BOKS

Fenerbahçeli 4 milli boksör, Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası’nda finale yükseldi

18 Mayıs 2022 Çarşamba 21:57

Fenerbahçeli 4 milli boksör, Uluslararası Boks Birliği (IBA) tarafından Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda finale yükselme başarısı gösterdi.

Başakşehir Gençlik ve Spor Tesisleri'nde düzenlenen şampiyonanın 9. gününde ringe çıkan 5 Fenerbahçeli boksörden 4’ü adını finale yazdırdı. Şampiyonayı Boks Şube Sorumlumuz Selahattin Atasever de yerinde takip etti. 

Fenerbahçeli milli boksörümüz Ayşe Çağırır, 48 kilo yarı finalinde Arjantinli Aldana Florencia Lopez ile karşılaştı. Baştan sona üstün bir peformans sergileyen ve ilk raundu 5-0, 2. raundu 4-1 alan sarı lacivertli sporcumuz, maçı da 4-1 kazanarak finale yükselip gümüş madalyayı garantiledi. Ayşe Çağırır, Dünya Şampiyonluğu için yarın Kazakistan'dan Alua Balkibekova ile karşı karşıya gelecek.

50 kiloda milli boksörümüz Buse Naz Çakıroğlu, yarı finalde İspanyol Laura Fuertes Fernandez ile karşılaştı. Olimpiyat ikincisi boksörümüz, rakibi karşısında ilk raundu 4-1, ikinci raundu 5-0, maçı da 4-0 kazanarak Dünya Şampiyonası’nda finale yükseldi. Buse Naz Çakıroğlu, finalde cuma günü Kolombiyalı boksör Ingrit Lorena Valencia Victoria ile altın madalya için mücadele edecek.

54 kiloda Hatice Akbaş, yarı final maçında Taylandlı Preedakamon Tintabthai ile karşı karşıya geldi. İlk iki raundu 5-0 alan milli boksörümüz maçı da aynı skorla kazanarak adını finale yazdırdı. Hatice Akbaş, Dünya Şampiyonası finalinde cuma günü Romanyalı Lenuta Lacramioara Perijoc ile karşılaşacak.

+81 kilo yarı finalinde Dünya ikincisi, Avrupa üçüncüsü Fenerbahçeli milli boksörümüz Şennur Demir, Polonyalı Lidia Maria Fidura ile karşı karşıya geldi. İlk raundu 4-1, ikinci raundu 5-0, üçüncü raundu 3-2 alan milli boksörümüz maçı da 5-0 kazanarak adını finale yazdırdı. Şennur Demir, finalde cuma günü Faslı Mardi Khadija ile karşılaşacak.
 
70 kiloda milli boksörümüz Sema Çalışkan ise yarı final maçında İrlandalı Lisa Edel O'Rourke’ye mağlup oldu. Sema, Dünya üçüncüsü olarak bronz madalya elde etti.

Basın Fotoğrafları