FUTBOL

Andre Ayew Erzurumspor maçını değerlendirdi

17 Aralık 2018 Pazartesi 23:32

Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçında Fenerbahçemizin ilk golünü kaydeden Andre Ayew, karşılaşmanın ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

Futbolcumuz Andre Ayew, sözlerine tribünden düşerek yaralanan taraftarımıza geçmiş olsun dileklerini ileterek başladı. Hem ofansif hem defansif anlamda iyi olabilmek için daha çok çalışmaları gerektiğini de vurgulayan Ayew, “Çok üzgünüz. Ama bir taraftarımızın tribünden düştüğü haberini aldık. Ona geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. Maça dönecek olursak, gerçekten çok büyük bir üzüntü yaşıyoruz. İyi başladığımız bir maçtı. Oyunun gerekliliğini yerine getirdiğimiz bir karşılaşmaydı. Dediğim gibi iyi bir futbolla başladık. İstediğimiz golleri bulduk ama ikinci yarıda aynı ritmi korumayı başaramadık. Tempomuzun iyice düştüğünü gördük. İkinci yarının ilk başında çok erken bir gol yedik. Açıkçası bu da özgüvenimizi fazlasıyla etkiledi. Oyunu rahatlatacak üçüncü golü atmamız gerekiyordu. Ama onu da başaramadık. Özellikle kendi sahamızda oynuyorsak, bu akşam yaptığımızı yapmaya kesinlikle hakkımız yok. Böyle bir şey mümkün değil. Özellikle içeride böyle durumlar yaşanmamalı. Çünkü büyük bir kulüpteyiz ve büyük bir kulüpteyseniz böyle şeyler olmaz. Bir kez daha söylemek istiyorum ki çok üzgünüz. Kafamızı yukarı kaldırmak mecburiyetindeyiz. Önümüzdeki maça odaklanmak ve maçı kazanmak mecburiyetindeyiz. Çünkü bu durum çok fazla olmaya başladı artık." dedi.

Takımımızın pozisyonları sonlandırmada sorunlar yaşamasının nedenlerine ilişkin soruyu ise Andre Ayew, "Çok fazla pozisyon ürettik bu akşam. Daha fazla atmalıydık. Girdiğimiz fırsatları daha iyi bir şekilde değerlendirmeliydik. Ama bir kez daha söylemek istiyorum. Kendi sahamızda oynadığımız bir maçı kazanmaya iki gol yetmeli. Kalemizi de iyi savunamadık. Belki daha fazla gol atabilirdik. Esas sorunumuz, kalemizi doğru bir şekilde savunamamak. O golleri kalemizde görmemeliydik. Daha etkili olabilmek için çalışmalıyız. Hem ofansif hem defansif anlamda etkili olmak için çalışmalıyız. Onların kalesinin önünde de kendi kalemizin önünde de etkili olmalıyız. Bizde eksik olan şey buydu.” şeklinde cevapladı.