VOLEYBOL

Fenerbahçe Opet Yardımcı Antrenörü Salih Tavacı 14/16 programına konuk oldu

24 Ocak 2019 Perşembe 18:59

Kadın Voleybol Takımımız Fenerbahçe Opet’in Yardımcı Antrenörü Salih Tavacı, Fenerbahçe Televizyonu’nda yayınlanan 14/16 programına konuk oldu.

Öncelikle dün oynadığımız ve 3-0 kazandığımız C.S.M. Bucuresti maçına değinen Tavacı, “Zor maçtı. CEV Şampiyonlar Ligi’nde 3’te 3 yapmak güzel. İyi servis atmadığınız zaman böyle hızlı oynayan takımlara karşı zorlanıyorsunuz ama dün baştan sona üstün oynadık. 26 Şubat’ta grup maçlarını tamamlayacağız. 3 güne bir maç oynuyoruz. Oyuncular için bu zor tabi. Şu anda sakat oyuncumuz yok. İyi gidiyoruz. Yaz dönemindeki milli takvim sebebiyle maçlar bu sıklıkta oynanıyor. 6’da 6 yapıp, yolumuza devam etmek istiyoruz. Taraftarlarımız destek olmaya devam etsinler, iyi yoldayız. Daha iyi olacağız” dedi.

Lig de art arda zor maçlar oynadıklarını belirten Fenerbahçe Opet Yardımcı Antrenörü Salih Tavacı,  “Lig çok uzun bir süreç. Asıl önemli olan play off etabı. Takımın gelişimi, milli maçlardan dolayı lig içinde oluşuyor. İlk 5 hafta yoğun.  Üst üste üst sıralardaki takımlarıyla oynuyoruz. Bu arada Şampiyonlar Ligi maçları da var. Ana hedef tabii ki play off. 3 günlük periyotta hemen dinlenme ve diğer maça hazırlanma başlıyor. Pazar günü Eczacıbaşı karşılaşmasıyla ilgili çalışmalar sürüyor. 3 gün sonrasında ise Galatasaray ile karşılaşacağız. İlk yarıdaki maçı kazanmıştık. İnşallah yine kazanırız” diye konuştu.

Başantrenörümüz Zoran Terzic’e övgüler yağdıran Salih Tavacı, “Bir antrenör çok başarılı olabilir ama öncelikle insan olması çok daha önemli. İlişkilere değer veriyor. Karşısındakinin insan olduğunu unutmuyor. Bu durum herkes için geçerli. Uyum süreci yaşamamızın sebebi, Zoran’ın tarzı ve duruşudur.  Altyapıda çalışmalar iyi gidiyor. Burada da Zoran’ın etkisi var. Milli takımlara çok oyuncumuz gidiyor. Altyapıdan 3 oyuncumuz başka takımlarda tecrübe kazansın diye oynatılıyor. Altyapıdan İpar A takım antrenmanlarına çıkıyor. Altyapıyı A takıma monte etmezseniz sonuç almanız zor. Zoran altyapı maçlarını takip ediyor ve oyunculara şans veriyor. Geri dönüşümünü alacağız. Biraz daha zamana ihtiyaç var” ifadelerini kullandı.

Eğitim ile voleybolun bir arada gitmesi gerektiğini belirten başarılı teknik adam, oyuncuları içinse şunları söyledi:

“Eda takımın lideri. İnanılmaz karakter. Çok az sayıda bu hırsta ve bu karakterde oyuncu gördüm. Bu oyuncular her takıma nasip olmaz. Savaşçı, derleyici, toplayıcı. A takıma yeni çıkmış oyuncu gibi antrenmanlarda hareket ediyor. Böyle oyuncunun takımda olması antrenörün işini kolaylaştırır. Melis iyi olmak isteyen oyuncu. Bıcır, bıcır ve sürekli deneyen bir oyuncu. Gelişime açık, pozitif biri. Neşe dolu bir sporcu. Merve Dalbeler’i çok eskiden tanıyorum. 2006’da neyse şu anda da o. Karakter olarak hiç değişmedi. Oyunu da iyidir. Melis’le iyi ikililer. Fatma Yıldırım, Ezcacıbaşı’ndan tanıyorum. Bir Amerika macerası oldu. Naiftir. Kendine has duruşu vardır. Sakindir. Konsantredir. Çok sevdiğim bir oyuncu. Tüm takım iyi.”