FUTBOL

Ersun Yanal: Fenerbahçe’nin ruhu burada olmayı kabul etmez

24 Aralık 2018 Pazartesi 22:51

Antalyaspor maçının ardından yayıncı kuruluşa konuşan Teknik Direktörümüz Ersun Yanal, sıralamadaki yerimizle ilgili, “Fenerbahçe şeklen buradadır, Fenerbahçe'nin ruhu burada olmayı kabul etmez" dedi.

Ersun hoca yaptığı maç değerlendirmesinde, “İlk yarı için çok fazla pozisyon söylemem ama ikinci yarıda hücum zenginliği olan bir oyundu. Fenerbahçe’nin kendine güvenip bu tür oyunları skorla birleştirerek, oynaması gerekiyor.  Kısa dönem içinde bu oyunu yükseltip sonuca bağlamak oldukça zor. Hem sakatlıklar, hem cezalar. Fenerbahçe’nin istediği hedeflediği oyunu çok kısa bir süre içerisinde anlayıp oynaması çok önemli bizim için. 10 kişi kaldığımız dönemde de oyunun temposunu kendi lehinde tutmaya çalışması ve istediği oyunu oynaması bizim açımızdan sevindirici. Diğer taraftan ise skoru bulabilirdik, çok rahat da bulabilirdik, son vuruşlardaki eksiklik maçı kazanmamızı engelledi. Önümüzde önemli bir ara var. Bu aranın hepimize çok çok iyi geleceği kesin. Tüm futbolcularımızın bu durumu çok iyi kavradığını net şekilde biliyorum.  Onlarla birlikte çok farklı Fenerbahçe’yle sahada olacağımızı, ikinci yarıda Fenerbahçe’nin nasıl bir takım olacağını, nasıl başarı elde edeceğini beraber göreceğiz.  Bu konuda hiçbir şüphemiz yok. Başkanımızdan, yönetimimize ve taraftarımıza kadar keyif alan bir takım izleyecek” ifadelerini kullandı. 

Puan tablosundaki yerimizle ilgili de Ersun hoca, “Fenerbahçe şeklen buradadır, Fenerbahçe'nin ruhu burada olmayı kabul etmez. Fenerbahçe’nin ruhu buradan çıkıp yukarıda olacak bir takım olduğunu herkese de gösterir. Şeklen buradayız, ama ruhen burada değiliz. Ruhen olmadığımız yerde, şeklende olmayacağız. Oyun anlamında çok ciddi bir kabuk değişikliği yaşayacak. Gelenler gidenler biliyorsunuz, çok zordur. Devre arası transferleri oldukça problemlidir ama biz şu anda elimizdeki oyuncuları ve hedeflediklerimizi başarabilecek çok güçlü bir camiayız" dedi.

Basın Toplantısı

Düzenlenen basın toplantısında ilk olarak maçı değerlendiren Teknik Direktörümüz Ersun Yanal, “İlk yarıda belki çok pozisyon olamasa da ikinci yarıdaki oyun üstünlüğü ve 10 kişi kaldıktan sonraki oyun üstünlüğü skora yansımadı. Bugün çok rahatlıkla kazanabilirdik. Rakibimiz kendi bölgesindeki savunmasıyla aldığı puanlar ve başarısıyla önemli bir takım. Kontra atakta belki de en güçlü takımlardan bir tanesi ve biz bugün rakibimize pozisyon vermeden, önemli bir aşamayı küçük zaman diliminde gerçekleştirdi. Fenerbahçe ligde şeklen bu pozisyondadır, ruhen asla bu pozisyonda olamaz. Fenerbahçe’nin bu pozisyonda olması hiç kimsenin içine sindireceği bir şey değildir. Bizim ikinci dönemde başladığımız andan itibaren hem ruhen hem şeklen burada olmayacağını hepinize söylemek isterim. Fenerbahçe bunu başarabilecek güçte bir takım ve camiadır.” dedi.

Teknik Direktörümüz Ersun Yanal ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Devre arası kamp döneminin yetmesi gerektiğini belirten Ersun hoca “Fenerbahçe’deki oyuncular nasıl büyük bir takımda oynadıklarını ve sorumluluklarını bilecekler. Ben de öyle. Hep beraber bu sorumluluğun üstesinden gelmek için elimizden ne geliyorsa onu yapacağız. Bu karakterde oyuncuların olduğunu düşünüyorum ve hiçbir problem yaşayacağımızı sanmıyorum.” diye konuştu.

Mukavelesiyle ilgili sorulan soruya 1,5 sene takımın başında olacağını söyleyerek yanıtlayan Ersun Yanal, takımdaki her oyuncunun forma giyeceğini ise şu sözlerle ifade etti:

“Birinci golcü, ikinci golcü, üçüncü golcü diye sıralayamayız. Bizim takımımızın oyuncusu. Herkes bu takımda forma giyecek. Önümüzde oynayacağımız 27 günde olağanüstü; 3 günde 1 oynayacağımız maçlar var. Bu maçlarda herkes forma giyecek. Avrupa, Türkiye Kupası, lig. O yüzden biz böyle bir sıralama yapmayız. Böyle bir sıralamamız yok. Herkesi kazanmak ve herkesi takım içinde değerlendirmek zorundayız.”

Kadro dışı konusuyla ilgili sorulan soruyu ise Ersun hoca, “Kadro dışı diye bir şey yok. Şu anda yönetimin ve oyuncuların arasındaki problemden dolayı alınmış bir karar var. Bu karar önümüzdeki günlerde tekrar değerlendirilecektir. Yeni bir dönem başlıyor. Ben de size bununla ilgili bilgi vereceğim. Bir basın toplantısı düzenleyeceğim. Biz sizi bilgilendireceğiz. Bizim dışımızda duyduğunuz her şey yalan.” şeklinde cevapladı.