KULÜP

Başkanımız Ali Koç Boğaziçi Üniversitesi’nde Humanities dersine konuk oldu

30 Mayıs 2019 Perşembe 17:59

Başkanımız Ali Koç, Boğaziçi Üniversitesi’nin en geniş katılımlı kitle dersi olan Humanities’in konuğu oldu.

Boğaziçi Üniversitesi Humanities Koordinatörlüğü ve Boğaziçi Üniversitesi için Mezunlar Girişimi (BUİM) ortak projesi Humanities by Night’ı, her yıl mühendislik, işletme, ekonomi, edebiyat, fizik, kimya, psikoloji gibi pek çok farklı bölümden bini aşkın öğrenci takip ediyor.

Yüzü aşkın öğrencinin katıldığı, programın koordinatörlüğünü de üstlenen Dr. Leyla Kayhan Elbirliğin moderatörlüğünü yaptığı, bu yıl 4.’sü gerçekleştirilen buluşmaya, Başkanımız Ali Koç’un yanı sıra Harvard Üniversitesi Tarih Bölümü Profesörü Cemal Kafadar konuşmacı olarak katıldı.

Tutku olgusunun, taraftar olmak, aidiyet kavramı ve bağlılık konuları çerçevesinde tartışıldığı etkinlikte, Başkanımız Ali Koç ve Profesör Cemal Kafadar, yaptıkları konuşmalarda spora olan bağlılığın ve taraftarlığın Bizans’tan bugüne uzanan tarihsel sürecini ele aldı, günümüzde taraftarlığın bireysel ve toplumsal boyutlarını, geçirdiği evreleri irdelediler.

Ayrıca HUM by Night Vol. 4’te taraf olmanın psikolojisi nedir, tarihte taraftarlık ne gibi şekillerde tezahür etmiştir, ne sonuçlar doğurmuştur, taraf olmak ve taraf tutmak bir çatışma mı yoksa dayanışma unsuru mudur, taraftar kültürünün kendine özgü dili, mekânı ve alışkanlıkları var mıdır gibi sorular da konuşulup tartışıldı.

Fotoğraflar: Semih Bahadır

Basın Fotoğrafları