FUTBOL

Teknik Direktörümüz Ersun Yanal’dan açıklamalar

16 Şubat 2019 Cumartesi 22:43

Teknik Direktörümüz Ersun Yanal, 1-1 eşitlikle biten Atiker Konyaspor maçının ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

“Telaşla aceleyi birbirine karıştırdık” diyen Yanal, “İlginç bir maç. Oyuna iyi başlayıp belki de 11'e 11 oynansa her iki takımın oyunu oynamaya çalışacağı anlar olsa daha farklı bir oyun çıkardı. 40’a yakın yan topun olduğu,  bir oyuncunun 20'nin üstünde orta yaptığı, isabet ve kalitesinin tartışılacağı bir maç. Rakip takımın 9 kişiyle merkezi savunması.  Bazı oyuncuların daha hızlı, daha tempolu geçiş yapmaması bizi bir yerde sabitledi. Yine de bulduklarımızla sonuca gidebilmeliydik. Biraz telaşla aceleyi birbirine karıştırdık. Böyle oyunun sonucunu almalıydık. Rakip sert savunma yaptı. Zaten bununla ünlü bir takım. Bunu da geçemedik” ifadelerini kullandı.

Slimani’nin performansı ile ilgili de Ersun Yanal, “Bizim oyuncularımız bunlar. Bu oyunculardan takım çıkaracağız. Her seferinde 1 kişiye takılmamak gerekiyor. Çözümlere de sonucunda ulaşacağız. Biz de bu meseleleri çözeceğiz” dedi.

Basın Toplantısı

Maçın sonrasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Teknik Direktörümüz Ersun Yanal, karşılaşmayı değerlendirdi ve soruları yanıtladı.

Ersun hoca, “Zenit ile Konyaspor maçında sadece bir oyuncu değişti, onu da Perşembe günü kullanacağız. Herkes bizim oyuncumuz. Kadroyu söylüyorum” dedi.

Oyun sistemi ve Dirar’ın bekte oynamasıyla ilgili de Yanal, “Golün pasını Dirar verdi. Dirar’ı da böyle uzun süre kullanmayı düşünüyoruz. Bugün performansı kötü değildi. Öndeki oyunculara sürpriz oyuncularla destek vermek istedik. Bir tanesini Jailson golle sonuçlandırdı. Arzusu ve iştahı da birkaç pozisyon getirdi. Bir santraforla statik kaldık. Onu hareketlendirmek gerekiyordu. Oyuna aldığımız iki oyuncu değişiklik yapabilirdi. Bir tanesi Ayew. Belki daha önce alabilirdik. Oyunun gidişinde zaten yarı sahaya bütün takımı yerleştirdik. Sağdan, soldan gelmeye başlamıştık. Konyaspor bu oyunu deneyimli oynayan bir ekip”açıklamasında bulundu.

“Gelecek adına hiç kimsenin şüphesi olmasın” diyen Ersun Yanal,  “Türkiye’de futbolun adil, hakkaniyetli, adalet duygusunun paylaşıldığı ortamda oynanması adına umutlarım devam ediyor. Bu umutlarım da tükenmeyecek.  Yıllardır belirli bir düzende hep bu konuda bir duruş sergilemeye çalışıyorum. Geçtiğimiz dönemde Fenerbahçe’nin bu işten çıkışı için gerekli olan bir takım oyunları oynamadık mı? Oynadık. Hak etmedik mi? Hak ettik. Hak ederek kazandığımız maçlar var ki ben bugün kazansak yine hak ederek kazandığımızı düşünüyordum. Oyun ortada olan bir oyundu. Asla oyunun dışında bir şey düşünmeden oyunun gücüne sahip olmaya çalıştık. Kimsenin şüphesi olmasın ki böyle bir durumda Fenerbahçe’nin en ufak bir problemi olmayacaktır. Hem bunu oynayabilecek kapasitede bir takıma sahiptir hem de bunu ileriye taşıyacak becerilere sahiptir. Ben böyle bir şeyi Fenerbahçe’ye ne yakıştırırım ne de düşünürüm.” dedi.

Hakemlerle ilgili sorulan soruyu Ersun hoca, “Biz hakemlerimizden şikayetçi değiliz. Asla hakemlerimizden şikayetçi olmadık. Ben hakemlerimizin yönetilmesinden şikayetçiyim. Ben asla hakemlerimizden şikayet etmedim. Onların becerikli olduğuna, iyi hakemler olduğuna ve her zaman iyi şeyler başarabileceğine yürekten inanıyorum. Ben asla hakemlerimiz demedim. Yanlış anlaşılmasın. Hakemlerimizin yönetilme tarzından ve stilinden bahsettim. Bununla ilgili sorular sordum, hala da soruyorum. Asla hakemlerimizi eleştirmedim.” diye cevapladı.

Forvetlerle ilgili sorulan soruya ise Ersun hoca, “Her şey forvette değil. Çok şey yapmaya çalıştığında bazen kötü şeyler de doğuyor. Tekerleği bir kere çevirsen her şey yerine girecek ama bir türlü olmayınca her şey üst üste geliyor ve en ufak bir şey gözünüze batıyor. Ben iyi niyetinden şüphe etmiyorum. Asla çalışmasından, arzusundan, yapmak için mücadelesinden… Ama bazen çok şey yapmak istediğinde bazı şeyler olmuyor. Böyle bir sorunumuz ortada. Bu sorunu aşmak için de elimizde oyuncularımız var. En iyisini yapmak zorundayız. Sancılar olmuyor mu? Oluyor. Emin olun bunu çok rahatlıkla geçeceğiz.” şeklinde cevap verdi.