FUTBOL

Busem Şeker ve Ecem Cumert: Cumhuriyetimizin 100. yılında kadın futboldaki ilk şampiyonluğumuzu kazanmak istiyoruz

30 Mayıs 2023 Salı 10:00

Fenerbahçe Petrol Ofisi Kadın Futbol Takımımız, Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi play-off finalinde Ankara Büyükşehir Belediyesi Fomget G.S.K ile karşılaşıyor. 2 Haziran Cuma akşamı İzmir Alsancak Mustafa Denizli Stadı'nda oynanacak final maçı öncesi Takımımızın önemli isimlerinden Ecem Cumert ve Busem Şeker web sitemize açıklamalarda bulundu. Taraftarlarımızı maça davet eden oyuncularımız, Cumhuriyetimizin 100. yılında bir ilki başararak, kadın futboldaki ilk şampiyonluk kupamızı kazanmak istediklerini belirttiler.
 
-Geçtiğimiz yıl kurulan ve ilk sezonunda yarı final oynama başarısı gösteren Kadın Futbol Takımımız bu yıl da finale yükseldi. Kısa sürede sizi bu başarıya taşıyan faktörler nelerdir?

Busem Şeker: Normal sezonda işler istediğimiz gibi gitmedi ama biz her zaman kendimize güvendik. Sezon başından itibaren play-offlara odaklanmıştık ve kendimize inanarak ve güvenerek finale yükseldik. Tabii ki Kulübümüzün sağladığı imkânların da bu başarıda etkisi büyük.
 
Ecem Cumert: Çok fazla faktör var. Örneğin kulübümüzün bize sağladığı imkânları çoğu takım sağlayamıyor. Profesyonel çalışma alanlarımız çok fazla ve tabii takım içerisindeki istek, arzu da bu başarıda çok önemli.
 
-Kulübümüz çatısı altında Kadın Futbol Takımı kurulmasıyla birlikte ülkemizde kadın futboluna ilgi de arttı. Yıllardır futbol oynayan sporcular olarak, bu ilgi karşısındaki deneyimlerinizi anlatır mısınız?  
 
Busem Şeker:  Daha önceden Almanya’da oynuyordum ve 2018 yılında Türkiye’ye transfer oldum. Türkiye’ye ilk geldiğimde kadın futbola çok ilgi ve değer verilmiyordu. Ama şu anda bu durum farklı.  Fenerbahçe’nin de kadın futbol takımı kurması tanınırlığı arttırdı. Taraftarlarımız maça geliyor, destek arttı. Örneğin benim ailem Almanya’da yaşıyor. Eskiden benim maçlarımı yayın olmadığı için takip edemiyorlardı. Şu an ise çoğu kulüp maçları yayınlanıyor. Mesela bizim hemen hemen her maçımız Fenerbahçe Televizyonu ve Fenerbahçe Youtube kanalında yayınlanıyor. Taraftarlarımız rahatlıkla maçlarımızı izleyebiliyor. Sosyal medyada da ilgi arttı. Çok fazla destek mesajı alıyorum.  Herkese çok teşekkür ediyorum.  Artık Türkiye’de kadın futbol olduğu biliniyor ve umarım bu destekler daha da çoğalır.

Ecem Cumert: Fenerbahçe gibi büyük markaların kadın futbol takımı kurmaları buraya ilgiyi arttırdı. Türkiye'de kadın futbolu her sene daha da ilerliyor ve bunu net bir şekilde hissediyoruz. Sponsorluklar arttı. Kadın futboluna daha çok önem veriliyor. Reklam filmlerinde billboardlarda zaman zaman kendimizi görüyoruz. Bu vesileyle insanların ilgisini daha çok çekiyoruz, kadın futbolu daha da biliniyor ve bu bizim geleceğimiz, yani kadının ve kadın futbolu için çok çok önemli.
 
-Fenerbahçeli kadın sporcular Cumhuriyetimizin 100. yılında elde ettikleri başarılarla göğsümüzü kabartmaya devam ediyor. Bu sezon özelinde Kadın Basketbol Takımımız Avrupa’da ve ligde şampiyon oldu. Kadın voleybolcularımız ligde ve Spor Toto Şampiyonlar Kupası’nda şampiyon oldu. Masa tenisinde ve diğer branşlarda da başarılı sonuçlar gelmeye devam ediyor. Sizler ligde finale yükseldiniz. Kadın sporcuların Fenerbahçe çatısı altında elde ettikleri bu başarılar hakkında neler söylemek istersiniz?
 
Busem Şeker: Öncelikle kadın basketbol, kadın voleybol takımlarımızı ve diğer ekiplerimizi tebrik ederim. Hepsini yakından takip ediyorum. Umarım bu başarı her branşta gelmeye devam eder. Şu an şampiyonluk için bizim de son 90 dakikamız. Son bir maç, kupayı müzemize getirmemiz için. Şampiyonluk kupasını kazanmak için elimizden geleni yapacağız. Takımımızın bunun için her şeyi yapacağından şüphemiz yok. Kupa için çok istekli ve hırslıyız. Bunun için de her gün çok çalışıyoruz, umarım sonu şampiyonluk olur.

