KULÜP

FENERBAHÇE VOLEYBOL TAKIMLARIMIZIN YENİ SPONSORU FLUO OLDU

09 Ekim 2019 Çarşamba 14:23

Fenerbahçemiz ile ileri teknoloji, yüksek kalite ve yaratıcılıkla tasarlanmış cihazların yeni markası Fluo arasında Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol ve Fenerbahçe HDI Erkek Voleybol Takımlarımız arasındaki sponsorluk anlaşmasının imza töreni yapıldı.
 
Fluo, bu anlaşma doğrultusunda Türkiye’nin en büyük spor kulübü olan Fenerbahçemizin; Erkek Voleybol Takımında forma sırt, Kadın Voleybol Takımında ise şort/tayt sponsoru oldu.
 
Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi 1907 Tribünü’nde gerçekleştirilen imza töreninde Başkan Yardımcımız Burhan Karaçam, Fluo Group CEO’su Alexios Mavrogenis, Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımızın Başantrenörü Zoran Terzic, Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımızın Başantrenörü Mariusz Sordyl ve iki takımımızın kaptanları Eda Erdem Dündar ile Ulaş Kıyak anlaşmaya dair açıklamalarda bulundu.
 
İmza töreninde Başkanımız Ali Koç, Genel Sekreterimiz Sevil Zeynep Becan, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Simla Türker Bayazıt, Turhan Şahin ve İlker Dinçay ile Kulübümüz ve Fluo Group yetkilileri de hazır bulundu.
 
Başkan Yardımcımız Burhan Karaçam: Fluo gibi şirketlerin sayılarının artmasını istiyoruz
 
İmza töreninde ilk olarak konuşan Başkan Yardımcımız Burhan Karaçam, “Bu aralar çok sık bir araya geldik. İşin finansal tarafından da sorumlu olduğumdan dolayı benim için çok keyifli. Sponsorlarımızın sayısının artması Türk sporuna, Tür gençlerine hizmeti hedef almış Fenerbahçe yönetimi ve camiası için ok anlamlı, çok değerli. Bugün de yine iş birliği için bir araya geldik. Güzel Egemizin birleştirdiği iki ülkenin çok değerli iki markası bugün Fenerbahçe’nin voleybol şubelerine destek için sponsorluk anlaşması iş birliğini belirlemek üzere buradayız. Fluo, cep telefonundan, tabletten klima araçlarına kadar ileri teknolojiyi, yüksek kaliteyi ve yaratıcılığı ilke edinmiş ve bunu uygulamakta olan çok değerli bir marka. Türk piyasasını da stratejik bir büyüme alanı olarak görüyorlar ve bu nedenle tanıtımlarına da yardımcı olmaları açısından hem kadın voleybol hem de erkek voleybol takımımıza sponsor oldular. Erkek voleybol takımımızın sırtında, kadın voleybol takımımızın da şort ve taytlarında isimlerini göreceğiz 2019/2020 sezonunda. Ama diliyoruz ki bu sadece 1 yıla kısıtlı kalmasın. Bu iş birliğinden hem Fluo hem de Fenerbahçemiz mutlu olsun. Fenerbahçe adı üzerinde bir spor kulübü. Sadece futbolda değil birçok branşta faaliyet göstermekte. Bu branşların hepsi de mali imkanlarla oluyor. Başarıyla mali imkanlar artık bir arada gidiyor. Dolayısıyla spora, gençliğe ve bu konudaki birlikteliği, kardeşliği hedef almış şirketlerin sayılarının çoğalması önemli. Burada tabii bir özellik de komşu ülkeden geliyor olması. Türk şirketi değil ama Türkiye’yi de çok önemli bir pazar olarak görüyorlar ve Fenerbahçe’yi destekliyorlar. Fluo gibi şirketlerin sayılarının artmasını istiyoruz. Sadece Fenerbahçe için değil, bu konuda emek veren, bu konuda gençlere hizmet etmeyi hedef almış tüm kulüplerin arkasında bu şirketlerin sayılarının artmasını istiyoruz. Bu hedeflerimizi birlikte gerçekleştireceğimize inanıyorum. Sayın Alexios’un bu amaçla vermiş olduğu desteği çok değerli buluyorum. Kendisine kulübümüz ve yönetimimiz adına teşekkür ediyorum.” dedi.
 
