KULÜP

23 Nisan’da “Benim Hayalim Spor” diyen kız çocuklarının hayallerini gerçekleştiriyoruz

22 Nisan 2022 Cuma 14:54

Fenerbahçe Spor Kulübü olarak Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağanı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda, Kulübümüzün kuruluşunun 115. yılını kutlamaya sayılı günler kalmışken 115 kız çocuğunu sporla buluşturmak için Türkiye’nin dört bir yanındaki Fenerbahçe Spor Okulları ile harekete geçiyoruz.
 
Çocukları, sarı lacivert renklerin çatısı altında Atatürk’ün izinde birer sporcu olarak yetiştiren, başarılarıyla bizleri gururlandıran, alt yapı takımlarımıza sporcu yetiştirmek gibi önemli bir işleve de sahip olan Fenerbahçe Spor Okullarımız ile kız çocuklarını sporla buluşturuyoruz.
 
2018 yılından beri Tüpraş’ın desteğiyle Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) tarafından yürütülen HeForShe Hareketini destekleyen, kadınlar ve kız çocukları için sayısız adımlar atan, kadınlara yönelik şiddetin karşısında duran, 2019 yılında Dünya Kız Çocukları Günü’nde Kız Futbol Okulu’nu hayata geçiren bir spor kulübü olarak bu adımın önemini biliyoruz!
 
Kadınların ve kız çocuklarının sporda ve sporla güçlenmesi için çalışmalarımızı sürdürürken kız çocuklarının geleceğin sporcuları olması için “Benim Hayalim Spor” diyen kız çocuklarına elimizi uzatıyor, bu projemizle eğitim alacak kız çocuklarının bir gün ülkemizi ve Fenerbahçemizi ayağa kaldıracak o smacı vuracağına, o üçlüğü atacağına, rakibini nakavt edeceğine, o son kulacı atıp rekorlar kırarak bizleri gururlandıracağına yürekten inanıyoruz.
 
Fenerbahçe Spor Okulları adıyla 22 farklı şehirde faaliyetlerini sürdüren, aşağıda isimlerini paylaştığımız okullarımızdan basketbol, voleybol, jimnastik, yüzme ve boks dallarında toplam 115 kız çocuğuna spor bursu sağlıyoruz. 
 
“Benim Hayalim Spor” diyen kız çocuklarına destek olan, bu anlamlı adımın bir parçası olan tüm Fenerbahçe Spor Okullarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.  

7-14 yaş aralığında, 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı/Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) programından 2022 yılı içerisinde süreli ve/veya geçici olarak yararlanıyor ve/veya yararlanmış olan, ülkemizin dört bir yanında spora erişme hayallerini Sarı Lacivert renklerle tamamlamak isteyen tüm kız çocuklarının başvurularını bekliyoruz.
 
Unutmayın, son gün 30 Mayıs!
 
Başvuru için;
benimhayalimspor@fenerbahce.org adresine mail atmanız yeterli!
 
** Kurs süresi 1 yıl olup, 1 yılın sonucunda kulübümüz tarafından öğrencinin burs devamlılığı değerlendirilecektir. 

Kurs süresi boyunca okullarımıza devamlılık şartı aranacaktır.