FUTBOL

Teknik Direktörümüz Vitor Pereira, Trabzonspor maçı sonrası açıklamalarda bulundu 

17 Ekim 2021 Pazar 22:02

Teknik Direktörümüz Vitor Pereira, Trabzonspor maçının ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

Trabzon'dan hak etmedikleri bir sonuçla ayrıldıklarını ve hakem kararlarıyla ilgili konuşmayacağını belirten Pereira, "Maç 11’e 11 iken sahada iyi taraf, üstün olan taraf kesinlikle bizdik. Çok organizeydik, kalitemizi sahaya yansıtıyorduk. Rakip takıma ofans bölgesinde çok fazla problem yaratıyorduk. Daha sonra hakemin vermiş olduğu karar sonrası ki, bu karar hakkında konuşmak istemiyorum. Çok uzun süre 10 kişi oynamak zorunda kaldık. 10 kişiyken de defansta çok organizeydik. Tabii ki o andan sonra atak yapmak bizim için zor oluyor. Defansif anlamda iyiydik, organizeydik. Hakemin vermiş olduğu başka bir karar sonrası zaten maç bizim için bitmişti. Buradan hak etmediğimiz bir sonuçla ayrıldığımızı düşünüyorum. Oyuncularımın gösterdiği performans yenilgiyi hak etmiyordu. Şu anda iki puan fark var. Savaşımız devam ediyor. Bizim yapmamız gereken şey vermiş olduğumuz liderliği geri almak." dedi.

BASIN TOPLANTISI:

Karşılaşmayı değerlendiren Teknik Direktörümüz Vitor Pereira, “Aslında çok fazla bir şey söylemeyeceğim. 10 dakika önce yapmış olduğum röportajda söylediklerimden farklı bir şey söylemeyeceğim. Maça iyi başlamıştık, 11’e 11 oynandığı süre boyunca üstün olan taraf bizdik. Kalitemizi sahaya yansıttık. Golü de bulduk, ikinci golü de bulabilirdik ama iki tane faulden, Kim’in yapmış olduğu iki faulün ikisine de sarı kart gösterdi hakem ve Kim kırmızı kart gördü, bu dakikadan sonra da 1 kişi eksik kaldık. 10 kişi kaldıktan sonra da defansta organizeydik. Tabii ki rakip topa daha fazla sahip oldu. Onlara sadece kendi yarı sahalarında topu çevirme fırsatı verdik. 10 kişiyken de oyunu defansif anlamda kontrol edebildik. Ta ki 84-85. dakikaya kadar ve o dakikalarda hakemin vermiş olduğu bir kararla maç bizim için bitti zaten. Hakem hakkında yorum yapmak istemiyorum. İnsanlar zaten yorumları yapacaktır. Bizim için maçın özeti bu şekilde.” dedi.

Maçın hakemiyle arasında geçen diyalogun sorulması üzerine Teknik Direktörümüz Vitor Pereira, “Ben aslında hakeme saygısız bir şey yapmadım. Bahsettiğiniz şeyi de hatırlamıyorum. Hakeme karşı saygısız bir harekette bulunmadım.” şeklinde cevap verdi.

Taraftarlarımıza ‘savaşmaya devam edeceğiz’ mesajını veren Vitor Pereira, “Hiç şüphe yok ki biz buraya kazanmak için geldik. Maçtan önce oyuncularımla yapmış olduğum iletişimde de hep bunu dile getirdim. Biz, buraya beraberlik için gelmedik, kazanmaktı bizim hedefimiz! Bunu yapmak için de çok çalıştık ama maalesef mümkün olmadı. Taraftarlarımıza şunu söylemek istiyorum: biz, savaşmaya devam edeceğiz!  Bugün burada kaybetmiş olduğumuz puanları telafi edeceğiz. Şu anda bizim yapmamız gereken şey önümüzdeki maça bakmak. Önümüzde bir Avrupa maçı var. Bu maç için artık bir şey söyleyemeyiz, bir şeyi değiştiremeyiz. Bu maç geçmişte kaldı. Bizim ileriye bakmamız gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Bir basın mensubunun, ‘bu maçı baştan oynayacak olsanız 11 tercihlerinizde değişiklik olur muydu?’ yönündeki sorusuna, “Hayır. Tam olarak böyle oynardım.” cevabını verdi.