BOKS

Şampiyon boksörlerimiz yurda döndü

25 Mart 2022 Cuma 11:13

U22 Erkekler ve Kadınlar Avrupa Boks Şampiyonası'nda kazandıkları madalyalarla camiamıza ve ülkemize büyük bir gurur yaşatan Fenerbahçeli milli boksörlerimiz, yurda döndü.

Hırvatistan’ın Porec kentinin ev sahipliği yaptığı şampiyonada 63,5 kilo finalinde karşılaştığı Ermenistanlı rakibi Artur Shakhpazyan’a büyük bir üstünlük kurarak U22 Avrupa Şampiyonu olan Kerem Özmen ile kadınlar 52 kilo finalinde Hırvat rakibi Nikolina Cacic’e ilk rauntta zor anlar yaşatan ve birinci raunt sonrası nakavtla U22 Avrupa Şampiyonu olan Hatice Akbaş’ın yanı sıra Avrupa Üçüncüsü olarak bronz madalya kazanan Fenerbahçeli boksörlerimiz Gizem En ve Nurullah Oyan, Türkiye’ye döndü.

İstanbul Havalimanı’na gece geç saatlerde iniş yapan milli boksörlerimizi, Fenerbahçe Boks Şubesi Sorumlusu Selahattin Atasever ve boks şubemizin sporcuları Fenerbahçe ve Türk bayrakları ile karşıladı. Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç ile federasyon yetkilileri de havalimanında hazır bulundu.

U22 Erkekler ve Kadınlar Avrupa Boks Şampiyonası sonunda Kadın Milli Takımımız 4; Erkek Milli Takımımız da 6 madalyayla takım sıralamasında zirvede yer aldı.

Fenerbahçe Boks Şubesi Sorumlumuz Selahattin Atasever ve boksörlerimiz daha sonra Fenerbahçe Televizyonu'na konuk oldu ve şampiyona ilgili açıklalamalarda bulundu. 

Basın Fotoğrafları