SÖZDE ŞİKE DAVASI

Yeniden yargılamada karar duruşması başladı

09 Ekim 2015 Cuma 15:49

3 Temmuz Süreciyle ilgili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen yeniden yargılama davasında, karar duruşması olması beklenen 6. celsenin başlamasına saatler kala, Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nın önü hareketlenmeye başladı.

Sabahın erken saatlerinde Çağlayan’a gelen Fenerbahçe taraftar grupları pankartlarını astı ve duruşmanın başlamasını beklemeye başladı.  İlerleyen saatlerde Anadolu ve Trakya’daki Fenerbahçe Derneklerinin organizasyonlarıyla İstanbul dışından da çok sayıdaki taraftarın da Çağlayan’a gelmesi bekleniyor. Öte yandan karar duruşması önce polis de önlemlerini almaya başladı ve bir güvenlik koridoru oluşturdu.  İstanbul Adalet Sarayı Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz Yerleşkesi'nde görülecek duruşma saat 16.00'da başlayacak.

13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yeniden yargılama sürecinde ilk duruşma 13 Ocak 2015, 2. duruşma 28 Nisan 2015, 3. duruşma 8 Temmuz 2015, 4. duruşma 18 Eylül 2015 ve 5. duruşma 5 Ekim 2015 tarihinde gerçekleştirilmişti. 5. celsede Cumhuriyet Savcısı Abdullah Mirza Coşkun, mahkemeye sunduğu mütalaasında Başkanımız Aziz Yıldırım, yöneticilerimiz Şekip Mosturoğlu, İlhan Ekşioğlu ve aralarında Tamer Yelkovan'ın da olduğu Fenerbahçe'den yargılanan tüm şahısların beraatını talep etmişti.

Hakim Ahmet Civelek başkanlığındaki Mahkeme Heyetinin bugün görülecek 6. duruşmada, davayla ilgili karar vermesi bekleniyor.
 
Başkanımız ve Yöneticilerimiz Çağlayan’a Geldi

Başkanımız Aziz Yıldırım ve Yöneticilerimiz, 3 Temmuz Süreciyle ilgili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen yeniden yargılama davasında, karar duruşması olması beklenen 6. celse öncesi, İstanbul Adalet Sarayı Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz Yerleşkesi’ne giriş yaptı. Saat 16.00'da yoklama başladı.

Duruşma Başladı

Hınca hınç dolu mahkeme salonunda Başkanımız Aziz Yıldırım ve tüm Yönetim Kurulu Üyelerimiz hazır bulunuyor. Ayrıca Beşiktaş eski teknik direktörü Tayfur Havutçu, BJK'lı eski yönetici Serdar Adalı, Sivasspor Başkanı Mecnur Odyakmaz da mahkeme salonunda. Savcının da gelmesiyle duruşma başladı. Duruşmanın son savunmaların alınması ve itirazlar nedeniyle en erken 2 saat içinde bitmesi bekleniyor. 
 
Başkanımız Aziz Yıldırım,Yöneticilerimiz ve Çalışanlarımız Beraat Talep Etti

Karar duruşmasında söz alan Başkanımız Aziz Yıldırım Mahkeme Heyetine, “4 sene 3 aydır onur mücadelesi yapan bir topluluk var burada. Artık adalet gerçekleşsin.  Şahsım ve arkadaşlarım adına beraatımı talep ediyorum" dedi.

Başkanımız Ardından söz alan Yöneticilerimiz ve çalışanlarımız da aynı şekilde, “Avukatlarımızın ve savcının mütalaasına katılıyorum, beraatımı talep ediyorum” ifadelerini kullandı.

Karar İçin Ara Verildi

Mahkeme heyeti karar için duruşmaya ara verdi. Aradan önce tüm sanıklar tekrar söz aldılar ve tek cümle ile "Beraatımı talep ediyorum" dediler. 

Haberin diğer fotoğrafları

/