FUTBOL

Emre Belözoğlu’ndan Hertha Berlin maçı değerlendirmesi

25 Temmuz 2019 Perşembe 23:04

Takım kaptanımız Emre Belözoğlu, Hertha Berlin ile oynadığımız maçın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Verimli bir kamp dönemini geride bıraktıklarını ifade ederek sözlerine başlayan Emre Belözoğlu, “Çok sıcak bir ortamda kamp geçti bizim için. Hava sıcaklıkları 4 gündür 35-36 derecenin altına inmedi. Şu anda bile akşam saatli olmasına rağmen yine 34-35 derecede çok sıcak bir ortam. Bence verimli bir kamp oldu. Elinden geldiğince herkes iyi çalıştı, iyi çalıştık. Bundesliga’nın iki iyi takımıyla da maçlar yaptık. Bu anlamda olumlu olumsuz her şeyi hocamız değerlendirecektir ama sezon başı kamplarında Alman takımlarıyla oynamak her zaman iyi oluyor diye düşünüyorum. Sezona hazırlanmak için önümüzde 3 haftamız var ve bunu en iyi şekilde değerlendireceğiz. Daha önümüzde oynayacağımız 4 tane daha maç var. Hemen hemen bu takımların hepsi 6’ncı, 7’nci hazırlık maçlarını oynuyorlar. Biz de dördüncü maçımızı oynadık. Bizden daha önce sezona başlamış takımlarla oynamak inşallah avantaj olarak bize dönecektir. Genel olarak verimli bir kamp olduğunu düşünüyorum. Tabii sıcaklar dışında.” dedi.

Kaptan Emre Belözoğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü:
Hocayla ilk 11’de oynamam ya da hamle olarak oynamam konusunda hiçbir görüşmem olmadı. Burada hepimiz aynı geminin içindeyiz ve hocanın mutlaka bir değerlendirmesi olacaktır, beni oynatma ya da oynatmama yönünde. Ben buraya Fenerbahçe’ye hizmet etmeye geldim ve formaya herkes gibi eşit mesafede duruyorum. Hoca mutlaka kimi düşünüyorsa onu oynatacaktır. Ama özellikle bu süreçte biraz daha kendimi 3-4 senedir belki takip etmediğiniz için beni, biraz daha kontrollü ilerliyorum, özellikle de sezon başı kamplarında. Hocamızla da bu konuşmaları yaptık, biraz daha sonradan oynamayı tercih ettik ilk 3 maçta. Ama önümüzdeki maçlardan sonra birazcık daha sanki bu anlamda sezon yaklaştıkça dakikalarım artacaktır. Buradaki hava sıcaklıklarını düşündüğümüzde de her gün iki idman yaptığımızdan birazcık daha benim adıma az süreler almak fena olmadı diye düşünüyorum.

Audi Cup ile ilgili de bir değerlendirmede bulunan Emre Belözoğlu, “Saydığımız takımlar Avrupa’nın en büyük takımları. Çok değerli bir turnuva olacak. Bizim için de sezona hazırlanma adına mükemmel maçlar olacak diye düşünüyorum. Tabii çok zor maçlar. Yapmamız gereken o maçları çok ciddiye alıp doğru çıkarımlarla sezona hazırlanmak. Her maçın ayrı bir önemi var ama oraya gittiğimizde de Fenerbahçe’nin gücünü göstermeye çalışacağız. Tabii ki rakiplerimiz çok güçlü ama iyi hazırlandık, iyi hazırlanmaya da devam edeceğiz. Bence bu zorlu maçlar bizi lige en iyi şekilde taşıyacaktır diye ümit ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Kaptan, sözlerini şu şekilde noktaladı:
Hazır olup olmama konusunda benim bir futbolcu olarak bunu yorumlamam doğru olmaz ama Fenerbahçe de gönlümüzde dünyanın en büyük takımı. Tabii ki futbolun gerçekleri var, dünya futbolunun gerçekleri var. Bu takımlar hemen hemen her sene Avrupa kupalarında çok büyük başarılara imza atıyorlar. Kendi liglerinde de her zaman şampiyonluğun en büyük adayları. Saydığımız takımları düşündüğünüzde seviye olarak bizden üstte takımlar, bunu hepimiz kabul ediyoruz. Ben böylesine zorlu maçların, böylesine sert maçların bizi lige çok iyi bir şekilde hazırlayacağına inandığımdan değerli bulunuyorum. Ama tabii ki hocamız, yönetimimiz bu anlamda takımımızı güçlendirmek adına sonuçta bu takımdan 14 tane oyuncu ayrıldı, yeni katılan da 5-6 oyuncu olarak biliyorum. Mutlaka Sayın Başkanımızın da söylediği gibi içeriye dahil edilecek, Fenerbahçe ailesinin farkında olan oyuncular mutlaka olacaktır. Güçlenerek yolumuza devam etmek istiyoruz. Bu maçları da fırsat biliyorum ve arkadaşlarım da böyle düşünüyorlar. Böylesine büyük takımlarla oynadığınızda sonuçlar da tabii ki lehinize olduğunda özgüven olacaktır ama sonuçta ben hazırlık maçlarının neticelerinden çok bizim oyunun genelinde 90 dakikada neyi doğru yaptık, neyi yanlış yaptık, hocamız da bize zaten genelde maçlardan sonra bunların sunumlarını yapıyor. O sunumlardan çıkardıklarımızı daha değerli buluyorum ben.