VOLEYBOL

Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız, AXA Sigorta Efeler Ligi Metin Görgün Sezonunu 3. sırada tamamladı

07 Mayıs 2023 Pazar 18:52

AXA Sigorta Efeler Ligi Metin Görgün Sezonu Play-off 3/4.lük etabındaki ilk maçında 3-1 mağlup ettiği Arkas Spor’u ikinci maçta da 19-25, 25-27, 27-29’luk setler sonunda 3-0 yenerek seriyi 2-0’a getiren Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız, ligi 3. sırada tamamladı.

İzmir Atatürk Spor Salonu’nda oynanan mücadeleye Takımımız; Yacine Louati, Lakrani, Kaan Gürbüz, Ferreira, Ahmet Tümer, Hasan Sıkar altısı ve libero Burak Mert-Hasan Yeşilbudak’la başladı.

Maça 2-0’la hızlı başlayan Fenerbahçemiz çaprazda Yacine Louati, ortadan hücumlarda Ahmet Tümer’le rakibin savunma direncini kırarak 2-5’i buldu. Ekibimiz, Kaan Gürbüz ve Ferreira’nın da skor katkısıyla farkı 6 sayıya kadar çıkardı. (4-10) Lagumdzija ile sette kalmaya çalışan Arkas Spor’a, Kaan Gürbüz’le geçit vermeyen Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız, 13-20’yle önde girdiği setin son bölümünü de iyi oynayarak 19-25’le ilk seti kazanmayı başardı.

Karşılıklı sayılarla başlayan sette her iki takım da skorer isimlerinden bulduğu sayılarla farkın açılmasına engel oldu. Çekişmeli geçen setin kazananı ise 25-27’yle Fenerbahçemiz oldu.

Yacine Louati ve Lakrani’nin sayılarıyla hızlı başladığımız üçüncü sette skor 4-6’ya geldi. Ev sahibi takım Lagumdzija ve Enes Atlı’yla bu bölümde 4-0’lık seriyle 8-6’lık üstünlüğü yakaladı. Devamında her iki takımın da dengeli bir oyun ortaya koyduğu sette Ahmet Tümer’in blok performansıyla Fenerbahçemiz skor avantajını eline aldı. (14-17) Skorerleriyle maça ortak olan Arkas Spor, maça denge getirdi. (22-22)  Çekişmeli geçen seti 27-29 kazanan Fenerbahçemiz, maçtan da 3-0 galip ayrılarak AXA Sigorta Efeler Ligi Metin Görgün Sezonunu 3. sırada tamamladı.

Basın Fotoğrafları