Fluo Group CEO’su Alexios Mavrogenis: Herkesin bildiği gibi Fenerbahçe dev bir kulüp
 
Ardından söz alan Fluo Group CEO’su Alexios Mavrogenis sponsorlukla ilgili, “Sizi burada görmüş olmaktan dolayı çok mutluyum ama daha da mutlu olduğum şey bugün itibarıyla Fenerbahçe ailesinin bir parçası olmaya başlamamız. Alt firmamızın Türkiye’deki 5. Yılı. 3 yıldır bu pazarda bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Her ne kadar Türkiye ekonomisi zaman zaman türbülanslar geçirse de bu ülkeye ve bu ekonomiye inancımız var. Adım adım ve stratejik olarak hareket etmeye, markamızın bilinirliliğini arttırmaya çalışıyoruz. Bu sebeple de Fenerbahçe’yle böyle bir iş birliğine girmek istedik. Herkesin bildiği gibi Fenerbahçe dev bir kulüp, çok büyük bir kulüp. Spor Türkiye’de çok popüler. Dolayısıyla bizim için çok iyi bir tercih oldu. Bu sezonda Fenerbahçe takımına kesinlikle çok fazla inancım var. Ali Koç kesinlikle Fenerbahçe’ye daha güçlü yapmak için gerçekte çok yardımcı olacak. Umarım takım çok başarılı bir sezon geçirir, bizim de marka bilinirliğimiz artar, ürünlerimiz daha çok kullanılır ve böylece başarılı oluruz. Bol şans diliyorum.” açıklamasını yaptı.
 
Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımızın Başantrenörü Zoran Terzic: Bu sponsorluk sadece bizim için değil onlar için de çok iyi olacaktır
 
Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımızın Başantrenörü Zoran Terzic, “Fluo gibi bir firmanın kulübümüze sponsor olmasından dolayı çok mutluyum. Bir sponsordan da öte Fenerbahçe ailesinin bir parçası oldular. Bu sponsorluk sadece bizim için değil onlar için de çok iyi olacaktır çünkü Fenerbahçe sadece Türkiye’nin değil, Avrupa’nın ve dünyanın en önemli kulüplerinden bir tanesi. Umarım sene sonunda hepimiz mutlu oluruz hem spor anlamında hem de yaptığımız bu iş birliği anlamında. Bol şans diliyorum.” şeklinde konuştu.
 
Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımızın Başantrenörü Mariusz Sordyl: Birbirimiz için çalışacağız
 
Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımızın Başantrenörü Mariusz Sordyl, “Bu tarz iş birlikleri her zaman iyidir. Bu hem Fenerbahçe Voleybol adına hem de Fluo firması adına iyi bir iş birliği olacak. Voleybol Türkiye’de her zaman popüler bir spor oldu; özellikle kadın voleybolu. Biz erkek voleybolunu da daha popüler bir seviyeye çekmeye çalışıyoruz. Biz birbirimiz için çalışacağız; hem Fluo bizim için hem de biz Fluo için. Umarım iyi bir iş birliği olur. Bol şans diliyorum.” diye konuştu.
 
Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımızın kaptanı Eda Erdem Dündar: Bu sponsorluklar bizlere ne kadar değerli olduğumuzu hissettiriyor
 
Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımızın kaptanı Eda Erdem Dündar, “Voleybolun ülkemizde hak ettiği değeri görmeye başlamasını görmek beni çok mutlu ediyor. Fluo markasının da Fenerbahçe’yi seçmesi hem bizler için hem onların markaları için çok önemli olacak. Bu sponsorluk anlaşmasından itibaren eminim ki tüm Fenerbahçeliler bu markayı araştıracaktır. Bu sene Sarı Melekler olarak güzel ilgi görüyoruz. Başkanımıza ve Yönetim Kurulumuza da çok teşekkür ediyorum. Bu sponsorluklar bizlere ne kadar değerli olduğumuzu hissettiriyor. Bu sene ciddi sorumluluk sahibi bir takımız. Sorumluluklarımızın bilincindeyiz. Fluo markasıyla beraber Sarı Melekler olarak sahada istenen mücadeleyi herkese göstereceğiz. Bizleri seçtikleri için de onlara teşekkür ediyorum. Umarım ki taraf da birbirine şans getirir ve sezon sonu tekrar güzel günleri konuşmak adına burada buluşuruz.” dedi.
 
Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımızın kaptanı Ulaş Kıyak: Sponsorlarımızı takım arkadaşımız gibi görüyoruz
 
Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımızın kaptanı Ulaş Kıyak, “Fenerbahçe’nin hedefleri her zaman şampiyonluk olmuştur. Çıta her zaman çok yukarıdadır. Türkiye’de ve Avrupa’da başarılı olmak Fenerbahçe’nin geninde, kanında vardır. Fluo markasıyla çok güzel bir birliktelik oldu. Voleybola ve Türk sporuna desteklerinden ötürü çok teşekkür ediyorum. Sponsorlarımızı takım arkadaşımız gibi görüyoruz. Birlikte bir yolda yürüyeceğiz. Bu sponsorluk ilişkilerinde bize yardım eden, emeği geçen Başkanımıza, yöneticilerimize ve özellikle Simla hanıma çok teşekkür ediyorum. Önümüzdeki sezon da Fenerbahçe’yi en iyi şekilde temsil edip şampiyon olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.” ifadelerini kullandı.
 
Konuşmaların ardından basın mensuplarının sorularına geçildi.
 
Fluo markasının daha önce Galatasaray’la bir sponsorluk anlaşmasının olduğu ve neden Fenerbahçe’yi seçtiği yönündeki soruyu Fluo Group CEO’su Alexios Mavrogenis, “Fenerbahçe’yi neden seçtiğimizi açıklamaya çok fazla gerek yok. Fenerbahçe’nin neden seçildiğini herkes bilir çünkü çok büyük bir kulüp. Aynı zamanda ben farklılıkları da severim. Voleybola sponsor olduk. Fenerbahçe voleybolda özellikle kadın voleybolda gerçekten çok başarılı. Biz de her zaman en iyiyi seçmeye çalışıyoruz. Biz her şeyden önce taraf olmaktan ziyade sporu desteklemek istiyoruz. Dolayısıyla sporu desteklemek adına, Türkiye’de de spor çok popüler olduğu için bu tarz sponsorluk anlaşmalarını yapmak istiyoruz. Fenerbahçe takımı da çok başarılı bir takım olduğu için Fenerbahçe’yi seçtik.” şeklinde yanıtladı.
 
Yapılan sponsorlukların bütçelerin en kadarlık bir oranını karşıladığı yönündeki soruya Başkan Yardımcımız Burhan Karaçam, “Önemli tanımıyla karşılanmayacak kadar çok ihtiyacımız var. Çok sponsora ihtiyacımız var. Tüm sponsorluk gelirlerimiz, toplam giderlerimizin aşağı yukarı %15-20’si arasında. Daha çok kat edecek yolumuz var. Giderler geçmiş yıllardan geliyor. Her sene kurlarla, enflasyonla, faizlerle daha da yukarı çıkıyor. Sponsorluk gelirleri geçmiş yıllarda çok azdı. Şimdi onları yukarı çıkarmaya çalışıyoruz. Başta Başkanımız Ali Koç olmak üzere Simla hanımın bu konuda çok büyük desteği var. Biz bunu arttırabildiğimiz kadar arttırmak durumundayız. Sadece Fenerbahçe için değil Türk sporuna bu bilinci yerleştirmeye çalışıyoruz. Amatör branşlarda faaliyette bulunan tüm kulüplerin, eğer bu ülke insanı bu faaliyetlerin gençler açısından daha fazla yayılmasını istiyorsa bu kulüpleri desteklemek durumda. Bu bir yerde vatan borcu. Gençlerimizi istiyorsak. Daha alacak çok yolumuz var. ‘Önemli’ kelimesiyle açıklanamayacak kadar büyük ihtiyacımız olan rakamlar.” şeklinde cevap verdi.
 
Fenerbahçe Spor Kulübü’nün sponsorluk anlaşması yaparken kriterlerinin ne olduğu ve bu konuda hedeflerin ne olduğu yönündeki soruyu Başkan Yardımcımız Burhan Karaçam, “Planladığımız rakamlara ulaştık. Koyduğumuz rakamlar abartılı değil, gerçekçiydi. Haziran başında yaptığımız Genel Kurulda da açıkladığımız bu senenin bütçesi içinde yer alan sponsorluk rakamları bellidir. Bunun sonucu devam etmekte olan finansal açık da bellidir. Dolayısıyla sakladığımız herhangi bir şey yok. Büyük bir şeffaflık içinde hareket ediyoruz. Gerçekçi olmasak bu işi yürütemeyiz. Daha fazla ihtiyacımız var. Çalışıyoruz, uğraşıyoruz. Bu konuda elbette kriterlerimiz var. Herkes elbette Fenerbahçe forması üzerinde yer alamaz. Önemli, anlamlı, değerli, geçmişimizden gelen kültürümüzün parçası olan kıstaslar, standartlar var. Onlara uymaması halinde bizimle sponsorluk anlaşması yapabilmeleri mümkün değil. Geniş bir konu bu. Türk sporunda kapımızda kuyruk olmuş sponsorlar da yok. O yüzden bir taraftan teşvik ediyoruz, diğer taraftan da belirli değerlerimize sahip çıkmaya deva ediyoruz.” diye cevapladı.
 
