FUTBOL

Fenerbahçemiz Demir Grup Sivasspor ile karşılaşıyor

09 Ağustos 2019 Cuma 15:32

2019-2020 sezonu çalışmalarını sürdüren Fenerbahçemiz, yeni sezon öncesi son hazırlık maçına çıkıyor.

Futbol A Takımımız, Sivas Kongresi'nin 100. yılı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilecek 21. Cumhuriyet Kupası'nda 10 Ağustos Cumartesi günü Demir Grup Sivasspor ile Yeni 4 Eylül Stadyumu'nda saat 20.00’da karşılaşacak. Mücadele TRT Spor’dan naklen yayınlanacak.

Demir Grup Sivasspor karşısında yeni sezon hazırlıkları kapsamında 8. ve son hazırlık maçına çıkacak olan Futbol A Takımımız, 3’ü yurt içi 4’ü de yurt dışı olmak üzere toplamda 7 hazırlık maçı oynadı.

Yurt dışı kampından önce Türkiye'de iki karşılaşma yapan Fenerbahçemiz, ilk maçında Boluspor'u Victor Moses ve Tolga Ciğerci'nin golleriyle 2-0 mağlup etti. Takımımız, ikinci hazırlık maçını da Can Bartu Tesisleri'nde Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Bursaspor ile oynadı ve Vedat Muriqi'in golleriyle 2-0 kazandı.

Yeni sezon hazırlıklarının yurt dışı etabı için 22-25 Temmuz tarihleri arasında Avusturya'nın Graz kenti yakınlarında kamp yapan sarı lacivertliler, buradaki ilk maçında Bundesliga'nın güçlü temsilcisi Wolfsburg ile 1-1 berabere kalırken, golümüz Vedat Muriqi'den gelmişti. Takımımız, ikinci hazırlık maçında Hertha Berlin’e 2-1 mağlup oldu.

Futbol A Takımımız daha sonra Avrupa’da 2019-2020 futbol sezonu başlamadan önce düzenlenen en üst düzeydeki turnuva olan Audi Kupası’nda mücadele etti. 29-31 Temmuz tarihleri arasında Almanya’nın Münih kentinde düzenlenen turnuvanın ilk maçında ev sahibi Bayern Münih ile karşılaşan ekibimiz, mücadeleden 6-1 mağlup ayrıldı. Üçüncülük maçında ise Real Madrid’le oynayan Futbol A Takımımız, bu karşılaşmayı ise 5-3 kaybetti.

Futbol A Takımımız, yedinci hazırlık maçında ise İtalyan ekibi Cagliari Calcio ile karşılaştı. Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde oynanan karşılaşmanın ilk yarısını Emre Belözoğlu ile Ozan Tufan’ın golleriyle 2-0 önde tamamlayan Takımımız, ikinci yarıda ise Kwang-Song Han ile Pedro’nun gollerine engel olamadı ve mücadele 2-2 eşitlikle tamamlandı.

Demir Grup Sivasspor maçıyla birlikte yeni sezon öncesi son hazırlık maçını oynayacak olan Fenerbahçemiz, 2019-2020 Süper Lig Cemil Usta Sezonu’nun ilk haftasında 19 Ağustos Pazartesi günü saat 20.00’da Gazişehir Gaziantep ile Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde karşılaşacak.