KÜREK

Kürek Şubemiz, Kadınlarda ve Erkeklerde Türkiye Şampiyonu oldu

08 Mart 2020 Pazar 16:19

Kürekte Büyükler Türkiye Şampiyonası Sapanca'da gerçekleştirildi. Üç gün süren organizasyonda Fenerbahçe Kürek Şubemiz, Büyük Erkeklerde üst üste 4., Büyük Kadınlarda ise üst üste 2. kez şampiyon oldu. 
 
Büyük Erkeklerde Sarı Lacivertliler 860 puan toplayarak Türkiye Şampiyonu olurken; Galatasaray 652 puanla ikinci sırada yer aldı. Kürek Şubemiz Büyük Kadınlarda da 370 puanlı Galatasaray'ı geride bırakarak 470 puanla zafere ulaştı.

Yönetim Kurulu Üyelerimizden Sevil Zeynep Becan ve İlker Dinçay ile Amatör Şubeler Koordinatörümüz Fikret Çetinkaya ve Kürek Şubemizin Sorumlusu Ozan Bayülken de yarışları yerinde takip etti.

Sapanca/Kırkpınar kürek parkurunda gerçekleştirilen organizasyonun ilk gününde kadınlarda üç kategorinin üçünde, erkeklerde ise beş kategorinin ikisinde birincilik elde eden sporcularımız, final gününü de zirvede tamamladı.
 
Erkeklerde kürekçilerimiz tek çiftte Onat Kazaklı, Bayram Sönmez ve Hamza Mert Avunduk ile ilk üç sırada yer aldı. Erkekler iki tekde Besim Tolga Şahinoğlu-Selahattin Gürsoy ikilisi altın kazanırken; Eren Can Aslan-Gökhan Güven ikilisi de gümüş madalyanın sahibi oldu. Hafif kilo erkekler 2 çiftte Fatih Ünsal-Mert Kaan Kartal kürsünün ilk basamağına çıkarken Denizhan Aydın-Samet Kaban ikilisi de bronz madalya kazandı.
 
8 tek dümencilide ise ilk iki sırayı Fenerbahçemiz aldı. Besim Tolga Şahinoğlu, Selahattin Gürsoy, Gökhan Güven, Onat Kazaklı, Fatih Ünsal, Eren Can Aslan, Bayram Sönmez, Mert Kaan Kartal, Hasan Selahattin Tayfun (D) 8 tek dümencili takımımız 6.11,85’lik dereceyle ilk sırada yer alırken; Emir Saygılı, Aydın İnanç Şahin, Cavit Caner Başaran, Mert Ali Dağlı, Ömer Sefa Polat, Hamza Mert Avunduk, Halil İbrahim Güzelbay, Behlül Uyar, Toprak Ata Kıvrak (D) 6.15,06 ile ikinci oldu.
 
Kadınlarda ise Didem Sürer-Petek Hepsağ ikilisi 2 tek yarışında altın kazanırken; Ebru Akınal hafif kilo kadınlar tek çifte yarışında, Elis Özbay da tek çifte yarışında gümüş madalyanın sahibi oldu.
 
Bu sonuçların ardından erkek ve kadın takımlarımız şampiyonluğunu ilan etti. Ardından kupalarını alan sporcularımız şampiyonluğu tezahüratlarla doyasıya kutladı.

Fotoğraflar: Semih Bahadır

Basın Fotoğrafları