KULÜP

Başkanımız Ali Y. Koç, ‘Eşitliğin Liderleri Özel Ödülü’ne layık görüldü

19 Kasım 2022 Cumartesi 14:20

Kadın Dostu Markalar Platformu öncülüğünde Türkiye’de ilk kez düzenlenen, 19 Kasım Eşitliğe İnanan ve Eşitliği Güçlendiren Erkekler Günü etkinliği gerçekleştirildi.
 
Spor, sanat ve iş dünyasının çok değerli işlere imza atmış erkek liderlerinin ve toplumsal cinsiyet eşitliği savunucularının ağırlandığı etkinlikte Başkanımız Ali Y. Koç, sporda toplumsal cinsiyet eşitliğine sağladığı katkılar dolayısıyla ‘Eşitliğin Liderleri Özel Ödülü’ne layık görüldü. Başkanımız adına ödülü Yönetim Kurulu Üyemiz Simla Türker Bayazıt aldı.
 
Yöneticimiz Simla Türker Bayazıt: Bu özel ödülü, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı olarak bizlere liderlik eden, milyonlarca taraftarı olan bir spor kulübünde herkesin elini taşın altına koyması gereken bir konuda yapabileceklerimizin farkına vardıran, projelerimize öncülük eden Başkanımız Ali Koç adına alıyorum
 
Yöneticimiz Simla Türker Bayazıt, ödül takdiminin ardından kısa bir konuşma yaptı. Başkanımız Ali Y. Koç önderliğinde 2018 yılı itibarıyla HeForShe hareketi ile birlikte küresel bir iş birliğinin hayata geçirildiğini belirten Yöneticimiz şu ifadeleri kullandı:
 
“Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin sağlanması, kadınların toplumun her alanında; evde, işte, okulda, sporda güçlenmesi için mücadele eden tüm markaları ve bireyleri sevgiyle selamlıyorum.
 
Farklı sektörlerden birçok markanın yer aldığı bu etkinlikte, biz de Fenerbahçe Spor Kulübü olarak yer almaktan çok mutluyuz. Bu özel etkinliği düzenleyen, bizleri bir araya getiren Kadın Dostu Markalar Platformu’na teşekkür ediyorum.
 
Kadın Dostu Markalar Platformunun, ülkemizde faaliyet gösteren farklı sektörlerden çok sayıda markanın/kurumun toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması konusunda yaptığı projeleri görünür kılmaları, bu projeleri gerçekleştiren şirketleri birbirinden haberdar etmeleri çok kıymetli.
 
Fenerbahçe Spor Kulübü olarak Başkanımız Ali Koç’un önderliğinde 2018 yılından bugüne Tüpraş’ın desteğiyle Birleşmiş Milletler Kadın Birimi’nin ‘Eşitliğe ancak kadınlar ve erkekler omuz omuza verdikleri zaman ulaşabiliriz’ diyerek başlatılan HeForShe hareketini destekliyoruz.
 
“Eşitliğe İnanan ve Eşitliği Güçlendiren Erkekler Günü” etkinliğini de çok değerli buluyoruz.
 
Fenerbahçe Spor Kulübü olarak erkek ağırlıklı bir gündemin en güçlü markalarından biri olarak yaptığımız çalışmalarla erkeklerin toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması konusunda üzerlerine düşen görev ve sorumluluklara dikkat çekiyoruz, farkındalık oluşturuyoruz.
 
Fenerbahçe Spor Kulübü olarak toplumu ilgilendiren her konuda bazı görev ve sorumluluklarımız olduğunu düşünüyoruz.
 
Bu görev ve sorumluluk bilinciyle, kadınların sporda ve spor yoluyla güçlenmesi için çok sayıda adımlar attık. Bu adımların birçok spor kulübüne de örnek olduğunu gözlemliyoruz. Yaptığımız çalışmaların hem ülkemizde hem de dünyanın dört bir yanında dikkat çekiyor olması bizim için büyük bir gurur.
 
Bugün bu özel ödülü, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı olarak bizlere liderlik eden, milyonlarca taraftarı olan bir spor kulübünde herkesin elini taşın altına koyması gereken bir konuda yapabileceklerimizin farkına vardıran, projelerimize öncülük eden Başkanımız Ali Koç adına alıyorum.
 
Başkanımız ve kulübümüz adına herkese teşekkür ediyorum. Umuyorum ki çok daha fazla marka, kadınların gücünü ön plana çıkarır ve kadınları toplumun her alanında güçlendirecek projelere imza atarlar.
 
Bir kez daha bizleri bir araya getiren Kadın Dostu Markalar Platformu’na teşekkür ediyor; katılan, destekleyen herkesi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”

Basın Fotoğrafları