FUTBOL

Kadın Futbol Takımımızın 'İsim ve Forma Göğüs Sponsoru' Petrol Ofisi ile imzalar atıldı

05 Eylül 2022 Pazartesi 16:04

Kulübümüz ile Petrol Ofisi arasında yapılan “Kadın Futbol Takımı İsim ve Forma Göğüs Sponsorluğu” anlaşmasının imza töreni Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi 1907 Tribünü’nde gerçekleştirildi.

Genel Sekreterimiz Burak Ç. Kızılhan, Kadın Futboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Mustafa Kemal Danabaş, Petrol Ofisi CEO’su Mehmet Abbasoğlu ve Petrol Ofisi CMO'su Sinan Seha Türkseven’in konuşmacı olarak katıldığı imza töreninde Başkanımız Ali Y. Koç, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Fethi Pekin, Sertaç Komsuoğlu, İlker Dinçay, Can Gebetaş ve Kadın Futbol Takımımız da hazır bulundu.

Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan: Kadınların Türk futbolunda güçlenmesi için yanımızda olan Petrol Ofisi ailesine teşekkür ediyor, bu sezon mücadelesini Fenerbahçe Petrol Ofisi olarak sürdürecek takımımıza başarılarla dolu bir sezon diliyorum

Petrol Ofisi ile yapılan iş ortaklığının önemine değinen Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan, “Değerli basın mensupları, iş ortağımız Petrol Ofisi’nin kıymetli isimleri, ekranları başında bizleri izleyen değerli taraftarlarımız, herkesi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Bugün, 2022-2023 sezonunda Kadın Futbol Takımımızın isim ve forma göğüs sponsoru olan Petrol Ofisi ile anlaşmamızın imza töreni için bir aradayız. Geçtiğimiz yıl Kadın Futbol Takımımızın sponsorluk anlaşmaları yapılırken, ilk sponsorlarımızın ne kadar önemli olacağından bahsetmiştik. Bu vesileyle geçen sezon Takımımızın yanında yer alan değerli iş ortaklarımıza teşekkürlerimi iletmek istiyorum.

Bugün yeni bir iş ortağımız ailemize katılıyor. Kuruluşunun ilk yılında mücadelesiyle bizleri gururlandıran, önümüzdeki yıllarda göstereceği başarılı performansların güçlü sinyallerini veren takımımızın bu sene en büyük destekçisi Petrol Ofisi olacak. Geçtiğimiz yıl Kadın Futbol Takımımızı kurarken, amacımızın yalnızca sportif başarı olmadığını, kadınların sporun ve hayatın her alanında güçlenmesi için kadın futbolunun da bir araç olduğuna inandığımızı söylemiş, Türkiye’nin dört bir yanındaki kadınlara ve kız çocuklarına ilham olacak kadın futbolcular yetiştirmeyi kendimize amaç edinmiştik.  Bu sene de Petrol Ofisi ile amaçlarımızı ve hedeflerimizi büyüttük.

Umuyoruz ki sektörün güçlü ismi Petrol Ofisi ile birlikte bu hedeflerimiz güçlenerek devam edecek, hayallerinde futbol oynamak isteyen kadınlara ve kız çocuklarına ilham olmaya, onları hayallerine bir adım daha yaklaştırmaya devam edeceğiz.

Kadınların Türk futbolunda güçlenmesi için yanımızda olan Petrol Ofisi ailesine teşekkür ediyor, bu sezon mücadelesini Fenerbahçe Petrol Ofisi olarak sürdürecek takımımıza başarılarla dolu bir sezon diliyorum. Ailemize hoş geldiniz.” diyerek sözlerini noktaladı.

Yönetim Kurulu Üyemiz Mustafa Kemal Danabaş: Ailemizin yeni üyesi Petrol Ofisi’nin desteğiyle sezon sonu şampiyonluklar kutlamayı diliyorum

Kadın Futbol Takımımız ile ilgili bilgiler veren ve sponsorluk anlaşmasına değinen Kadın Futboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Mustafa Kemal Danabaş, “Sayın Başkanım, Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarım, kıymetli katılımcılar,  değerli basın mensupları ve ekranları başında bizleri izleyen üyelerimiz ve taraftarlarımız, herkesi gönülden selamlıyorum.

