SÖZDE ŞİKE DAVASI

FUTBOLDA SÖZDE ŞİKE DAVASI 6 KASIM’A ERTELENDİ

16 Temmuz 2020 Perşembe 11:00

İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nin 'futbolda sözde şike' davasında aldığı kararı Yargıtay 5’inci Ceza Dairesi’nin usul eksikliği nedeniyle bozması sonucu davanın yeniden görülmesine bugün başlandı.
 
Çağlayan Adliyesi’nde yeniden görülmeye başlanan davaya Başkanımız Ali Koç, Eski Başkanımız Aziz Yıldırım, Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan, Hukuktan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Fethi Pekin ve eski yöneticilerimiz Şekip Mosturoğlu, Ali Yıldırım, İlhan Ekşioğlu, Mahmut Uslu, Önder Fırat, Cenk Başak ve Yasemin Merçil de iştirak etti. 

İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, Yargıtay 5'inci Ceza Dairesi'nin 'futbolda sözde şike' davasında aldığı 'usul eksikliği' nedeniyle bozma kararına uyulmasına oybirliğiyle karar verdi.

Mahkeme, eski Başkanımız Aziz Yıldırım ile birlikte 6 kişinin dosyasının ayrılmasına, 2016/62 nolu dosyanın incelenmek üzere istenmesine ve yeni duruşmanın da 6 Kasım 2020 tarihine ertelenmesine hükmetti.
 
BERAAT KESİNLEŞMİŞTİ
 
Yargılama yeniden yapılacak ancak hiç kimseye örgüt kurmak ile ilgili bir iddia yönetilmeyecek, esasa ilişkin işlem yapılmayacak. Yargıtay kararıyla örgüt suçlamasına ilişkin beraat kararları kesinleşmişti.
 
13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi beraat hükmünü yeni yargılama doğrultusunda tekrar kurarak Yargıtay'a gönderecek.

Basın Fotoğrafları