VOLEYBOL

Halkbank 1-3 Fenerbahçe HDI Sigorta

01 Nisan 2022 Cuma 18:10

Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız, AXA Sigorta Efeler Ligi’nin 26. ve son hafta maçında Halkbank’a konuk oldu. Başkent Voleybol Salonu’nun ev sahipliği yaptığı müsabakayı 22-25, 25-22, 18-25 ve 19-25’lik setler sonunda 3-1 kazanan Takımımız, ligde normal sezonu 21 galibiyet ve 63 puanla tamamladı.

AXA Sigorta Efeler Ligi’nde normal sezonu ikinci sırada tamamlayan Erkek Voleybol Takımımızın play-off turunda rakibi ligi üçüncü sırada noktalayan Ziraat Bankkart oldu.

Yönetim Kurulu Üyemiz Simla Türker Bayazıt da karşılaşmayı tribünden takip etti.

Fenerbahçemiz mücadeleye; Saeid Marouf, Emre Batur, Metin Toy, Ahmet Tümer, Salvador Hidalgo, Yacine Louati altısı ve liberolar Hasan/Ahmet’le başladı.

Metin Toy ve Hernandez Ramos’un karşılıklı sayılarıyla başlayan sette Hidalgo ve Ahmet Tümer’le bir ritim yakalayan Takımımız, 5-7’lik üstünlüğü yakaladı. Devamında Hernandez Ramos ve Vigrass gibi skorerleriyle toparlanan ev sahibi takım maça ortak oldu (14-14). Yacine Louati ve Hidalgo ikilisiyle bir kez daha skor üstünlüğünü eline alan Fenerbahçemiz, sette son bölüme 16-18’le önde girdi. Büyük çekişmeye sahne olan setin son bölümünde Metin Toy, Louati ve Hidalgo’yla seti önde tamamlayan Takımımız oldu (22-25).

Hidalgo ve Yacine Louati’nin sayılarıyla setin hemen başında daha aktif olan Takımımız karşısında Halkbank; Vigrass, Bruno ve Yiğit Gülmezoğlu’yla skor avantajını yakaladı (18-14). Üstünlüğünü setin son bölüme kadar taşıyan Ankara temsilcisi, seti 25-22 kazandı.

Emre Batur’la üçüncü sete iyi başlayan (0-2) Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız, skor üstünlüğünü korumayı başardı. Ev sahibinin Yiğit Gülmezoğlu ve Hernandez Ramos’la sete ortak olma girişimlerini Hidalgo, Metin Toy ve Emre Batur’la sonuçsuz bırakan Takımımız, Yacine Louati’nin de skor katkısıyla setlerde 2-1 öne geçti (18-25).

Dördüncü sete Yiğit Gülmezoğlu ve Furkan Aydın’ın sayılarıyla hızlı başlayan Halkbank’ı, Emre Batur ve Salvador Hidalgo’yla durduran Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız, durumu 7-11 yaptı. Setin devamında Louati ve Metin Toy gibi iki skorer oyuncusundan maksimum verimi alan Erkek Voleybol Takımımız, fakrı 5 sayıya kadar çıkardı (14-19). Sette son bölüme girilirken Hasan Sıkar ve Hidalgo’yla blokta rakibine büyük bir üstünlük kuran Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız, seti 19-25; maçı da 3-1 kazandı.

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

Basın Fotoğrafları