FUTBOL AKADEMİ

BÜYÜK ATATÜRK! ÇOCUKLARIN SENİN İZİNDE, İLELEBET!

18 Mayıs 2022 Çarşamba 21:03

Futbol Akademimizi cazibe merkezi haline getirme adına projelerini bir bir hayata geçiren Kulübümüz, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, gençlere emanet etmek üzere, Cumhuriyet düşüyle çıktığı yürüyüşün, 19 Mayıs 1919’un 103. yıl dönümünde, Fenerbahçe ve Galatasaray 19 Yaş Altı Takımlarına Stadımızın kapılarını açtı.

Fenerbahçe U19 Takımımız ile Galatasaray U19 takımı arasındaki 28. hafta erteleme maçına ev sahipliği yapan Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'ndeki bu müsabaka, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızın hemen öncesinde taraftarlarımızın da olduğu özel bir atmosferde oynandı.

Başkanımız Ali Y. Koç, Yüksek Divan Kurulu Başkanımız Uğur Dündar, Yönetim Kurulu Üyelerimiz ile Teknik Direktörümüz İsmail Kartal ve futbolcularımız da karşılaşmayı takip etti.

Kazananın ‘gençler’ olduğu bu özel organizasyonun hemen başında her iki takım futbolcuları ellerinde “Büyük Atatürk! Çocukların senin izinde, ilelebet!” pankartıyla sahaya çıktı ve objektiflere poz verdi. Maç içerisinde de saha kenarında yer alan led ekranlardaysa “Atatürk’ün çocukları, Atasının izinde!”, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızın kutlu olsun!” ve “Yolundan hiç sapmadan; Fenerbahçe İzindedir Atam!” ifadeleri yer aldı.

Bu özel etkinliğin devre arasındaysa Fenerbahçe U12 ve U13 Takımlarımız, kendi aralarında ikiye bölünerek iki yarı sahada 10’ar dakikalık gösteri maçları oynadı.

Hasılatının tamamen geleceğimiz olan Futbol Akademimize aktarılacağı U19 derbisini izleyemeye gelemeyen taraftarlarımız ise bu karşılaşma özelinde hazırlanan ‘Hatıra Bilet’ satın alarak Akademimize destek oldu.

Bu karşılaşmada Takımımız sahadan 2-1 mağlup ayrıldı. Fenerbahçemizin golünü 74. dakikada Umut Yaşar Keçeci kaydetti.

Ülkemizin yarınlarını inşa eden, yarınların da yılmaz savunucusu olan gençlerimizin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyoruz.

Basın Fotoğrafları