Kulüp sponsorlarının Koç Grubu firmalarının olduğu yönündeki soruya, “Doğal olarak Ali Koç’un başkanı olduğu bir kulübe Koç Ailesi’nin iştiraki olan, yönetiminde olan şirketlerin destek vermesi kaçınılmaz bir şey ama çok sevindirici bir durum ki Koç iştiraklerinin çok önemli bir yer tutmasına rağmen camia içinden ya da camia dışından Fenerbahçe’nin marka değerini gören ve Türkiye’de Fenerbahçe’yle özdeşlemek isteyen kurumlar da geliyor. Bunun çok güzel bir örneği voleybol takımlarımızda. Kadın Voleybol Takımımız Opet, Erkek Voleybol Takımımız da HDI Sigorta.” yanıtını veren Başkan Yardımcımız Burhan Karaçam, standartlarımıza uygun talepler olduğu sürece o formalarda yer bulacaklarını da sözlerine ekledi.
 
VakıfBank ile Eczacıbaşı arasında İzmir’de oynanacak 2019/2020 sezonu Şampiyonlar Kupası maçının neden İstanbul’da oynanmadığı yönündeki soruyu da yanıtlayan Başkan Yardımcımız Burhan Karaçam,  “Türkiye’de benim bildiğim kadınlarımız arasında en çok lisanslı sporcunun yer aldığı branş galiba voleybol. Voleybol sadece İstanbul’un faaliyeti değil. Dolayısıyla bugün bu seviyede bir oyunun, bir finalin İstanbul dışında yapılmasının Anadolu’ya da getireceği büyük yankıları olacaktır. O nedenle İstanbul’da yaşayanları bu açıdan çok şanslı buluyorum. Her hafta voleybolu sevenlerin izleme imkanları var ama diğer şehirlerimizin yok.” ifadelerini kullandı.
 
Aynı soruyu Fenerbahçe Opet kaptanı Eda Erdem Dündar ise, “Bence federasyonumuz zaten bir turnuvayı İstanbul dışına verirken eminim o şehirdeki voleybol ilgisini hesaplıyordur. İzmir’de çok sevdiğimiz bir şehir ve voleybola çok fazla ilgi var. Ben İzmir’de oynamaktan her zaman çok keyif almışımdır. Bence her zaman farklı şehirlerde oynanmalı. Bu amaçla da İstanbul’da çok fazla voleybol takımı var ve her hafta maçları izleyebilirler. O yüzden İstanbul dışında olmalı. Federasyonumuz tabii ki her şeyi hesaplayıp karar veriyordur.” diye yanıtladı.
 
Taraftarların voleybol maçlarına olan ilgisi ve izleyen seyirci sayısının arttırılmasıyla ilgili neler yapılabileceği yönündeki soruyu Başkan Yardımcımız Burhan Karaçam, “Voleybol seyircilerinin, “Bizim girişimlerimiz tek taraflı. Esas taraftarlarımızın, voleybolseverlerin bu ilgiyi içlerinde hissetmeleri ve onların yansıtmaları lazım. Bu konuyla ilgili güzel bir anons yapmak istiyorum. Bu hafta cumartesi günü Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız ilk maçına çıkacak. Tüm voleybolseverleri saat 14.30’da Burhan Felek’e bekliyoruz. Milli takımımızın başarılarını gözyaşlarıyla izleyen voleybolseverler büyük bir ilgiyle bu maça geleceklerdir. Buna inanıyorum. Aynı şekilde Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız da sezona 27 Ekim’de başlayacak ama ondan önce 23 Ekim’de Ankara’da Galatasaray ile Şampiyonlar Kupası maçını oynayacağız. Orada da eminim katılım çok büyük olacaktır.” şeklinde yanıtladı.
 