Türkiye’de sektörün önde gelen firması Petrol Ofisi ile Türkiye’nin en büyük Spor Kulübü Fenerbahçe’nin adının yan yana olması bizim için heyecan verici bir olay. Bugün burada bizimle olan Petrol Ofisi CEO’su Mehmet Abbasoğlu’na ve Petrol Ofisi CMO'su Sinan Seha Türkseven nezdinde tüm Petrol Ofisi ailesine desteklerinden dolayı teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Geçtiğimiz yıl haziran ayında yaptığımız Genel Kurulumuzda kongre üyelerimizden aldığımız güçle Kadın Futbol Takımımızın temellerini atmıştık. Amacımız; sportif başarının yanında kadınların ve kız çocuklarının tüm kalıp yargıları kırarak, her alanda olduğu gibi futbolda da ne kadar başarılı olabileceklerini göstermekti. Türkiye’nin dört bir yanından aldığımız geri bildirimlerden ne kadar doğru bir amaca hizmet ettiğimizi geçtiğimiz yıl gördük.

Sportif olarak doğru bir planlama neticesinde yaptığımız kadro ile sezonu rekorlar kırarak tamamladık. Gönül isterdi ki kuruluşumuzun ilk yılında bu mücadelemizi bir kupayla taçlandıralım. Çok yeni bir takım olmamız dolayısıyla deneyim eksikliğimiz ve yaşadığımız şanssızlıklar nedeniyle kupaya çok yaklaşmamıza rağmen maalesef istediğimiz sonuca ulaşamadık. Bu sene yaptığımız takviyelerle, kazandığımız deneyimlerle daha derin kadromuzla, çok daha güçlü ve oturmuş bir takım olarak sezona başlıyoruz. Fenerbahçe Petrol Ofisi olarak sezonu kupayla tamamlayacağımıza dair inancımız tam, bunun böyle bilinmesini istiyorum. Kadın Futbol Takımımızın yolculuğu geçtiğimiz yıl bizim gibi yeni kurulan Galatasaray Kadın Futbol Takımı ile yapılan ve kadınlara yönelik şiddete karşı olduğumuzun mesajını verdiğimiz özel bir maç ile başlamıştı. Bu maçta ortaya koyduğumuz güzel futbol, daha sonra grup maçlarında sezon içerisinde devam etti ve normal sezonda 104 gol atarak rekor bir averajla sezonu tamamladık.

Bu yıl takımımıza baktığımızda geçtiğimiz yıl olduğu gibi yine Fenerbahçe aidiyeti yüksek, başarılı ve güçlü bir takım oluşturduğumuzu düşünüyorum. Takımımız yine mücadelesiyle tüm kadınlara ve kız çocuklarına ilham olmaya ve camiamızın gururu olmaya devam edecektir, bundan da şüphem yoktur. Teknik Direktörümüz Özkan Beceren yönetimindeki takımımıza yürekten inanıyor, sponsorumuz, ailemizin yeni üyesi Petrol Ofisi’nin desteğiyle sezon sonu şampiyonluklar kutlamayı diliyorum. İş birliğimiz hem kulübümüz ve camiamız hem de sponsorumuz için hayırlı uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı.

Petrol Ofisi CEO’su Mehmet Abbasoğlu: Hedefimiz Petrol Ofisi olarak, Türk kadın futbolunun hak ettiği yere gelmesi için farkındalığı arttırmak. Şirket olarak bu konuda her alanda destek vermeye hazırız

Sözlerine yarın Portekiz’de Dünya Şampiyonası Elemeleri’nde maça çıkacak Türkiye Kadın Futbol Takımımıza başarılar dileyerek başlayan Petrol Ofisi CEO’su Mehmet Abbasoğlu, “Sayın Başkan, değerli yöneticiler, Özkan hocam, değerli sporcular, basın mensupları ve izleyiciler… Vaktinizi ayırdığınız için çok teşekkür ederim. Petrol Ofisi malumunuz Türkiye’nin en büyük şirketlerinden. Bunun da bazı sorumlulukları var. HeForShe felsefesiyle hareket eden bu kulübe destek vermekten onur duyuyorum. Hedefimiz Petrol Ofisi olarak, Türk kadın futbolunun hak ettiği yere gelmesi için farkındalığı arttırmak. Şirket olarak bu konuda her alanda destek vermeye hazırız. Bu arada Sayın Başkanımıza teveccühlerinden dolayı tekrar teşekkür ediyorum. Bilindiği üzere Türkiye’de ilk defa iki ebedi dost, hem isim hem de forma sponsorluğu üzerinde bir birliktelikte yola çıkıyor. Kadın futbolu Türkiye’de bir beyaz sayfa üzerine koyacağımız birçok değerleri temsil ediyor. Bunun da böyle bir başlangıç açısından çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. Hepinize tekrar teşekkür ediyorum.” dedi.

