FUTBOL

Fenerbahçe 2-1 Fatih Vatan Spor

27 Mart 2022 Pazar 14:21

Fenerbahçe Kadın Futbol Takımımız, Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi’ndeki 16. hafta maçında Fatih Vatan Spor’u ağırladı. Mücadele dozajının yüksek olduğu karşılaşmanın kazananı 2-1’le Fenerbahçemiz oldu. Takımımıza galibiyeti getiren golleri; 3. dakikada kaptan Fatma Kara Şahinbaş(P), 90+6. dakikada Kennya Cordner kaydetti. Rakibin tek golü ise 7. dakikada Fatma Ataş’tan (P) geldi. Bu sonucun ardından Fenerbahçemiz, puanını 40'a yükseltti.

Kaptan Fatma Kara Şahinbaş, maçın bitimine kısa bir süre kala rakibin sert müdahalesi sonrasında yerde kaldı ve oyuna devam edemedi.

Beylerbeyi 75. Yıl Stadyumu’nda oynanan maçı Yönetim Kurulu Üyemiz Mustafa Kemal Danabaş da izledi.

Fenerbahçemiz, 17. hafta maçında 2 Nisan Cumartesi günü Amed Sportif Faaliyetler’e konuk olacak. Amedspor Tesisleri Sentetik Sahasında oynanacak karşılaşma saat 12.00’da başlayacak.

Maçtan dakikalar:

3. dakika Takımımız Kennya Cordner’la penaltı kazandı. Ceza sahasına hareketlenen Cordner, kalecinin müdahalesi sonrasında yerde kaldı ve hakem tereddütsüz bir şekilde penaltı noktasını gösterdi. Topun başına gelen kaptan Fatma Kara Şahinbaş, şık bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-0.
6. dakikada Fenerbahçemiz, Kennya Cordner’la gole çok yaklaştı. Ceza sahasına derinlemesine atılan topa hareketlenen Cordner, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Onun vuruşunda top az farkla auta çıktı.
7. dakikada konuk takım penaltı kazandı. Kalecimiz Ezgi Çağlar köşeyi tahmin etse de Fatma Ataş, topu ağlarla buluşturdu: 1-1.
18. dakikada Kadın Futbol Takımımız, sağ kanattan Setenay’la rakip kalede tehlike yarattı. Coleman’ın ara pasında ceza sahası içinde topa hareketlenen Setenay’a müdahale rakip savunmadan geldi.
28. dakikada Erin Yenney ile kaleyi yokladık. Cordner’ın ceza yayın önünde topla buluşturduğu Yenney’in sert şutunda top az farkla auta gitti.
43.dakikada sağ kanattan Demet’in ceza sahasına yaptığı ortaya gelişine sert bir şekilde vuran Cordner’ın şutu kalecide kaldı.
50. dakikada Takımımız bir kez daha Cordner’la gole çok yaklaştı. Orta alanda sahip olduğu topla ceza sahasına hareketlenen Cordner, son çizgiye kadar indi. Onun vuruşunda savunma kale çizgisinde topa müdahale etti.
65. dakikada Fenerbahçemizde gole yaklaşan isim bu kez Coleman oldu. Onun ceza sahasının hemen dışından şutunda top kalecide kaldı.
90+4.dakikada bir kez daha Coleman’la rakip kaledeyiz. Jaleca’nın kendi yarı alanımızdan uzun topuna hareketlenen Coleman oldu. Ceza sahası içinde rakibiyle girdiği mücadele sonrasında top auta çıktı.
90+6. dakikada Fenerbahçemiz, Kennya Cordner’la ikinci golü buldu. Jessica’nın uzun pasında rakip ceza sahasına hareketlenen Cordner’ın aşırtma vuruşunda top ağlarla buluştu: 2-1.

Basın Fotoğrafları