VOLEYBOL

Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız seride 1-0 öne geçti

28 Nisan 2022 Perşembe 16:24

Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız, AXA Sigorta Efeler Ligi Play-off 3-4 Etabı ilk maçında Arkas Spor’u ağırladı. Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu’nda oynanan karşılaşmadan 25-22, 25-18 ve 25-15'lik setler sonunda 3-0 galip ayrılan Takımımız, seride 1-0 öne geçti.

Serinin ikinci maçı 2 Mayıs Pazartesi günü saat 15.00’te Atatürk-Sigorta Shop Spor Kompleksi’nde oynanacak. 3 maç üzerinden oynanacak seride Fenerbahçemiz, bu maçı da kazanması halinde ligi üçüncü olarak tamamlayacak.

Yönetim Kurulu Üyemiz Simla Türker Bayazıt da karşılaşmayı takip etti.

Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız mücadeleye; Saeid Marouf, Emre Batur, Metin Toy, Ahmet Tümer, Salvador Hidalgo, Yacine Louati ve libero Burak Mert’le başladı.

Metin Toy’la sete hızlı bir giriş yapan Fenerbahçemiz karşısında Arkas Spor, Mirza Lagumdzija ve Mustafa Cengiz’le 2-2’yi yakaladı. Devamında Takımımız; Emre Batur ve Salvador Hidalgo’nun file üstü performansıyla 8-3’lük üstünlüğü yakalarken, bu bölümde Gabriel Candido’nun servis turuyla Arkas Spor 8-9 öne geçti. Skor avantajının sürekli el değiştirdiği sette son bölüme önde giren İzmir temsilcisine Hidalgo ve genç oyuncumuz Ahmet Tümer’le geçit vermeyen Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız 25-22’yle setin kazananı oldu.

Metin Toy ve Emre Batur’la iyi başladığımız sette Mirza Lagumdzija ve Bertuğ Öndeş’le bir ritim yakalayan Arkas Spor 5-6 öne geçti. Devamında Hidalgo ve Emre Batur’la 4-0’lık bir seri yakalayan Fenerbahçemiz, farkı 5 sayıya çıkardı (15-10). Bu skor İzmir temsilcisine mola aldırsa da, mola dönüşünde üretken oyununa devam eden Erkek Voleybol Takımımız; sette son bölüme 21-14’le önde girdi. Skor üstünlüğünü setin sonuna taşıyan Fenerbahçemiz setlerde 2-0 öne geçti (25-18).

İlk iki sette olduğu gibi üçüncü sette de rakibi karşısında üstün bir oyun sergileyen Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız, seti 25-15; maçı da 3-0 kazanarak seride  1-0 öne geçti.

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

Basın Fotoğrafları