HEFORSHE

KULÜP ÇALIŞANLARIMIZ TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ SEMİNERLERİ VERMEYE HAZIR

27 Haziran 2019 Perşembe 13:15

Kulübümüz geçtiğimiz sezon ‘Kapsayıcı Spor Kulübü’ olma hedefiyle Tüpraş’ın desteğiyle Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) ile gerçekleştirdiği iş birliği doğrultusunda kadın ve erkek “Birlikte Eşitiz” diyerek Toplumsal Cinsiyet Eşitliği konusunda herkesi dayanışmaya ve harekete geçmeye çağıran HeForShe hareketine dâhil oldu.
 
Fenerbahçe Spor Kulübü olarak sporun toplumsal cinsiyet kalıpları ve rollerini sorgulamak ve yeniden yazmak için çok önemli bir platform olduğuna inanıyoruz.
 
Dünyaya örnek olan bu iş birliğini hayata geçiren Fenerbahçemizin yapmakta olduğu çalışmaların en önemli ayaklarından biri toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimleri.
 
Toplumsal cinsiyet eşitliğini Fenerbahçemizin kültürü haline getirmek için ilk adım olarak kendi iç eğitmenlerimizi yetiştirmekle yola çıkıyoruz.
 
Çalışanlarımız, sporcularımız ve teknik ekiplerimiz arasında yaygınlaştıracağımız toplumsal cinsiyet eşitliği eğitim ve seminerleri yetişkin eğitimi ve toplumsal cinsiyet eşitliği alanında çok tecrübeli olan AÇEV tarafından yapılıyor.
 
Düzenlenecek eğitimlerle kulübümüzün ve bağlı şirketlerin pek çok farklı departmanından 30 çalışanımız ‘toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimcileri’ olarak yetiştiriliyor.
 
Eğitimin ardından eğitimci adaylarımıza AÇEV tarafından birebir süpervizyon desteği de verilerek toplumsal cinsiyet eşitliği seminerlerini yaygınlaştırmaları sağlanacak.
 
Gönüllü eğitmenlerimiz alacakları sertifikaların ardından kurumumuzun kendi bünyesindeki eğitmenler olarak tüm birimlerimize, sporcularımıza, antrenörlerimize verecekleri eğitimlerle kulübümüzün toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki dönüşüm ve gelişiminde rol alacaklar.
 
Kulüp çalışanlarımızı harekete geçirerek eşitlikçi kurum kültürüne katkıda bulunmak ve bu yolla erkek egemen görünen ve algılanan spor dünyasında zihniyet dönüşümünü tetiklemek, kulübümüzün bu projedeki en önemli amaçları arasında yer alıyor.
 
Daha iyi bir toplum, daha iyi bir gelecek ve aydınlık yarınlar için 'Birlikte Eşitiz’ diyerek HeForShe hareketine dahil olan kulübümüz, toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda yaşayacağı dönüşüm ile kitleleri harekete geçirip farkındalık yaratarak ulusal ve uluslararası arenada örnek kulüp olacak adımlarına devam edecek.
 
AÇEV Hakkında
 
AÇEV kurulduğu günden bu yana okul öncesi yaşlardaki çocukların sağlıklı gelişimlerine, ebeveynlerin etkili anne babalık rollerinin desteklenmesine, kadınların güçlenmesine yönelik çeşitli eğitim programları geliştiriyor ve uyguluyor. Eğitim programları ve saha çalışmalarının yanı sıra, toplumsal farkındalığı artırmak, bilinç ve destek oluşturmak üzere kanıt temelli savunu faaliyetleri gerçekleştiriyor. AÇEV, oluşturduğu ulusal ve uluslararası iş birlikleriyle bugüne dek Türkiye’nin 81 ilinde ve 15 farklı ülkede varlık gösterdi, yüz yüze eğitimleriyle 1.000.000 kişiye ulaştı ve 12.500 eğitimci yetiştirdi. AÇEV uzmanları tarafından geliştirilmiş olan Baba Destek Programı, 2010-2013 yılları arasında Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) tarafından desteklenen, “Şiddetsiz Aileler İçin Baba Eğitimi” Projesi kapsamında uygulandı. Halen, UN Women Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Fonu’nun desteğiyle, 2016 yılında genç kadınların kararlara katılımına yönelik başlatılan güçlenme projesine devam etmektedir.

Fotoğraflar: Semih Bahadır

Basın Fotoğrafları