İmza töreninde son olarak söz alan Başkanımız Ali Koç ise, “Bu ara çok görüşüyoruz. Fluo şirketine ‘Fenerbahçe Ailesi’ne hoş geldin’ diyoruz. Spor pazarlaması gelişen bir olay. Fluo şirketi özelinde Türkiye’ye Galatasaray sponsorluğuyla girdiler. Bu Fenerbahçe-Galatasaray olayı değil. Her zaman söylediğim gibi, ‘sahada kora kor rekabet, saha dışında yapıcı rekabet’ olması lazım. Belki Galatasaray beraberliği olmasaydı buradaki beraberlik olmayacaktı. Dolayısıyla bizler saha dışında yapıcı rekabet içinde olmalıyız. Sponsor markalarımıza sponsorluklarından dolayı katkı sağlayabilmeliyiz ki sponsorluklarını genişletsinler, değişik takımlara, değişik spor alanlarına girsinler. Fluo’yla da böyle oldu. Fluo enteresan bir şirket. Özellikle Fluo’nun cep telefonlarını denemenizi hararetle tavsiye ederim. Bu sponsorluk öncesinde kendilerini fazla bilmiyordum. Yunanistan’dan genç bir şirket. Klima ve cep telefonu işindeler ve çok da büyüyeceklerini düşünüyorum. Türkiye de en önemli pazarlarından biri. Dolayısıyla Fluo’nun markasının tanınmasında, Pazar payının artmasında Fenerbahçe’nin büyük bir katkısı olur. Diğer konulardan bir tanesi, sponsorluk giderlerinizin ne kadarını karşılıyor. Burhan bey söyledi, en fazla 15-20. Voleybol şubemizi tebrik ediyorum. Az yer kaldı ama hala yerimiz var. Kadın voleybolda Opet, Corendon, Kafkas, HDI Sigorta ve şimdi Fluo. Tüm rakamları vermeden bizim bütün voleybol giderlerimizin %60’ını sponsorlarımızın gelirleri karşılıyor. Başka hiçbir şubemizde bu söz konusu değil. Başka hiçbir şubemiz bunun yanına dahi yaklaşamıyor. Dolayısıyla Voleybol Şubemizi Simla hanımı, İlker beyi, reklam departmanımızı tebrik ediyorum. Çok iyi iş çıkardılar. Fluo’da hoşuma giden bir şey daha var. Logomuzdaki meşe palamudunun yeşilini çok fazla yansıtamıyorduk ama şimdi Fluo’nun yeşiliyle logomuzun bir rengi daha formamızı taşımış oldu. Fluo’daki yeşille logomuza dikkate derseniz birbirine tam uyuyor. Buradaki bir teşekkür de Fenerbahçe USA Derneğimize. Başkanımız Fatih beyin aracılığıyla Sayın Alexios’la tanıştık. O ilk olarak Fluo markasına Fenerbahçe’yi tanıttı, cezbetti. Ondan sonra biz tanıştık ve ilerlettik. Derneklerimizin faydasını da bir kez daha görmüş olduk. Voleybol ve basketbol şubelerimiz şu açıdan da önemli; 9 branşımız var ama özellikle voleybolda kadın sporcu sayımız erkek sporcu sayımızdan daha fazla. HeForShe kampanyasının bir parçası olarak bu bizim için ayrıca önem teşkil ediyor. İlk defa Spor Okulları’nda kadın futbolunu da başlatıyoruz. VakıfBank teknik heyetinin bazı elemanları dün bir kaza geçirdi. Onlara ‘geçmiş olsun’ diyoruz. Çok şükür ki hafif atlatılmış bir kaza. Allah herkesi kazandan beladan korusun. Bu akşam Kayseri’de Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası maçımız var. Kayseri’deki Fenerbahçelilere sesleniyorum; Takımımızı yalnız bırakmayın. İnşallah sezonu ilk kupayla açacağız.
 
Konuşmaların ardından imzalar atıldı. Başkan Yardımcımız Burhan Karaçam, Fluo Group CEO’su Alexios Mavrogenis’e üzerinde isminin yazılı olduğu bir voleybol forması hediye etti. Alexios Mavrogenis de Burhan Karaçam’a, antrenörlerimize, kaptanlarımıza birer hediye takdim etti.
 
Fotoğraflar: Ahmet Hopyar

Basın Fotoğrafları