FUTBOL

Futbolcularımız galibiyeti değerlendirdi

21 Mayıs 2022 Cumartesi 22:20

Futbolcularımız Enner Valencia ve Serdar Aziz, Öznur Kablo Yeni Malatyaspor karşısında alınan galibiyeti Fenerbahçe Televizyonu’na; Ferdi Kadıoğlu ve Serdar Dursun da yayıncı kuruluşa değerlendirdiler.

Enner Valencia: Bu maça en iyi şekilde hazırladık

Fenerbahçemizin, Yeni Malatyaspor karşısında elde ettiği 5-0’lık galibiyete 2 golle katkı veren Enner Valencia, maçın ardından Fenerbahçe TV’ye konuştu.

Galibiyeti değerlendiren Enner Valencia, “Rakibimizin küme düştüğünü bilmemize rağmen bu maça en iyi şekilde hazırladık, çünkü iyi bir gidişatımız vardı. Bunu en iyi şekilde bitirmek için bu maça gerçekten çok önem verdik. Güzel bir galibiyet aldık ve buradan mutlu ayrılıyoruz.” dedi.

Takımımızın ligi ikinci sırada bitirerek önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi Ön Eleme maçları oynayacak olmasını ise “Şimdi tatile giriyoruz. Birkaç gün dinlendikten sonra önümüzdeki sezonu düşünmeye başlayacağız. Şampiyonlar Ligi elemelerinde yer alacağız. Fenerbahçe gibi bir takımın amacı her zaman grup aşamasına kalmaktır. Aynı zamanda önümüzdeki sezon lig de bizim hedefimiz. O yüzden çalışmalarımızı en iyi şekilde sürdüreceğiz.” şeklinde değerlendirdi.

Serdar Aziz: Sezonu güzel bir galibiyetle tamamladık

Sözlerine Dünya Şampiyonu olan boksörlerimizi tebrik ederek başlayan Serdar Aziz, 5-0’lık galibiyeti de değerlendirdi. 

Serdar Aziz, “Öncelikle Dünya Şampiyonu olan kadın boksörlerimizi buradan tebrik ediyorum. Nazım (Sangare) kardeşime de geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum, Allah acil şifalar versin. İnşallah önümüzdeki sezon en iyi, en sağlıklı şekilde aramıza katılır. Takım arkadaşlarımı galibiyetten dolayı kutluyorum. Sezonu güzel bir galibiyetle tamamladık. Mert kardeşimi asistinden, İrfan Can kardeşimi de golünden dolayı tebrik ederim. Sözleşmem de inşallah Fenerbahçe camiasına hayırlı, uğurlu olur. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.

Serdar Aziz, sezona, Şampiyonlar Ligi Ön Eleme maçları oynayarak başlayacak olmamızı ise “İnşallah seneye daha iyi bir sezon geçireceğiz, şampiyon olacağız Allah’ın izniyle. Bu sene de Şampiyonlar Ligi Ön Elemelerinde en iyisini yapacağız. Gruplara kalmak istiyoruz. İyi bir tatili hak ettik. Güzel dinlenip, kafamızı rahatlatalım. Yeni sezona kafamız dinç bir şekilde, güzel bir şekilde hazırlanıp şampiyon olalım inşallah.” ifadeleriyle değerlendirdi.

Ferdi Kadıoğlu: En iyisini ortaya koymaya çalıştım ve hocam da bana her zaman güvendi

Galibiyeti ve sezonu değerlendiren Ferdi Kadıoğlu, “Bugün çok mutluyum. Fenerbahçe formasıyla 100. maçımdı ve sezonu 5-0’lık galibiyetle noktaladık. Önce dinleneceğiz ve sonrasında yeni sezon hazırlıklarımıza başlayacağız. Şampiyonlar Ligi maçlarımız olacak. O maçlara da en iyi şekilde hazırlanmak istiyoruz. Özellikle son 3 ay bizim açımızdan nispeten iyi geçti. Umuyorum gelecek sezon takım olarak çok daha iyi performans ortaya koyabiliriz. Bu sezon çok fazla pozisyonda görev aldım. En iyisini ortaya koymaya çalıştım ve hocam da bana her zaman güvendi. Bunu hissettim. Kendi adıma iyi bir sezon geçirdiğimi düşünüyorum. Umuyorum performansım daha da üstüne katlanarak devam eder. Gelecek hafta milli takım maçları da olacak. Şans bulabilirsem orada da en iyisini yapmak istiyorum.” dedi.