Ecem Cumert: Kadınlar her zaman en iyisini hak ediyor ve bu başarıları gördükçe çok çok mutlu oluyorum, gururlanıyorum. Elde edilen her bir kupa bizim için çok değerli. Kadın basketbol ve kadın voleybolda gelen başarı sonrası bizim de motivasyonumuz arttı. Fenerbahçe’ye yakışır bir şekilde biz de kadın futbol takımı olarak kupayı alıp, müzemize getirmek istiyoruz.
 
-Çeyrek finalde Karagümrük’ü, yarı finalde ise ezeli rakibimiz Galatasaray Petrol Ofisi’ni ilk maçta 2-0, rövanşta ise 2-2 berabere kalarak elediniz.  Her iki serinin ardından da maç sonu büyük sevinç yaşadınız. Play-off sürecini nasıl değerlendiriyorsunuz?
 
Busem Şeker: Aslında çok değişen bir şey yok.  Evet ligde normal sezonda işler biraz kötü gitmiş olabilir ama dediğim gibi asıl önemli olan play-offlardı.  Biz play offlara hazırlandık. Takımdaki hava gayet iyi. Normal sezonda çok fazla sakatlık problemi yaşadık. Ben de 3 maç kart cezalısıydım. Şu an hemen hemen herkes sakatlıktan döndü ve kart cezaları tamamlandı. Herkes antrenmanda, umarım böyle devam eder.

Ecem Cumert: Çok önemli 4 maç oynadık, lig süresinde çok iyi performans sağladığımız söylenemez bunun farkındaydık ama play-offların ne kadar önemli olduğunu biliyorduk. Ona göre hazırlanıp çalışmalarımıza da öyle devam ettik. Karagümrük maçlarına bakılınca tam istediğimiz futbolu oynayamadık ama sonuç almasını bildik. Galatasaray karşısında ise ilk maçta güzel futbol oynayıp, çok iyi mücadele ettik ve hakkımız olan skorla Florya’ya gittik. Oraya avantajlı gitsek bile disiplinden kopmamaya çalıştık ve yine güzel bir mücadeleyle turu geçmeyi başardık. Bizim için çok zor bir 3 haftaydı ama skor ve galibiyet aldıkça takımın havası değişti ve şu an herkes sadece finale odaklanmış durumda.
 
TÜM TARAFTARLARIMIZI MAÇA BEKLİYORUZ: İNŞALLAH O KUPAYI HEP BİRLİKTE KALDIRACAĞIZ
 
- Gelelim final maçına. 2 Haziran Cuma günü Ankara BŞB FOMGET G.S.K. ile karşılaşacaksınız. Hazırlıklar nasıl gidiyor? Fenerbahçe tarihinde bir ilki başarmaya çok yakınsınız.
 
Busem Şeker: Öncelikle buradan taraftarımıza seslenmek istiyorum. Onların destekleri bizim için çok önemli. Şu ana kadar verdikleri desteklerden dolayı hepsine teşekkür ederim. Bizleri iyi günde de, kötü günde de yalnız bırakmadılar. Bunun böyle devam edeceğinden hiçbir şüphem yok. Hazırlıklar devam ediyor. Çok az bir süremiz kaldı ve gün geçtikçe daha çok sabırsızlanıyorum. Hem Kulübümüzün hem de benim ilk şampiyonluğum olacak. O yüzden ayrı bir heyecanlıyım ve hırslıyım. Dünyanın en büyük spor kulübünün kadın futbol takımı olarak Cumhuriyetimizin 100. yılında şampiyonluk kupasını kazanmamız için son 90 dakika. İnşallah bu hikayenin sonunda gülen taraf biz oluruz ve bir ilki başarırız.

Ecem Cumert: Hazırlıklarımız iyi gidiyor. Herkes çok istekli, tarihe adımızı yazdırmak için son bir 90 dakikamızın olduğunu biliyoruz. Dünyanın en büyük spor kulübünün kadın futbol takımı olarak Cumhuriyetimizin 100. yılında Fenerbahçemize bu kupayı kazandırmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız.
 
-Final maçı İzmir’de oynanacak. Taraftarlarımız her zaman her yerde olduğu gibi İzmir’de de sizi yalnız bırakmayacaklardır? Taraftarlarımıza mesajınız nedir?
 
Busem Şeker: Fenerbahçemizin taraftarları her zamanki gibi ayrı bir güzeller. Onlara şu ana kadar verdikleri desteklerden dolayı tekrardan çok teşekkür ederim. Bugün güzel bir haber aldım. Maraton alt tribünün biletlerinin tükendiğini öğrendim. Bu beni ayrı mutlu ve motive etti. Bu bize ne kadar güvendiklerini ve inandıklarını gösteriyor. Onların da bizim gibi ne kadar çok şampiyonluğu istediklerini gösteriyor. Bu arada üst tribün bilet satışları ise devam ediyor. Taraftarlarımızı bekliyoruz. Taraftarlarımız 90 dakika boyunca susmasınlar ve her dakika, her saniye bizi desteklesinler. Biz onlara çok inanıyoruz ve onlar da bize inansınlar. İnşallah o kupayı hep birlikte kaldıracağız.

Ecem Cumert: İzmir’in bize deplasman olmadığını Konak ile oynadığımız maçta gördük ve hissettik. O gün de bizi yalnız bırakmayacaklarını çok iyi biliyoruz. Biz onlarla daha güçlüyüz! 2 Haziran Cuma günü tüm Fenerbahçe taraftarlarını Alsancak Stadı’na bekliyoruz.

Basın Fotoğrafları