirdiği 2 sezonun ardından Fenerbahçe’ye transfer oldu. Futbolda bayrak oyuncu kavramına en çok uyan isimlerden birisi de Volkan Demirel’dir. 2002-03 sezonunda geldiği Fenerbahçe’de 17 sene geçirdi. Aşık olduğu formayla 522 maça çıkan efsane kaleci, Fenerbahçe’yle 5 şampiyonluk, 2 Türkiye Kupası ve 3 Süper Kupa sevinci yaşadı. 2019-20 sezonunda futbolu bırakan Volkan, Fenerbahçe’de yardımcı antrenör olarak görev almaya başladı.

4- Gönlünü Sahaya Taşıyan Adam

2007-08 sezonunda Gençlerbirliği’nden transfer edilen Gökhan Gönül, Zico’lu Fenerbahçe’de hemen şans bulmayı başardı. O sezon Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale yükselen Fenerbahçe’de dikkat çekici oyunuyla Avrupa’da da oldukça ses getirdi. Avrupa’nın en iyi sağ bekleri listesine de giren Gökhan Gönül, Fenerbahçe formasıyla 2 şampiyonluk, 2 Türkiye Kupası ve 3 Süper Kupa sevinci yaşadı. Sarı-lacivertli formayı 339 kez terleten Gökhan, 12 gol ve 52 asistlik katkı yapmıştı.

5- Fenerbahçe’nin Geleceği

Bursaspor’dan 2015-2016 sezonunda transfer edilen Ozan Tufan, Türkiye’nin en umut vadeden orta sahalarından birisi. Fiziği ve topla olan yeteneğiyle dikkat çeken Ozan, birçok kulüp tarafından istenmesine rağmen Fenerbahçe’yi tercih etti. 2018-2019 sezonunda Alanyaspor’a kiralanmasının ardından orada geçirdiği harika sezon ile birlikte bambaşka bir oyuncu olarak karşımıza çıktı. Fenerbahçe’nin ikinci kaptanlığına da yükselen Ozan, sarı-lacivertli formayla 132 maça çıktı. 15 gol ve 14 asist katkısı yapan genç futbolcu, Fenerbahçe’de kariyerini başarıyla sürdürüyor. 

6- Fenerbahçe’de Kale Hep Sağlamdır

2019-2020 sezonunun başında Fenerbahçe’ye transfer olan Altay Bayındır, Volkan Demirel’den boşalan Fenerbahçe kalesini harika bir şekilde sağlama aldı. Böyle büyük bir efsanenin arkasından gelmesine rağmen müthiş bir olgunlukla Fenerbahçe kalesini korumaya başladı. 22 yaşına rağmen soğukkanlı ve olgun tavırlarıyla kendisine hayran bıraktıran Altay, Fenerbahçe’nin geleceği olarak görülüyor. Geçen sezon Fenerbahçe’yle 35 maça çıkan Altay, bundan fazlasını da istediğini her maç daha da belli ediyor.