FUTBOL

ABB Fomget 4-2 Fenerbahçe Petrol Ofisi (Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi finali)

02 Haziran 2023 Cuma 23:00

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi final maçında Fenerbahçe Petrol Ofisi Kadın Futbol Takımımız ile Ankara Büyükşehir Belediyesi Fomget G.S.K karşı karşıya geldi. Normal süresi 1-1 eşitlikle tamamlanan karşılaşmanın 95. dakikasında Ecem Cumert kırmızı kart gördü. Kalan dakikalarda 10 kişi mücadele eden Takımımız karşılaşmadan 4-2 mağlup ayrıldı ve 2022-23 sezonunu ikincilikle tamamladı.

Takımımızın gollerini Zenatha Coleman (Dk. 9, 109’) kaydetti. Ankara ekibinin gollerini ise Daria Apanashchenko (90+7’) ve Armisa Kuc (96’, 107’, 114’) attı.

Takımlara, karşılaşmanın hakemlerine ve basın mensuplarının değerlendirmesi sonucu eşit oy alarak en iyi oyuncular seçilen futbolcularımız Alice Kusi ile Zenatha Coleman'a kupa ve madalyalarını TFF Başkan Vekili, İcra Kurulu Üyesi Nüket Küçükel Ezberci, Turkcell CEO'su Murat Erkan, Kadın A Milli Takımı Teknik Direktörü Necla Güngör Kıragası ve TFF İzmir Bölge Müdürü Sevgi Koçak Özdemir takdim etti.

İzmir Alsancak Mustafa Denizli Stadyumu’nda taraftarlarımızın tribünleri doldurduğu maçı Başkanımız Ali Y. Koç, Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Takımımızın forma ve isim sponsoru Petrol Ofisi CEO’su Mehmet Abbasoğlu’nun yanı sıra Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile Türkiye Futbol Federasyonu yöneticileri de takip etti.

Karşılaşmaya; Göknur, Busem, Nina, Yaşam, Ecem, Fatma, Cansu G., Coleman, Marcano, Alice, Kennya 11’iyle başlayan Fenerbahçe Petrol Ofisi, ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.
 
8. dakikada sağ kanattan çalımlarla ceza sahasına giren Marcano, rakibin müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi.
 
9. dakikada kullanılan penaltı vuruşunda topun başına geçen Zenatha Coleman, meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 0-1
 
Fenerbahçe Petrol Ofisi Kadın Futbol Takımımız, kalan bölümde kontrollü ve dengeli bir oyun sergiledi ancak Ankara ekibinin 90+7. dakikada kullandığı serbest vuruşta hakem, VAR uyarısıyla Ecem Cumert’in topa elle müdahale ettiği gerekçesiyle incelemeye gitti. VAR incelemesi sonrası penaltı kararı verildi ve skor Daria Apanashchenko’nun golüyle 1-1 eşitlendi. Kalan bölümde başka gol olmadı ve 15’er dakikalık iki uzatma bölümüne geçildi.
 
1.uzatma devresinin 5. dakikasında Ecem Cumert, rakibine yaptığı faul sonrası gördüğü ikinci sarıdan kırmızı kartla oyun dışında kaldı.
 
96. dakikada ceza sahasında topla buluşan Armisa Kuc, meşin yuvarlağı filelere gönderdi ve skor 2-1 oldu. İlk uzatma devresi 2-1 tamamlandı.
 
107. dakikada ceza sahasında bir kez daha topla buluşan Armisa Kuc, aşırtma bir vuruşla topu filelere gönderdi ve skor 3-1’e geldi.
 
109. dakikada ceza sahası dışı sağ çaprazından kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Zenatha Coleman, müthiş bir vuruşla topu filelere gönderdi ve farkı 1’e indirdi. 3-2.
 
114. dakikada Ankara ekibinin kazandığı serbest vuruşta ceza sahasına ortalanan topa Armisa Kuc kafa vuruşunu yaptı ve topu ağlara gönderdi: 4-2.
 
Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Takımımız mücadeleden 4-2 mağlup ayrıldı.
 
Geçtiğimiz yıl kurulan ve ilk sezonunda yarı final oynama başarısı gösteren Kadın Futbol Takımımız, ikinci sezonunda ise final oynadı.

Basın Fotoğrafları