VOLEYBOL

Karayolları 0-3 Fenerbahçe Opet

02 Nisan 2022 Cumartesi 18:19

Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız, Misli.com Sultanlar Ligi’nde 26. ve son hafta maçında Karayolları’na konuk oldu. Başkent Voleybol Salonu’nda oynanan mücadeleden 18-25, 19-25 ve 11-25’lik setler sonunda 3-0 galip ayrılan Takımımız, normal sezonu 22 galibiyet ve 66 puanla üçüncü sırada tamamladı. Takımımızın play off'taki rakibi ligi ikinci sırada tamamlayan Eczacıbaşı Dynavit oldu.

Kadın Voleybol Takımımız mücadeleye; Arina Fedorovtseva, Naz Aydemir Akyol, Dicle Nur Babat, Tutku Burcu Yüzgenç, Cristina De Souza altısı ve libero Gizem Örge’yle başladı.

Hızlı hücumlar sonunda Ceren Karagöl’le 2-0’ı bulan Karayolları karşısındaki ilk sayımız Arina’dan geldi (2-1). Yasemin Özel ve Fatmanur Yılmaz’la 6-4’lük üstünlüğü yakalayan ev sahibi karşısında Arina Fedorovtseva ile önemli bir ritim bulan Fenerbahçemiz, skor avantajını lehine çevirdi (6-7). Rakibin maça ortak olma girişimlerini Tutku Burcu Yüzgenç'in blok performansıyla sonuçsuz bırakan Takımımız üstünlüğünü korudu (8-9). Cristina De Souza ve Naz Aydemir Akyol’un da skor katkısıyla fark 3 sayıya çıktı (12-15). Setin kritik bölümünde servis karşılamada sorun yaşayan Karayolları’nı, Arina ve De Souza gibi yüksek yüzdeli oynayan isimleriyle baskı altına alan Takımımız seti 18-25 kazandı.

Dicle Nur Babat ve Buse Ünal’la iyi başladığımız sette Arina Fedorovtseva’nın da skor katkısıyla Takımımız 2-4’lük üstünlüğü yakaladı. Devamında Ceren Karagöl ve Yasemin Özel’le önemli bir seri bulan ev sahibi takım, skor avantajını eline aldı (6-4). Bu bölümde De Souza ve Tutku Burcu ikilisiyle sete ağırlığını koyan Kadın Voleybol Takımımız sette yeniden skor avantajını lehine çevirdi (6-9). Karşılıklı servis hatalarının yaşandığı setin devamında skora denge gelse de, vites artıran Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız, skoru 15-21’e taşıdı. Bu skor karşısında Merve Nezir’le bir reaksiyon veren Karayolları, 4-0’lık seri sonunda farkı 2 sayıya kadar indirdi (19-21). Bu skorun ardından Başantrenörümüz Zoran Terzic’in molasıyla kenara gelen Takımımız, mola dönüşünde eli sıcak isimlerden Beliz Başkır ve Ana Cristina De Souza’nın sayılarıyla setin kazananı oldu (19-25).

Tutku Burcu Yüzgenç ve Merve Nezir’in karşılıklı sayılarıyla başlayan sete ağırlığını koyan Takımımız, 4-9’luk üstünlüğü yakaladı. Ankara temsilcisi Yasemin Özel’le sete ortak olma adına üretken bir profil çizse de, Dicle Nur Babat ve Arina Fedorovtseva gibi file üstü performansı yüksek olan isimlerle fark 8 sayıya kadar çıktı (8-16). Özellikle son bölümde oyuna ağırlığını koyan ve rakibin direncini kıran Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız seti 11-25; maçı da 3-0 kazandı.

Maçın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

Basın Fotoğrafları