SÖZDE ŞİKE DAVASI

Fenerbahçemize kurulan Kumpas Davası’nda 20. celsede ilk gün sona erdi

17 Mayıs 2021 Pazartesi 12:08

Fenerbahçemize kurulan Kumpas Davası’nda 20. celsede ilk gün tamamlandı. Silivri Ceza ve İnfaz Kurumu’nda görülen celseyi yerinde takip eden Hukuk İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Fethi Pekin ile Kulüp Avukatlarımız Naim Karakaya, Fesih Delidere ve Yiğit Cem Coşkun, ilk günün ardından Fenerbahçe Televizyonu’na değerlendirmelerde bulundu.

20. celsenin ilk gününe ilişkin görüşlerini paylaşan Yönetim Kurulu Üyemiz Fethi Pekin, “Bu sabah başlayan 20.celsenin birinci günü sonuçlandı. Savcının esas hakkındaki mütalaasına karşın bazı sanıkların ve müdafilerin savunmaları istendi. Yaklaşık 10-15 tanesinin savunması bitti, bazı katılmayanlar da vardı. Heyet, programladığı gibi gidiyor. Bugün kısa sürdü çünkü bu ilk programladığı günkü sanıkların tamamı bitti. Hızlı bir şekilde ilerleyeceğini öngörüyorum.” dedi.

Kulüp Avukatımız Naim Karakaya ise “Mahkeme bir planlama yapmıştı. Bu planlamada hangi sanığı hangi gün dinleyeceğine ilişkin bir çizelge belirlemişti. Bu çizelgeye uygun olarak bugün sanıkların sorgularını yani son savunmalarını tamamladı. Biz de kulüp avukatları olarak 37 sayfalık davanın esasına dair iddialarımızı ve savcının esasa dair mütalaasına ilişkin görüşlerimizi bildirmiştik. 4 Haziran’a kadar her gün planlanan kişilerle savunma alarak devam edecek gibi gözüküyor. Sanık savunmalarından sonra kulüp olarak biz de yazılı verdiğimiz savunmanın sözlü açıklamasını yapacağız. Son sözlerle beraber hükme ulaşacağımızı ümit ediyorum.” diye konuştu.

4 Haziran tarihine kadar mahkemeden bir karar çıkacağını ifade eden Kulüp Avukatlarımızdan Fesih Delidere de “3 Mayıs’ta başlaması gereken bir duruşma sürecimiz vardı. Pandemi nedeniyle 17 Mayıs’a ertelendi. Bugün itibariyle ilk gün esas hakkında savunma yapan yaklaşık 12 kişi savunmasını yaptı. 4 Haziran’a kadar savunmalar bitecek ve biz de beyanlarımızda bulunacağız. Artık mahkemeden bir karar verilmesini bekliyoruz. İnşallah 4 Haziran’a kadar mahkeme karar verecek.” şeklinde bir açıklama yaptı.

Fotoğraflar: Ahmet Hopyar

Basın Fotoğrafları