Petrol Ofisi CMO’su Sinan Seha Türkseven: İki kurumun da ruhunda, özünde aslında bir spor kulübünden ya da bir şirketten daha ötesi var, o da bu ülkeyi ileriye taşımaktır

Fenerbahçe ve Petrol Ofisi gibi ülkeyi daha da ileriye taşımayı amaç edinmiş iki kurumun iş birliğine değinen Petrol Ofisi CMO’su Sinan Seha Türkseven, “Kıymetli misafirler, izleyiciler ve değerli basın mensupları, Sayın Fenerbahçe yönetimi; bugün burada olmaktan dolayı duyduğum gurur ve heyecandan dolayı beni mazur görün. Ben de her birinize ayrı ayrı hoş geldiniz diyerek sözlerime başlamak istiyorum. Fenerbahçe, 115 senelik çınar ve bu çınarın köklerinde Çanakkale Savaşı’nda şehit olmuş futbolcular, Kurtuluş Savaşı’nda işgal kuvvetlerine karşı sahada kazanılan zaferler ama aslen arka planda Anadolu’ya verilen destek ve bu uğurda baskına uğrayan, sürgüne gönderilen, şehit edilen yöneticiler vardır. Fenerbahçe’nin tarihi Cumhuriyet tarihinin çimentosuna alın teriyle, kanıyla canıyla harç olmuş bir camiadır. Petrol Ofisi ise 2. Dünya Savaşı yıllarında bu ülkenin ihtiyaç duyduğu petrol ürünlerini, enerjiyi Türkiye’nin dört bir köşesine sevk edebilmek amacıyla yine bu ülkenin öz kaynaklarından kurulmuş olan bir müessesedir. Ve bugün dahi akaryakıt ve madeni yağlar sektörünün lideri bir marka olarak kalbimiz bu ülkenin gelişimi ve ilerlemesi için atmaktadır.

Göreceğiniz üzere iki kurumun da ruhunda, özünde aslında bir spor kulübünden ya da bir şirketten daha ötesi var, o da bu ülkenin dört bir yanına enerji götürmek, ilham vermek ve bu ülkeyi ileriye taşımaktır. Biz bugün bir araya gelme sebebimiz olan bu iş birliğini bir isim ve forma göğüs sponsorluğunun ötesinde görüyoruz; bir misyon birlikteliği olarak görüyoruz. Zira değerli yöneticilerimiz de değindiler, kadınların siyasi, ekonomik ve sosyal alanda katılımlarının dezavantajlı olduğu, limitli olduğu toplumların ileriye doğru yönünü çevirmesi imkansız! Fenerbahçe’nin bu alana yaptığı yatırımı da biz bu perspektiften görüyoruz ve bu sebeple bu yolculukta sosyal sorumluluk bilinciyle destek olmaya çalışıyoruz.

Değerli basın mensupları, UEFA biliyorsunuz kadınlar arasında futbolun bir numaralı spor dalı olacağı öngörüsünü taşıyor. Aslında bunun en güzel delillerinden biri de temmuz ayında Avrupa Şampiyonası finali İngiltere/Wembley’de İngiltere ile Almanya arasında 90 bin kişi önünde oynadı. Ve biz Türkiye’de de yaptığımız araştırmalar çerçevesinde şunu görüyoruz ve lütfen bu rakam sizlerin de aklında kalsın, her 10 futbol severden 8’i kadın futboluna destek veriyor ve ilgileneceğini beyan ediyor. Dolayısıyla potansiyel ortada. Güzel örnekleri Sayın Başkanım, Sayın CEO’m Mehmet Abbasoğlu da verdi, lütfen sayfalarınızda, köşelerinizde kadın futboluna yer açmaya çalışın, desteklerinizi bu alanda esirgemeyin. Bence karşılığını okuyucudan tiraf olarak da fazlasıyla alacaksınız.

Sporda Cinsiyet Eşitliğini sağlamak üzere çıktığımız bu yolculukta ben de Fenerbahçe’ye başarılar diliyorum. Bu iş birliğinde emeği geçen tüm yöneticilere ve çalışma arkadaşlarıma da emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini noktaladı.

Konuşmaların ardından imzalar atıldı ve basın mensuplarının soruları yanıtladı.


Basın Fotoğrafları