VOLEYBOL

Fenerbahçe HDI Sigorta, AXA Sigorta Efeler Ligi’ni üçüncü sırada tamamladı

02 Mayıs 2022 Pazartesi 17:31

AXA Sigorta Efeler Ligi Play-off 3/4.’lük Etabı ikinci maçında Arkas Spor’un konuğu olan Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız, ilk maçta 3-0’la geçtiği rakibini serinin ikinci maçında ise 3-2 mağlup etti ve Lig üçüncüsü oldu. Takımımız böylece önümüzdeki sezon CEV Cup'ta mücadele etmeye hak kazandı.

Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız, Atatürk-Sigorta Shop Spor Kompleksi’nde oynanan mücadeleye; Saeid Marouf Lakrani, Emre Batur, Metin Toy, Ahmet Tümer, Salvador Hidalgo, Yacine Louati ve libero Burak Mert’le başladı.

Gabriel Candido’yla maça iyi başlayan ev sahibi takım setin hemen başında 4-1’i buldu. Fenerbahçemiz; setteki ilk sayılarını Hidalgo ve Metin Toy’la bulurken, Arkas Spor Nicholas Hoag ve Candido ikilisiyle 11-5’i yakaladı. Devamında Metin Toy, Louati ve Hidalgo’yla 5-0’lık bir seri yakalayan Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız farkı 1 sayıya indirdi (11-10). Skorer isimlerinin yanına Saeid Marouf Lakrani’yi de bu bölümde ekleyen takımımız ondan aldığı skor katkısıyla da rakibi karşısında 14-16’lık üstünlüğü yakaladı. Setin devamında özellikle Yacine Louati’nin bu bölümde ürettiği 5 sayıyla rüzgarı arkasına alan Fenerbahçe HDI Sigorta, Emre Batur’un blok performansıyla da setin kazananı oldu (19-25). 

Ahmet Tümer ve Yacine Louati’nin hücumlarıyla sete 2-0’la giriş yapan Takımımız karşısında İzmir temsilcisinin bu setteki ilk sayısı Mirza’dan geldi (1-2). Metin Toy ve Hidalgo gibi iki önemli isminden de skor katkısı alan Fenerbahçemiz skoru 3-6’ya getirdi. Karşılıklı sayılarla devam eden sette Arkas Spor üst üste bulduğu blok sayılarıyla 16-13 öne geçti. Bu skorla molaya giden Fenerbahçemiz, mola dönüşünde genç oyuncumuz Kaan Gürbüz’ün sayılarıyla skor avantajını lehine çevirdi (16-17). Günün serviste etkili ismi Yacine Louati ile 6 numaradan Hidalgo’nun hücumlarıyla rakibine oranla daha iyi bir oyun sergileyen Erkek Voleybol Takımımız, ikinci seti de önde tamamladı (23-25).

Karşılıklı sayılarla başlayan sette 8-5’lik üstünlüğü yakalayan ev sahibi Arkas Spor; Hoag ve Gabriel Candido gibi skorer isimleriyle skoru 16-12’ye getirdi. Setin genelinde blok yerleşimini de iyi yapan İzmir temsilcisi 25-20’yle seti kazanarak durumu 2-1'e getirdi.

Dördüncü sete iyi başlayan Arkas Spor, son bölüme de skor avantajını koruyarak girdi. Enis ve Bertuğ gibi genç isimlerinden aldığı skor katkısıyla 24-19’luk üstünlüğü yakalayan İzmir temsilcisine, son bölümde ürettiği 4-0’lık seriyle cevap veren Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız farkı 1 sayıya indirdi (24-23). Çekişmeli geçen seti kazanan tarafsa Arkas Spor oldu (25-23). 

2-2’lik eşitliğin ardından oynanan Tie-break setini 13-15 kazanan Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız maçtan 3-2’lik skorla galip ayrıldı ve AXA Sigorta Efeler Ligi’ni üçüncü sırada tamamladı.

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

Basın Fotoğrafları