FUTBOL

Zenit basın toplantısından notlar

11 Şubat 2019 Pazartesi 20:19

UEFA Avrupa Ligi Son 32 turu ilk maçında Rusya temsilcisi Zenit ile oynayacağımız karşılaşma öncesinde Zenit Teknik Direktörü Sergey Semak ile futbolcu Branislav Ivanovic, Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Branislav Ivanovic: Zor bir karşılaşma bizi bekliyor

Basın toplantısında ilk olarak Zenit’li futbolcu Branislav Ivanovic, söz aldı. Sözlerine yarın oynanacak karşılaşmayı değerlendirerek başlayan Branislav Ivanovic, “Yarın ağır bir oyun olacak, zor bir karşılaşma bizi bekliyor. Uzun bir hazırlık dönemimiz oldu ama hepimiz hazırız. İyi bir sonuçla ayrılacağız.” dedi.

Fenerbahçemizin güçlü ve iyi bir takım olduğunu da vurgu yapan Ivanovic, “Fenerbahçe iyi ve güçlü bir takım. Hiç şüphesiz ki güçlü bir karşılaşma olacak ve rakibimizi seyrettik. Şampiyonada iyi bir sonuç elde edebiliyorlar. Ama biz de onlar da oyuna aynı derecede hazırız.” şeklinde konuştu.

Saha içerisindeki uyuma ilişkinse, “Saha içerisinde anlaşmak için zaman lazım ama yaptığımız maçlar ve antrenmanlarda iyi bir uyum yakaladığımızı düşünüyoruz. Tabii tam anlamıyla alışmak için zaman lazım. İleride daha iyi olacağına inanıyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

Branislav Ivanovic, takımının artıları ve eksilerine ilişkin yöneltilen soruya ise, “Yarın bizim için zor bir oyun olacak. Çünkü biz resmi bir maç yapmadık, bu bir eksi olarak gözükebilir ancak maça başladığımızda bunları göz önünde bulundurmayacağız. Nitekim oyun oyundur. İki oyunumuz var; Fenerbahçe’ye karşı en iyi oyunumuzu göstereceğiz.” şeklinde cevap vererek sözlerini noktaladı.

Sergey Semak: Yarınki mücadeleye hazırlıklı olacağız

Branislav Ivanovic’in ardından söz alan Zenit Teknik Direktörü Sergey Semak, “Yarın mücadele edeceğiz ve mücadele etme yeteneğine de sahibiz. Artılar ve eksiler var. Evet, resmi maçlarımız olmadı, bu da bir eksidir ama oyun bizim ne kadar hazır olduğumuzu gösterecektir. Çünkü her oyuncumuz mücadele edecek. Ama oyun nasıl gider, nereye gider; onu ancak oyunun içinde görebiliriz.” şeklindeki açıklamasıyla takımının fizik durumunu değerlendirdi.

Taraftarımızdan övgüyle bahseden Sergey Samek, “Fenerbahçe’nin çok iyi taraftarı var. Biz de evimizde maçlar oynuyoruz ve taraftar gerçekten çok önemli. Hem Fenerbahçe’nin hem de bizim taraftarımız oldukça iyi. Zevk alarak oynamak gerekiyor. Taraftar ne kadar fazla olursa ve ne kadar coşkulu olursa hiç şüphesiz o kadar daha iyi.” dedi.

Zenit’in son haftalarda beklenen performansı gösteremediğine ilişkin soruyu Sergey Semak, “Her oyun yeni bir hikayedir. Yarın da bizim için yeni bir gün. Dolayısıyla takımımız iyi bir durumda. Tabii ki zorluklar olacaktır ama hiç şüphemiz yok. Yeni oyuncularımız da bizimle olacak. Yarın neler yapabileceğimizi sahada göreceğiz. Her mücadeleye hazırlıklı olacağız.” şeklinde cevapladı.

Zenit’li futbolcular Driussi ve Marchisio hakkında sorulan soruya ise Sergey Semak şu şekilde yanıt verdi:

“Son maçlarımızı çok farklı pozisyonlarda değerlendirdik. Marchisio da faklı pozisyonlarda oynayabilir. İkili olarak nasıl değerlendireceğimizi şimdi söyleyemeyiz ama şu anda orta sahada iyi oyuncularımız var. Defansta biraz zayıf düşebiliriz. Onu da değerlendireceğiz. Fenerbahçe’nin de durumu çok farklı değil. Arzu ettikleri oyuncuları UEFA listesinde olmadığı için yarınki maçta olamayacaklar. Durumlarımız hemen hemen aynı. Sahada neler olacağını göreceğiz.”

Futbolcuları Azmoun’un Asya Kupası’ndan sonra dinlendiğini ve forma şansı bulabileceğini belirten Zenit Teknik Direktörü, “Asya Kupası’ndan sonra biraz dinlenmesi gerekiyordu. Biz onu azami olarak dinlendirmeye çalıştık ve bizimle geldi. Yarın sahada olacak mı göreceğiz. Yarın son kararı vereceğiz. Forma şansı bulabilir.” diyerek sözlerini noktaladı.

Fotoğraflar: Burak Saltık

Haberin diğer fotoğrafları

/

Basın Fotoğrafları