VOLEYBOL

A Milli ve Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımızın kaptanı Eda Erdem Dündar, ADF Youth etkinliğine katıldı

13 Mart 2022 Pazar 22:34

Antalya’nın ev sahipliği yaptığı ve stratejik bir öneme sahip olan Antalya Diplomasi Forumu 2022’de gerçekleşen ADF Youth etkinliğine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ile A Milli ve Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımızın kaptanı Eda Erdem Dündar da katıldı.

Etkinlik öncesinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ve kaptanımız Eda Erdem Dündar, sahneye kurulan filede voleybol oynadı.

ADF Youth etkinliğinde konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Filenin Sultanları Türk kadının ne kadar güçlü olduğunu ne yapabileceğini gösteriyor. Eda kaptanın liderliğinde Filenin Sultanlarına biz ne kadar teşekkür etsek azdır, her zaman bizim gururumuz oluyorlar.” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ise konuşmasında sporun ülke değerine anlamlı bir katkı sağladığını belirterek, spor turizmine verilen öneme değindi.

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ da voleybolun başarısının sırrından ve spora yönelik devlet desteğinden bahsetti.

Son olarak katılımcılara hitap eden kaptan Eda Erdem Dündar da, “Sayın Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’nun davetlisi olarak burada bulunmaktan çok mutluyum. Çok güzel geçen bir diplomasi haftası forumu var. Bugün spordan bahsediyoruz, sporun kitleleri birleştiren bir özelliği var. Biz de Filenin Sultanları, kadın sporcular olarak çok ciddi bir göreve sahibiz. Hem ülkemizi Avrupa ve dünya arenasında temsil etmek hem de ülkelimizin aydınlık yüzlerine örnek olmak, bunların yanında ülkemizi tanıtmak zorundayız. Üstümüze düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmeye, sahadaki mücadelemizi insanlara göstermeye çalışıyoruz. Bunların yanında sporun ne kadar güzel bir şey olduğunu, hepimizin kişisel gelişimine ne kadar katkı sağladığını, bizleri hayata hazırladığını anlatmaya çalışıyoruz. Konu ülke menfaatleri ve milli forma olduğunda inanılmaz bir destek görüyoruz. Bence spor apayrı bir şey, tüm dünyayı birleştiriyor. Belki bir takım fanatiği olabilirsiniz ama konu milli takım olunca tüm o şeyi kenara bırakıp birlik oluyorsunuz ve bu çok güzel bir his. Biz bunu sporda başarabiliyoruz umuyorum ki diğer alanlarda da devam ettirebilir ve paylaşabiliriz. Voleybolcular olarak biz bu konuya katkıda bulunabildiysek çok mutlu ve gururluyuz.” diye konuştu.

Etkinliğin ardından katılımcılara imzalı voleybol topu dağıtıldı.

Basın Fotoğrafları