KÜREK

Kürekçilerimiz, Büyükler Türkiye Kupası’nda kadınlarda ve erkeklerde şampiyon oldu

27 Mart 2022 Pazar 11:34

Kürekte Büyükler Türkiye Kupası Yarışları 23-27 Mart tarihleri arasında Sapanca/Kırkpınar Mevkiinde gerçekleştirildi. Kürek Şubemiz, erkeklerde ve kadınlarda şampiyon oldu.

Büyük Erkeklerde 9 yarışın 8’ini kazanan Kürekçilerimiz 920 puan toplayarak Türkiye Kupası’nı kazandı.

Kürek Şubemiz, Büyük Kadınlarda ise 6 yarışın da tamamını kazanarak toplamda 600 puanla Kupa’nın sahibi oldu.

Organizasyonun ardından düzenlenen törende sporcularımıza madalya ve kupalarını Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı Erhan Ertürk takdim etti.

Yarışların son gününde mücadele eden kürekçilerimizden; erkekler tek çiftede Enes Yenipazarlı, iki tekte Samet Kaban-Kaan Yılmaz Aydın ikilisi, hafif kilo iki çiftede Denizhan Aydın-Ahmet Ali Kabadayı birincilik ipini göğüsleyen sporcularımız oldu. Kadınlardaysa tek çifte finalinde Elis Özbay, iki çiftede Kardelen Yüce - Aleyna Tülin Telli ikilisi ve iki tekte Didem Sürer - Nigar Hatun Demiroğlu çifti birincilik elde etti.

Erkekler 8 tek dümencili finalinde Hamza Mert Avunduk - Aydın İnanç Şahin -Kaan Yılmaz Aydın - Onat Kazaklı - Bayram Sönmez - Samet Kaban -Altar Karabudak - Enes Yenipazarlı ile dümende Hasan Selahattin Tayfun’dan oluşan ekibimiz rakibi Galatasaray’ı geride bırakarak zirvede yer aldı.

Kürekçilerimizden Hamza Mert Avunduk U23 Erkekler tek çiftede, Samet Kaban - Kaan Yılmaz Aydın ikilisi iki tekte, Denizhan Aydın-  Ahmet Ali Kabadayı hafif kilo U23 Erkekler iki çiftede, Altar Karabudak - Cevdet Ege Mutlu -Kaan Yılmaz Aydın - Mehmet Giray Kuşkuş’tan oluşan ekibimiz U23 Erkekler dört tekte birinci olurken; Denizhan Aydın - Ahmet Ali Kabadayı - Hamza Mert Avunduk - Samet Kaban’dan oluşan ekibimiz de U23 Erkekler dört çiftede ikinci sırada yer aldı.

Hafif kilo kadınlar iki çiftede Irmak Fertuğ - Simla Suay Alıncı, hafif kilo kadınlar tek çiftede Ebru Akınal ile hafif kilo kadınlar dört çiftede Ebru Akınal - Aleyna Tülin Telli - Irmak Fertuğ - Simla Suay Alıncı’dan oluşan ekibimiz yarışları birinci sırada tamamladı.

Öte yandan yarışlarının sonunda kürekçimiz Denizhan Aydın'ın doğum günü de takım arkadaşları tarafından kutlandı.

Yarışları yerinde takip eden Fenerbahçe Kürek Şubesi Sorumlumuz Ozan Bayülken ve antrenörlerimiz, kupa seremonisinin ardından Fenerbahçe Televizyonu’na değerlendirmelerde bulundu.

Mutlu olduklarını ifade eden Fenerbahçe Kürek Şube Sorumlumuz Ozan Bayülken, “Yarışlar zor geçti. Hava koşullarından dolayı 3-4 kere ertelendi. Türkiye Kupası bir hedef yarışımız ve kazandığımız için çok mutluyuz. Tüm sporcularımı, teknik ekibimi kutluyorum.” dedi.

A Takım Antrenörümüz Ali Yiğit Saygılıgil ise “Sporcularımız çok güzel yarışlar yaptılar. 9 yarışın 8’ini alıp kupayı kazandığımız için çok mutluyuz. 8 + (sekiz tek dümencili) bizim en önemli teknelerimizden biri. Şampiyon olsanız da 8 tek yarışını almadıktan sonra hiçbir önemi yok bunun. Bu kültürü devam ettirdiğimiz için çok mutluyuz. Türkiye Şampiyonası çok daha farklı olacak. Buradan döner dönmez hazırlıklarımız başlayacak. Kampa gireceğiz ve önümüzde yoğun bir süreç var.” şeklinde konuştu.

Genç Erkek Takım Antrenörü Hasan Özcan da, “Bütün sporcuları tebrik ederim, çok iyi mücadele ettiler ve sonuna kadar hak ettiler. 9 yarıştan 8'ini kazandık. Bu büyük bir başarı fakat bu bir süreç; şu an Türkiye Kupası’ydı, ardından Türkiye Şampiyonası var. Biz durmadan devam etmek durumundayız. Burada Kulübümüzün HeForShe politikasına da değinmek istiyorum çünkü çok etkili. Kulübümüzün kadın takımına olan desteği burada en büyük rolü oynuyor. Bizler de antrenör olarak görevimizi yaptık. Gerçekten çok başarılı bir kadın takımımız var ve yurt dışında da başarılı olan bir takıma sahibiz. Geçen sene büyük başarılar kazandılar ve Türkiye’de bir ilkti. Başarılar artarak devam edecektir.” ifadelerini kullandı. 

Fenerbahçe Kürek Şubemiz, 15-16-17 Nisan tarihlerinde Sapanca/Kırkpınar Mevkiinde yapılacak Türkiye Kürek Şampiyonası’nda mücadele edecek.

Fotoğraflar: Ahmet Hopyar

Basın Fotoğrafları