VOLEYBOL

Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız, CEV Şampiyonlar Ligi’ne yarı finalde veda etti

06 Nisan 2022 Çarşamba 21:06

Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız, CEV Şampiyonlar Ligi yarı final rövanşında VakıfBank'ı ağırladı. Taraftarlarımızın da yoğun ilgi gösterdiği Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu’ndaki mücadelede sonunda rakibini 25-14, 25-20 ve 28-26’lık setler sonunda 3-0 mağlup eden Takımımız, maçı altın sete taşıdı. 
Altın set sonunda rakibine 11-15 mağlup olan Kadın Voleybol Takımımız, CEV Şampiyonlar Ligi’ne yarı finalde veda etti.

Takımımızda Melissa Vargas 24 sayıyla maçın en skorer ismi olurken onu 10 sayıyla Arina Fedorovtseva, 8 sayıyla Eda Erdem Dündar, 4 sayıyla da Mina Popovic izledi.

Yönetim Kurulu Üyelerimiz Simla Türker Bayazıt, Mustafa Kemal Danabaş, İlker Dinçay, Can Gebetaş, Selma Altay Rodopman ve Ömer Okan da karşılaşmayı tribünden takip etti.

Takımımız, VakıfBank karşısında sahada Naz Aydemir Akyol, Mina Popovic, Eda Erdem Dündar, Melissa Vargas, Arina Fedorovtseva, Meliha İsmailoğlu ve libero Gizem Örge’yle yer aldı.

Maça Arina ve Melissa Vargas’la harika başlayan Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız, setin hemen başında skoru 5-0 yaptı. Konuk takım bu bölümde sayı üretmekte zorlanırken, Takımımız karşılaşmanın başında arkasına aldığı rüzgarla farkı 9 sayıya çıkardı (13-4). Setin başında özellikle bloklarda rakibine büyük bir üstünlük kuran Takımımız, farkı çift hanelere çıkardı (18-7). Sette son bölüme girilirken Arina ve Meliha’nın Ace’leri, Eda’nın da orta hücumlarıyla rakibin dengesini bozan Kadın Voleybol Takımımız, Vargas ve Arina Fedorovtseva’nın setin sonunu belirleyen sayılarıyla seti 25-14 kazandı.

İlk sette olduğu gibi ikinci sete de harika başlayan Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız Meliha, Eda ve Arina’yla sete 5-0’la girdi. VakıfBank, bu setteki ilk sayılarını Zehra Güneş’le bulsa da Takımımız, file üstünde Melissa Vargas, servislerde de Arina’yla 11-4’ü buldu. Gabriela Guimaraes ve Michelle Bartsch-Hackley ikilisiyle bu bölümde toparlanan VakıfBank, farkı 4 sayıya indirdi (12-8). Devamında konuk takımın maça ortak olma hamlelerini Kaptan Eda, Melissa ve Arina gibi skorer isimleriyle sonuçsuz bırakan Kadın Voleybol Takımımız Fenerbahçe Opet, 25-20’yle setlerde 2-0 öne geçti.

Melissa Vargas ve Isabelle Haak’ın karşılıklı sayılarıyla başlayan setin başında her iki takım da başa baş bir oyun sergiledi. Skorun 4-4’te eşitlediği bölümün devamında Eda Erdem Dündar ve Melissa Vargas’la skor üstünlüğünü yakalayan taraf Fenerbahçemiz oldu (9-6). Cansu Özbay ve Zehra Güneş’le maça tutunan VakıfBank skoru eşitledi (9-9). Her iki takımın da skorer isimlerinin devreye girdiği setin devamında skor üstünlüğü sürekli olarak el değiştirdi. Son bölümü büyük bir çekişmeye sahne olan ve 3 kez set sayısı çevirdiğimiz üçüncü setin kazananı Fenerbahçemiz oldu (28-26).

Deplasmanda oynadığı maçın rövanşını 3-0 kazanan Takımımız, böylece mücadeleyi Altın Sete taşıdı. 

Maçın geneline oranla dengeli başlayan Altın Sette; Gabriela Guimaraes, Michelle Bartsch-Hackley ve Isabelle Haak gibi isimleriyle tempoyu artıran konuk takım, skoru 4-7 yaptı. Takımımız Melissa Vargas ve Eda Erdem Dündar’la sette kalmaya çalışsa da 11-15’le kazanan taraf VakıfBank oldu. Fenerbahçemiz böylece CEV Şampiyonlar Ligi’ne yarı finalde veda etti.

Karşılaşmanın tüm istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

Fotoğraflar: Burak Saltık

Basın Fotoğrafları