KULÜP

Yüksek Divan Kurulu Başkanımız Uğur Dündar: Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünde 29. Şampiyonluk kupamız bize çok yakışacaktır; Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, Yaşasın büyük Fenerbahçe

11 Temmuz 2022 Pazartesi 14:00

Kulübümüzün geleneksel bayramlaşma törenimiz yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Törenin açılış konuşmasının Yüksek Divan Kurulu Başkanımız Uğur Dündar gerçekleştirdi.

Yüksek Divan Kurulu Başkanımız Uğur Dündar, şunları söyledi:

“Sivil Toplum Örgütü Fenerbahçe’nin değerli mensupları, basınımızın kıymetli temsilcileri birliğin, beraberliğin, dayanışmanın ve paylaşmanın bayramı olan bu güzel günde hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyor, mübarek Kurban Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum.

Büyük Fenerbahçe ailesinin çok kıymetli fertleri, geçtiğimiz hafta Stadyumumuzun girişine anıtını diktiğimiz Ulu Önder, ‘Tarih yazmak, tarih yapmak kadar önemlidir.’ der. Zira tarih, bir milletin, bir kurumun ya da kişilerin aynasıdır. Tarih, geçmişten gelen deneyimlerin önümüzde harmanlandığı, yol gösterdiği rehberdir. Ders çıkardığımızdır, ibret aldığımızdır, keşke dediğimizdir ya da övünç kaynağımızdır. Tarih bundan sonra yapacaklarımız için maziden önümüze düşen şaşmaz bir pusuladır. Neler yapabileceğimizi gösteren kutup yıldızıdır. Tarih, onlarda yıl süregelmiş hataları her seferinde bıkmadan, usanmadan hatırlatan bir alarmdır. Ve tarih hoşumuza gitse de gitmese de reddedemeyeceğimiz gerçeğimizdir. BU sebepledir ki dünya tarihinin gidişatına yön vermiş Büyük Atatürk, ‘tarih yazmak, tarih yapmak kadar önemlidir.’ demiştir. Önümüzdeki yıl 100. yıl dönümünü kutlayacağımız Türkiye Futbol Federasyonu, 1923 yılında kurulmuş aynı yıl itibarıyla futbol müsabakaları düzenlenmeye başlamıştır. O tarihten itibaren camiamız sporcusuyla, yönetimiyle, yılmaz taraftarıyla Türk futbolunda silinmez izler bırakmış, şampiyonluklar kazanmış, unutulmaz bir tarih yapmıştır. Ne mutlu ki tarih yazmak, tarih yapmak kadar önemlidir düsturuyla çıkılan, yıllardır mücadelesi verilen bu yolda o şanlı tarihi kayıtlara geçirmek, yazmak da Başkanımız Sayın Ali Koç’un üstün gayretiyle bu döneme nasip olmuştur. Şanlı formamızın göğsüne nakşedilen 5 Yıldızımız tüm Fenerbahçelilere kutlu olsun. Bu vesileyle bugüne kadar elde ettiğimiz şampiyonluklarımızda emeği geçen, daha Türkiye Futbol Federasyonu resmen kurulmadan önce Milli Mücadele de dahil olmak üzere sportif faaliyetleri ve bağımsız bir vatan aşkıyla bilfiil yurdunun hürriyetine hizmet eden canını ortaya koyan, direnen, bükülmeyen tüm sporcularımızı, başkanlarımızı, yöneticilerimizi ve taraftarlarımızı tarih önünde saygıyla selamlıyorum.

Göğsümüzde parlayan yıldızlara can veren efsane kalecimiz Cihat Arman’dan ‘altın çocuk’ Şükrü’ye, Zeki rıza Sporel’den Lefter’e, Mehmetçik Basri’den Can Bartu’ya, Aykut Kocaman’dan Oğuz Çetin’e, Volkan Demirel’den genç kaptanımız Altay Bayındır’a ve adları saymakla bitmeyecek her bir yıldızımızın bir parçası olan tüm sporcularımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ebediyete intikal edenleri rahmet ve minnetle anıyorum. Her birinizin alın teri olan o yıldızlar, aynı ruhun bağımsızlık aşkıyla sahalarımızda ve tribünlerimizde parlayacak, yarınlarımıza umut aşılayacaktır.

Büyük Fenerbahçe’nin asil taraftarı,
 
Hiç kuşkun olmasın ki Cumhuriyetin 100. yıl şampiyonluğu da senin alnına yazılmıştır.
 
Kökleri Kuvâ-yi Milliye’ye dayanan şanlı Fenerbahçe, 100. Yıl kupası yurdun işgal altındayken Anadolu’ya silah sevkiyatı yapan o mazisi tertemiz avuçlarında parlayacaktır ve ebediyete kadar da parlamaya devam edecektir. Zapt edilemeyen, ele geçirilemeyen, yıkılmayan son kale olan büyük Fenerbahçe, şüphen olmasın ki dahili ve harici düşmanlara karşı o kupa, omuzlarda meydanlarda taşınacaktır. Ve Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünde 29. Şampiyonluk kupamız bize çok yakışacaktır. Şimdiden kutlu olsun. Bu vesileyle bugünleri yaşatan, topraklarımızda hür bayramlar kutlamamızı sağlayan en büyük Fenerbahçeli aziz Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnete anıyor, Kurban Bayramınızı bir kez daha kutluyorum.
 
Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, Yaşasın büyük Fenerbahçe.”

Basın Fotoğrafları