FUTBOL AKADEMİ

Genç takımlarımız Otizm Farkındalık eğitimi aldı

21 Ekim 2019 Pazartesi 14:15

Otizmli bireylerin yaşama kazandırılması ve toplumumuzda Otizm’e Farkındalılık oluşturmak amacıyla Fenerbahçe Koleji'mizin ilk otizmli öğrencisi olan Mehmet Can Hacılar arkadaşımızın da katılımıyla eski futbolcumuz ve altyapı hocamız Bener Erkorur'un sağlandığı eğitimlerde kulübümüz oyuncularına otizm ile ilgili bilgiler verildi.

Otizm doğuştan gelen ve genellikle yaşamın ilk üç yılında fark edilen karmaşık bir gelişim bozukluğudur. Beynin yapısını ya da işleyişini etkileyen bazı sinir sistemi sorunlarından kaynaklandığı düşünülüyor. Güney Kore’de yapılan son araştırmaya göre dünyaya gelen 38 çocuktan 1’i otizmli.

Toplumsal farkındalığı bireysel farkındalığa “ilişkilendirmek” için gerçekleştirilen bu eğitimler toplumsal değişim için önemli bir adım. Verilen eğitimlerde sporcularımız otizmli arkadaşımıza yönlendirmiş oldukları sorular ile otizmli bir bireyin “nasıl bir ruh haline sahip olduğunu, nasıl bir otizm özelliği yaşadığını, yaşamına etkisini” yakından öğrenme fırsatı yakaladılar. Bu eğitim ile sporcularımız Otizmli birey ile bir araya gelerek, Otizm’in davranış özelliklerini ve iletişim yollarını yaşayarak öğreniyorlar.

Fenerbahçe Spor Kulübü Futbol Akademisi ve Sporben Otizm Derneği işbirliği ile gerçekleştirilen bu eğitim projesi Otizm Farkındalılık ayı olan Nisan ayına kadar devam ettirilecek.

Basın Fotoğrafları