VOLEYBOL

Fenerbahçe Opet, İtalya deplasmanında

12 Mart 2019 Salı 18:02

Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız, CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçına çıkıyor. Sarı Melekler, 13 Mart Çarşamba günü Floransa’daki Nelson Madela Forumu'nda  Savino Del Bene Scandicci ile TSİ 20.30’da karşılaşacak.

Takımımız, Avrupa kulvarında çıktığı 6 karşılaşmanın 5’ini kazandı. CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi’nde E Grubu’nda yer alan Fenerbahçe Opet, ilk maçında deplasmanda Dinamo Moskova'yı 3-1 mağlup etti. Zoran Terzic'in öğrencileri ardından evinde Chemik Police ve CSM Bükreş'i 3-0'lık skorlarla geçti. Daha sonra deplasmanda karşılaştığı Polonya temsilcisi Chemik Police’i set vermeden geçen Kadın Voleybol Takımımız, grubundaki 5. maçında Dinamo Moskova’ya 3-2 mağlup oldu. Fenerbahçe Opet, E Grubu’nun son maçında Sala Polivalenta’da karşılaştığı Romanya temsilcisi C.S.M. Bucuresti’yi 3-1 mağlup ederek topladığı 16 puanla grubunu zirvede tamamladı.

İtalyan ekibi Savino Del Bene Scandicci ise D Grubu’nda Imoco Volley Conegliano, SSC Palmberg Schwerin ve LKS Commercecon ile karşılaştı. İlk maçında karşılaştığı Imoco Volley’e 3-2 mağlup olan Scandicci ardından konuk ettiği LKS Commercecon’u ve SSC Palmberg’i set vermeden geçti. Daha sonra karşılaştığı LKS Commercecon’u da 3-0 mağlup eden İtalyan ekibi, 5. hafta maçında Imoco Volley’i 3-2 yenerken son haftada ise SSC Palmberg’e 3-1 mağlup oldu. Savino Del Bene Scandicci bu sonuçların ardından D Grubu'nu 12 puanla lider tamamladı.

Bu müsabakanın rövanşı ise 19 Mart Salı günü saat 20.00’da Burhan Felek Voleybol Salonu’nda oynanacak.

Fenerbahçemiz turu geçmesi halinde Imoco Volley Conegliano – Eczacıbaşı VitrA eşleşmesinden turu geçen takımla yarı finalde karşılaşacak.

Yarı final ilk ayağının 02 Nisan, rövanşının 11 Nisan tarihlerinde gerçekleştirileceği CEV Şampiyonlar Ligi’nde, final karşılaşması ise 18 Mayıs’ta Almanya’nın başkenti Berlin’de bulunan Max-Schmeling-Halle’de oynanacak.

2019 CEV Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final turu diğer eşleşmeleri şu şekilde:

Imoco Volley Conegliano (İtalya) –  Eczacıbaşı VitrA (Türkiye)
Allianz MTV Stuttgart (Almanya) – Italy Igor Gorgonzola Novara (İtalya)
Dinamo Moskova (Rusya) –  VakıfBank (Türkiye)