Serdar Dursun: Galibiyetle döndüğümüz için mutluyuz

Yeni Malatyaspor karşısında alınan 5-0’lık galibiyet ve etkili futbolu değerlendiren Serdar Dursun, “Öncelikle Dünya Şampiyonu olan kadın boksörlerimizi tebrik ediyorum. Maça gelirsek de tabii ki buraya mutlak 3 puan parolasıyla geldik. Maçın önemini biliyorduk, çünkü ikinci yarının şampiyonu olduk yani en çok puan toplayan ekibiydik. İyi bir maç çıkardığımızı düşünüyorum. Daha çok gol atabilirdik. Çok pozisyon kaçırdık. Galibiyetle döndüğümüz için mutluyuz. Ben de 1 gol attım, tabii ki daha çok gol atmak isterdim. 15 golle ligi tamamladım. İnşallah seneye daha çok golle Fenerbahçe’yi daha üst sıralara taşımak isterim.” dedi.

Performansına dair de kısa bir değerlendirmede bulunan Serdar Dursun, “Ben her maça gol parolasıyla çıkıyorum. Bir forvet olarak bazen fırsat oluyor bazen de böyle maçlarda daha çok gol atma şansın oluyor. Bugün 1 gol attım, mutluyum ama 2-3 olsa tabii ki daha güzel olurdu. Gol krallığına bir süre önce daha yakındım, Umut Bozok’u tebrik ederim buradan, gol kralı oldu, yani %90 oldu. Bu sezon herkes için hayırlısıyla bitti.” ifadelerini kullandı.

Sezonu değerlendiren Serdar Dursun, “İlk dönem yani ekim ayına kadar gayet olumluydu, iyi bir çıkışımız vardı. Sonrasında kasım, ocak, aralık ayları biraz dalgalandık. Sonra da şubat ayından itibaren iyi bir performans gösterdiğimizi düşünüyorum. Son maçlarda inanılmaz performanslar sergiledik. Son 14 maç 11 galibiyet, 3 beraberlik sanırım. Kaybetmedik! İyi bir çıkış oldu. Takım olarak herkes birbirine daha çok inandı, daha çok sevdi ve camia kenetlendi. Bana gelirsek de ben talihsizlikler yaşadım. Sezonun ilk maçında sakatlandım, 10.haftada ilk golümü attım, son 11 maç üst üste ilk 11 oynadım ve şubat ayının sonundan itibaren daha çok süre almaya başladım. Tabii ki mutluyum, ilk sezonumda Fenerbahçe’de 15 gol attım. Fenerbahçe’de son 10-15 seneye baktığımızda çok golcü yok, 15-16 gol atan.. Fenerbahçe’deki golcülerin arasında girdiğim için mutluyum, gururluyum. Belki daha çok gol atabilirdim. İnşallah seneye daha iyi olacak.” diye konuştu. 

Taraftarın kendisine taktığı ‘Dursunaldo’ lakabına dair de değerlendirmede bulunan golcü futbolcu, “İlkten gülüyorlardı ama iyi performans gösterince bu olay döndü biraz. Son haftalarda taraftarların sevgisini kazandım. Özellikle de derbi maçından sonra daha çok oldu. Mutluyum. Taraftar kendisine göre lakap taktı, bazen eğlenceli oluyor. Taraftarımız yeter ki mutlu olsun. İkinci olduk, üzgünüz ne yazık ki ama futbolda bazen böyle dönemler oluyor. İnşallah seneye daha iyi olacağız.” diyerek sözlerini tamamladı.