TOKYO OLİMPİYATLARI

Olimpiyat yolundaki Fenerbahçelilerden Buse Naz Çakıroğlu: Ben büyük başarılarımı burada yaşadım, spor hayatımın sonuna kadar da Fenerbahçe'de kalmak istiyorum

15 Haziran 2021 Salı 11:40

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları Avrupa Kota Müsabakaları’nda, Olimpiyat oyunlarına kota kazanan ilk kadın boksör olarak tarihe geçen Fenerbahçeli milli sporcumuz Buse Naz Çakıroğlu, DHA muhabiri Mustafa Akın'a açıklamalarda bulundu.

Olimpiyatlardaki hedefinin altın madalya olduğunu vurgulayan milli sporcumuz; sahip olduğu unvanı sadece vize alan değil altın madalya kazanan ilk Türk kadını olarak desteklemek istediğini söyledi.

HEDEFİMİZ ALTIN MADALYA

Küçük yaşlarda erkek kardeşi ile boksa başladığını anlatan Buse Naz Çakıroğlu, "Tamamıyla şans eseri yani araştırılarak başlanılmış bir durum yok. Daha sonra antrenörümün beni keşfetmesi ve ailemden destek alarak ileride daha büyük işler başarabilir denmesi ile boks hayatım başladı. Şu anda olimpiyata vize alan ilk kadın sporcu olarak geçiyorum. Tabii ki takım arkadaşlarım da benimle birlikte bir ilke imza attı. Ben sadece kilomun verdiği avantaj ile onlardan önce maça çıktığım için bu unvana sahip oldum. Çok güzel hisler aslında. Biz her zaman olimpiyata giden ilk kadın takımından ziyade altın madalya alan kadın takımı olmak istiyoruz, bunu söylüyorduk. Hala da bunun arkasındayız, çalışmaya devam ediyoruz. Oldukça da gururluyuz." dedi.

BEN RİNGDE DÖVÜŞÜRKEN ARKADAŞLARIM DA TRİBÜNDE BENİMLE BİRLİKTE DÖVÜŞÜYOR

Olimpiyat kotası alan bir diğer boksörümüz Esra Yıldız ve milli boksör Busenaz Sürmeneli ile Tokyo'da neler yapabileceklerini konuştuklarını ve birbirlerini motive ettiklerini dile getiren Çakıroğlu, "Üçümüz ilk defa kadın boksunu olimpiyatlarda temsil edeceğiz. Bu oldukça büyük bir başarı ve bizden sonra gelecek sporcu arkadaşlarımız, kardeşlerimiz için de bir öncü olacak, yol açtığımızı düşünüyorum onlar için. Yapılabildiğini, başarılabileceğini göstermiş olduk. Orada da aldığımız madalya doğrudan çok etkileyecek. Rol model olduğumuzu düşünüyorum her şeyden önce. Yaşlarımız ortalama 24-25, daha yolun çok başındayız bu olimpiyat serüveni için. Çok çok daha güzel, başarılı işler yapacağımıza inanıyorum. Esra ve Buse'nin de vize alması çok önemli. Bir takım ruhu yakaladık. Ben ringde dövüşürken arkadaşlarım da tribünde benimle birlikte dövüşüyor, bu çok önemli. Aşina olduğumuz sesleri tribünde duymak bizler için de ayrı bir moral oluyor. Güzel sonuçlarla döneceğimize inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Olimpiyatta altın madalya hedeflediğini vurgulayan milli boksörümüz, "Sadece madalya olarak düşünmüyorum, altın madalya almak için gideceğim. Bu, benim hem kendi hayalim hem de ülkenin ve Fenerbahçe'nin bu altın madalyaya ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Bu sahip olduğum unvanı sadece vize alan ilk Türk kadını değil de altın madalya alan ilk Türk kadını olarak desteklemek istiyorum. 2020 Tokyo Olimpiyatları istediğim gibi ilerlerse bir aksilik olmadan döndükten sonra çok ufak bir tatil planının ardından 2024 Paris için de çalışmaya başlayacağım." şeklinde konuştu.

Büyük başarılarla Fenerbahçe çatısı altında, bu formayla tanıştığını da dile getiren Olimpik boksörümüz Buse Naz Çakıroğlu, "Ben büyük başarılarımı burada yaşadım. O yüzden her zaman söylüyorum; Fenerbahçe ile gönül bağım her zaman devam edecek. Spor hayatımı da artık kaçıncı olimpiyattan sonra sonlandırırım bilmiyorum ama Fenerbahçe'de sonlandırmak istiyorum. Umarım da bu şekilde olur. Sonrası için de burada devam etmek, bu ailenin bir parçası olarak uzun yollar yürümek isterim." dedi.

BAŞKANIMIZ BİZLERLE OLDUKÇA İLGİLİ

Kulübümüzün büyüklüğünden de bahseden Olimpik sporcu, "Olimpik branşlarda sporcuya ve başarıya hakim bir kulüp. Kulüp bünyesinde kota alan sporcu sayısı da oldukça fazla. Hep birlikte Tokyo'da mücadele edeceğiz. Bu çok önemli bir şey çünkü büyük bir kulüpte tek başına olmak değil de takım olarak o ruhu yakalamak birlik beraberliği yakalamak çok önemli. Başkanımız Ali Koç da oldukça ilgili bizlerle. Kim, nerede, hangi maçta, hangi dereceyi aldı, nereyi etkileyecek; oldukça hakim konuya. Ben final maçından sonra da kendisi ile görüntülü konuştum, daha sonra da burada bir araya geldik. Bizimle yakından ilgilenmesi, kendisinin de hedefinin olimpiyat madalyası olduğunu bilmek bizim için çok önemli. Bize de oldukça güç veriyor." diyerek sözlerini tamamladı.

ANTRENÖR NAZIM YİĞİT: BUSE NAZ İLE OLİMPİYAT MADALYASINA ADAYIZ

Fenerbahçeli milli boksörümüz Buse Naz Çakıroğlu'nun antrenörü Nazım Yiğit ise yaptığı açıklamada, "Paris'teki kota maçında çok önemli bir başarı elde ettik. Olimpiyatta şu anda bir numaralı seri başıyız. Bu avantajımızı orada da kullanmak istiyoruz. Şimdiye kadar da Türkiye'de kadın boksunda olimpiyata gidemedik. Biz, Buse Naz ile olimpiyat madalyasına adayız. Bunun için de çok çalışıyoruz, çok emek veriyoruz. İnşallah bu emeklerin de karşılığını alacağımıza inanıyorum." dedi.

Basın Fotoğrafları