VOLEYBOL

Mert Grup Sigorta 0-3 Fenerbahçe Opet

26 Mart 2022 Cumartesi 15:32

Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız, Misli.com Sultanlar Ligi’nde 25. hafta maçında Mert Grup Sigorta’ya konuk oldu. Başkent Voleybol Salonu’nda oynanan mücadeleyi 19-25, 11-25 ve 17-25’lik setler sonunda 3-0 kazanan Sarı Melekler, ligdeki 21. galibiyetini aldı.

Takımımız mücadeleye; Eda Erdem Dündar, Meliha İsmailoğlu, Mina Popovic, Arina Fedorovtseva, Melissa Vargas, Naz Aydemir Akyol altısı ve libero Gizem Örge’yle başladı.

Eda Erdem Dündar, Melissa Vargas ve Arina’yla maça hızlı başlayan Takımımız, 1-4’ü yakaladı. Gaila Gonzales’le aradaki farkı eritme adına üretken olan Mert Grup Sigorta, farkı 1 sayıya indirdi (3-4). Devamında Arina ve Vargas’la bir ritim bulan Fenerbahçe Opet, skoru 7-10’a taşısa da, Cansu Aydınoğulları ve Gonzales’le önemli bir seri yakalayan ev sahibi maça ortak oldu (10-10). Bu skorun ardından toparlanan Takımımız, Arina Fedorovtseva ve Melissa Vargas’ın skorer kimliğiyle 11-16 öne geçti. Rakibimiz, Gonzales ve Paskova ikilisiyle farkı eritme adına hamleler yapsa da Sarı Melekler; özellikle son bölümde takımı taşıyan isim olan Melissa Vargas’ın 4’ü Ace olmak üzere üst üste bulduğu toplam 5 sayıyla sonuca gitti ve 19-25’le setin kazananı oldu.

İkinci setteki ilk sayı 4 numarada Arina Fedorovtseva’dan geldi. Her iki takım da sette yüksek yüzdeyle oynayan isimleriyle skoru eşitledi (5-5). Bu skorun ardından bir reaksiyon veren Fenerbahçemiz, bir kez daha Vargas-Arina çiftiyle skor avantajını lehine çevirdi (5-8). Sette son bölüme girilirken kaptan Eda Erdem Dündar’ın tek ayak hücumları ile Meliha, De Souza, Melissa Vargas gibi hücum silahlarımızın da etkili bir performans sergilediği sette farkı çift hanelere çıkaran Kadın Voleybol Takımımız, seti 11-25 kazanarak 2-0 öne geçti.

Mina Popovic ve Merve İkbal Albayrak’ın karşılıklı sayılarıyla başlayan setin hemen başında her iki takım da dengeli bir oyun sergiledi. Mert Grup Sigorta setin ilk bölümünde skorerlerimizi durdurmayı başarsa da devamında Melissa Vargas ve Arina Fedorovtseva’yla fark 6 sayıya çıktı (12-18). Sette Popovic-De Souza ikilisini de blokta çok iyi kullanan Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız, skor avantajını koruduğu seti 17-25; maçı da 3-0 kazanarak 21. galibiyetini aldı.

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

Basın Fotoğrafları