FUTBOL

Roberto Soldado: Fenerbahçe’yi en yüksek noktalara taşıyabilmek için katkı vermek istiyorum

20 Aralık 2018 Perşembe 23:30

Giresunspor karşısında Fenerbahçemizin ilk golünü kaydeden İspanyol futbolcu Roberto Soldado, maçın ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe’yi en yüksek noktalara taşıyabilmek için katkı vermek istediğini belirten Soldado, attığı şık golü ve yeni Teknik Direktörümüz Ersun Yanal’la ilgili konuştu.

Sahada olmayı ve takımı katkı sağlamayı özlediğini belirterek söze başlayan Roberto Soldado, “Zorlu bir sezon başı geçirdim. Sezonun ilk döneminde fazla forma şansı bulamadım. Daha sonra oynamaya başlamışken benim için bir ceza durumu söz konusu oldu. Şu anda artık bu durumlar geride kaldı. %100 takımımla beraberim. Takımımla sahada olduğum her anın keyfini çıkarmak istiyorum. Evet takımım çok zor durumda bunu biliyorum. Fenerbahçe’yi olabilecek en yüksek noktalara taşıyabilmek için katkı vermek istiyorum.” dedi.

Attığı şık golü de yorumlayan Soldado, “Şanslıydım. Hava topu mücadelesinde topu rakibimden önce iyi bir şekilde aldım. Top önümde kaldıktan sonra kaleci ikilemde kaldı. Onun öne çıktığını görünce böyle bir vuruş yapmayı tercih ettim ve güzel bir gol oldu.” ifadelerine kullandı.

Takımımızın yeni teknik Direktörü Ersun Yanal’la ilgili konuşan İspanyol futbolcu, “Şu an takımın içinde bulunduğu durumdan kesinlikle mutlu olamayız. Sezon içerisinde ikinci defa hoca değişikliği yaşıyoruz şeklinde değerlendirebiliriz. Öncelikle oyuncular olarak kendimize bakmalıyız. Bizim de bu işte büyük bir payımız var. Açıkçası biz bu işi bu duruma getirdik. Pazartesi günü bizi bekleyen bir karşılaşma var. O maça yüzde yüzle hazırlanmak mecburiyetindeyiz. Devreye girmeden önce ligin ilk yarısını bir galibiyetle tamamlamak istiyoruz. İyi hazırlanacağız o maça. Bizi bekleyen çok zor bir ikinci yarı olacak. Geliştirmemiz gereken, daha iyi yapmamız gereken fazla şey var. Gerçek Fenerbahçe’yi göstermek istiyoruz. Ligin ikinci yarısında taraftarların görmek istediği Fenerbahçe’yi sahaya yansıtmak istiyoruz. Oyuncular olarak o Fenerbahçe’yi her maç sergilemek istiyoruz. Yeteneklerimizi iyi bir şekilde yansıtabileceğimiz bir döneme girmeliyiz. Fenerbahçe’yi taşıyabileceğimiz en yüksek noktaya taşımak istiyoruz. Yukarıyla mesafe açıldı ama Fenerbahçe’nin değerini çok iyi anlayan, Fenerbahçe’nin büyüklüğünü çok iyi bilen bir hocamız var. Zaten bu bize en iyi şekilde yansıyacaktır. Bu takım umuyorum ki çok daha iyi bir ikinci yarı geçirecektir. Fenerbahçe’yi tekrar yukarı taşımayı fazlasıyla istiyoruz. Düşüncemiz bu durumdan bir an önce çıkmak ve Fenerbahçe’yi layık olduğu yerlere taşıyabilmek.” diyerek sözlerini tamamladı.