VOLEYBOL

FENERBAHÇE OPET, 13. ŞAMPİYONLAR KUPASI’NIN SAHİBİ OLDU

29 Ekim 2022 Cumartesi 16:33

İlk kez 2008-09 sezonunda düzenlenen Spor Toto Kadınlar Şampiyonlar Kupası’nda 2022-2023 sezonunun şampiyonu Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız oldu.

13. Spor Toto Şampiyonlar Kupası maçında VakıfBank ile Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu’nda karşılaşan ve daha önce 2009, 2010, 2015 yıllarında bu kupayı 3 kez müzemize getiren Kadın Voleybol Takımımız; 23-25, 21-25 ve 21-25'lik setler sonunda rakibini 3-0'la saf dışı bırakarak 4. kez bu kupanın sahibi oldu.

Maçın en değerli oyuncusu ‘MVP’ seçilen Arina Fedorovtseva’ya plaketini Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ verdi.

Sarı Meleklere şampiyonluk kupasını Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ; madalyalarını ise İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Prof. Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu ile Türkiye Voleybol Federasyonu Liglerden Sorumlu Asbaşkanı Ahmet Göksu takdim etti. Kupa seremonisinde Başkanımız Ali Koç ile Yöneticilerimiz Burak Çağlan Kızılhan, Simla Türker Bayazıt ve İlker Dinçay da yer aldı.

Karşılaşmayı Başkanımız Ali Koç, Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan, Yöneticilerimiz Simla Türker Bayazıt ve İlker Dinçay'ın yanı sıra İçişleri eski Bakanı Abdülkadir Aksu, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ve İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Prof. Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu da takip etti.

Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız; Arina Fedorovtseva, Anna Lazareva, Eda Erdem Dündar, Buse Ünal, Ana Cristina, Aslı Kalaç altısı ve libero Gizem Örge’yle mücadeleye başladı.

Takım Menajerimiz Pelin Çelik, müsabaka öncesinde maçın hakemi Nurper Özbar’a plaket takdim etti.

Fenerbahçe Opet, ‘Cumhuriyetin Feneri Fenerbahçe’ pankartıyla sahaya çıkarken, VakıfBank ise ‘Özgürlüğümüzün en büyük güvencesi Cumhuriyetimizdir. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun’ pankartıyla oyun alanına geldi.

Maçın ilk sayıları Arina Fedorovtseva’yla Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımızın oldu (0-2). Devamında 2-0’lık seriyle skoru eşitleyen VakıfBank’a, Eda Erdem Dündar’ın tek ayak hücumuyla cevap veren Ekibimiz 2-3’ü buldu. Egonu ve Kübra Akman’la 4-3’ü yakalayan rakibe Buse Ünal ve Ana Cristina’yla geçit vermeyen Takımımız, maçın bu bölümünde tekrar öne geçti (4-5). Skor üstünlüğünün el değiştirdiği bu bölümde Egonu ve Kübra Akman’la bir seri bulan VakıfBank, skoru 8-5’e getirdi. Bu skorla molaya giden Zoran Terzic’in öğrencileri moladan Anna Lazareva’nın sayısıyla döndü (8-6). Gabi ve Egonu gibi skorerleriyle üretken bir görüntü çizen VakıfBank’ı, kaptan Eda Erdem Dündar’ın ortadan hücumları ile Arina Fedorovtseva’nın da üst üste bulduğu Ace’lerle durduran Sarı Melekler, 13-15’lik üstünlüğü yakaladı. Sette son bölüme girilirken rakibine Aslı Kalaç ve Eda Erdem Dündar’ın blok performansıyla da üstünlük kuran Fenerbahçemiz, 19-21’i buldu. Çekişmeli geçen sette son sözü söyleyen taraf Lazareva, Fedorovtseva ve Ana Cristina’yla Fenerbahçemiz oldu (23-25). 4 sayı geriye düştüğü seti kazanan Takımımızda Arina Fedorovtseva ilk set sonunda 9 sayıyla maçın en skorer oyuncusu olarak istatistiklere yansıdı.

İkinci sete özellikle Arina Fedorovtseva’nın servis turuyla çok etkili başlayan Takımımız 4-0’lık bir seri yakaladı (0-4). VakıfBank’ın setteki ilk sayısı Egonu’dan gelirken, Kadın Voleybol Takımımız Eda Erdem Dündar’ın tek ayak hücumundan bulduğu sayıyla 4 sayılık farkı korudu (1-5). Devamında Anna Lazareva ve Buse Ünal ikilisiyle rakibine bloklarda üstünlük kuran Ekibimiz, skor avantajını korudu (6-9). Gabi ve Egonu’dan devamında önemli katkılar alan VakıfBank, 16-13’lük üstünlüğü yakaladı. Bu bölümde Aslı Kalaç’la blokta, Fedorovtseva’yla da hızlı hücumdan üretken bir görüntü çizen Sarı Melekler, farkı 1 sayıya indirdi (16-15). Devamında 6 sayılık seriyle skor avantajını lehine çeviren Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız 17-21’i buldu. Egonu ve Kübra Akman gibi skorerleriyle maça tutunmaya çalışan VakıfBank’a maçın en skorer oyuncusu Arina Fedorovtseva ile kaptan Eda Erdem Dündar’la cevap veren Takımımız seti 21-25 kazandı.

Karşılıklı sayılarla başlayan sette skor üstünlüğü her iki takım adına da skorer isimlerin ürettiği sayılarla el değiştirirken setin son bölümüne 19-20’yle önde giren Fenerbahçemiz oldu. Üstün oyununu setin sonuna taşıyan Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız seti 21-25; maçı da 3-0 kazandı.

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

Basın Fotoğrafları