KULÜP

Fenerbahçe Üniversitesi ve isbirligi.com.tr dijital teknoloji iş birliği toplantısı gerçekleştirildi

02 Ağustos 2019 Cuma 19:18

Fenerbahçe Üniversitesi ile isbirligi.com.tr’nin (Türkiye'nin iş birliği platformu) ortak çalışmasıyla düzenlenen dijital teknoloji iş birliği toplantısı, 2 Ağustos 2019 Cuma günü (bugün)  14.00-17.00 saatleri arasında Fenerbahçe Üniversitesi Ataşehir Kampüsü Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Sektörün öncü isimleri ve akademisyenlerin katıldığı toplantıda; katılımcıların birbirleri ve Fenerbahçe Üniversitesi ile yapabileceği iş birlikleri görüşüldü. Ayrıca organizasyonda isbirligi.com.tr ve Fenerbahçe Üniversitesi’nin işbirliği tanıtıldı.

Fenerbahçe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Rıza Büyükuslu, Üniversitenin hedefleri ve stratejilerinden bahsetti. Rektör Büyükuslu, Üniversitenin “Dijital Neslin Yenilikçi Üniversitesi” mottosuyla birlikte, Türkiye’de ilk defa bir üniversitenin üniversite 4.0 ve üniversite 5.0 kavramları üzerine bilim paradigmasının belirlendiğini ifade etti, dijitalleşmeye yön veren üniversite, uluslararası iş birlikleri, yenilikçi fikir kulüpleri, teknoloji transfer ofisi, kuluçka merkezleri ve özellikle üniversitemizde mentörlük müessesinin yerleştirilmesi hakkında bilgi verdi.
 
Türkiye’nin önde gelen 40 teknoloji markalarından; Koç Sistem, Siemens, Mitsubishi Electric, Vestel, Türk Telekom, Tink, Omron, GOSB, Deutsche Messe, NETAŞ, SANLAB, MES, USSAL Yazılım, Sudoku, ANOT, UTSCH, Humanist, egirişim, funbou, GelecektekiSen, Qualist, trovarit, Capital, Lean Ofis, terspektif başta olmak üzere tüm katılımcılar ve Üniversitemizin güçlü akademik kadrosundan akademisyenler, yapabilecekleri “dijital teknoloji işbirlikleri” hakkında görüş bildirdiler. Rektör Büyükuslu, iş insanlarının, melek yatırımcıların, geleceğin milyonerlerini Fenerbahçe Üniversitesi bünyesinde yetiştirmek, start-up, spin-off firmalarının çıkması, staj ve iş olanakları ve mentörlük konusunda sağlanan mutabakat hakkında, Fenerbahçe Üniversitesinin Türkiye’de dijital dönüşümü önemli bir merkezi olduğunu beyan etmekle etmekle beraber “dijital neslin yenilikçi öğrencilerini” yetiştireceklerini beyan etti.
 
Fenerbahçe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Rıza Büyükuslu, ​“Fenerbahçe Üniversitesi öğrencisi yüksek niteliklidir; entelektüel, çok kültürlü, çok sosyal, dünya vatandaşı, iyi insandır, evrensel, milli ve öz-değerlerine sahip çıkar”
 
isbirligi.com.tr kurucusu Evren Ersoy, “Tüm vatandaşlarımızın dünya vatandaşı halkasının bir parçası haline gelmesi için çalışacağız. Küreselleşme ve kültür kavramlarını/varlıklarını önemsiyoruz. Yeni dijital dünya, farklı kültürlerin bir araya gelmesi ve iş birliği yapması ile hareket ediyor. Kıtalar arası yolculuklar sonrası kurulan girişimlerin başarı sayısı artıyor. Sürdürebilirlik için çeşitlilik ve farklılık büyük önem arz ettiğinden, tüm dünya vatandaşlarının belirli yıllarda farklı kültürlerde yaşaması ve o ülkeye katma değer sağlaması tüm dünyanın değişimi ve dönüşümü için önemli bir misyondur” sözlerini ifade etti.
 
Toplantının sonunda, üniversitenin dijital dönüşüm alanında literatüre katkı sunan yazarlara vermiş olduğu değerlerden ötürü, Alper Gerçek ve Dr. Haluk Gökşen’in “Kobiler İçin Dijital Dönüşüm Rehberi” kitabının lansmanı yapıldı. Katılımcılar toplantıdan çok memnun kaldıklarını ifade ettiler.

Fotoğraflar: Ahmet Hopyar

Basın Fotoğrafları