FUTBOL

Teknik Direktörümüz Ersun Yanal: Bireysel hatalar olabilir; kazanmak için bir duruş sergilemeliyiz

16 Eylül 2019 Pazartesi 22:50

Teknik Direktörümüz Ersun Yanal, Aytemiz Alanyaspor karşılaşmasının ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

Müsabaka hakkında görüşlerini paylaşan Teknik Direktörümüz Ersun Yanal, “Bireysel hatalardan kaybettiğimiz oyunu geçen hafta bireysel hatalardan kazanamadık. Ama önemli olan bir duruş ve bu duruşu sergilemeliyiz. Oyunun kazanılması için duruşu sergilemeliyiz. Hatalar olacak ama bu hataların karşısındaki duruşumuz asla değişmeyecek, değişmemeli. Başında da söylediğim gibi ne bahanemiz ne de çekincemiz var. Ama yapılan bu hatalara karşılık oyundan kopmamak ve oyunu oynamak var. Oyunu %71 civarındaydı sanırım önde götürürken uzatmalardaki bireysel hatadan yediğimiz gol, olabilir. İkinci yarının başında hatalı gol olabilir. Ama dediğim gibi asla oyunu bırakmamak bu işin felsefesini oluşturmak bizim en önemli hedefimiz. Bu hedefi de asla bırakmadan devam edeceğiz.” dedi.

Teknik Direktörümüz Ersun Yanal, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
Bugün sahada bu takım var. Bu takımla çok daha uzun bir maratonda yarışacağız. Takım içerisindeki oyuncularımızın hepsine ihtiyaç olacak ama bir karakter ortaya koymak bizim hedefimiz. Biz, karakterimizi ortaya koyup her maçı kazanabilecek o duyguyu saha içerisinde elimizden bırakmadan sonuna kadar götürmeliyiz.

Teknik Direktörümüz Ersun Yanal, sakatlıklardan dolayı oyuncuların farklı mevkilerde görev almasıyla ilgili soru üzerine, “Önümüzde uzun bir süreç var. Bu uzun süreç içerisinde her şey yerine oturacaktır.” şeklinde cevap verdi.

BASIN TOPLANTISI

Golü yediğimiz dakikaya kadar tamamıyla oyunun ve topun hakimi olan takımımız golü yedikten sonraki dakikadan itibaren yine arkasından iki tane hatayla yenilen gol oldu. Hatalı gol yiyebiliriz, hata yapabiliriz, eksik olabiliriz ama asla oyundan vazgeçmemeliyiz, asla oyunu bırakmamalıyız. Oyundan vazgeçilmesi bu işi en kötü olan tarafıdır. Bu asla böyle devam etmez, mümkün değildir. Bütün oyuncularımız bunu biliyor ve anlıyor olacaklardır. Hepimiz bu günü kaybedilenin bu kazanımı olarak görmek ve bir daha asla oyunun bırakılmamasını, tekrar edilmemesini sağlamak zorundayız.

Hatalar yapılır, hataların altını aramak ve nasıl olduğuna bakmak kolay değil. Özellikle de böyle bir zaman dilimi içerisinde anlatmak, anlamak kolay değil ama çok net bir şekilde söylemeliyim; bizim hiçbir şeyden çekincemiz yok, korkumuz yok, bahanemiz yok. Özellikle bu hatalar sonrasında oyunu bırakmakla ilgili de asla böyle bir şeyin olmayacağını, olmaması gerektiğinin altını çizeceğim. Bu da bizim bugün kaybettiğimizin kazanımıdır. Bir daha olmayacak.

Bütün rakiplerimize saygı duyuyoruz, bütün rakiplerimiz bizim için eş değer ve önemli. Önümüzde önemli olan Ankaragücü maçı var. Her rakip bizim için önemli ve değerli. O yüzden önce Ankaragücü maçımız var. Dediğim gibi eksik olabiliriz, hata yapabiliriz ama oyunu ve maçı asla bırakamayız. Bugünün özeti bu.”