BOKS

Şampiyon boksörlerimiz 14/16 programına konuk oldu

18 Şubat 2019 Pazartesi 16:34

Yıldız ve Büyük Kadınlar Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası’nda 6 altın ve 2 gümüş madalya kazanarak takım sıralamasında şampiyonayı birinci tamamlayan Fenerbahçe Boks Şubemiz sporcuları, Fenerbahçe Televizyonu’nda yayınlanan 14/16 programına konuk oldu.

Fenerbahçe Boks Şubesi Sorumlusu Birol Topuz ve Boks Şubesi Başantrenörü Ali Çıtak ile antrenörler Metin Gemici ve Ensar Tatar’ın da yer aldığı programda şampiyonluğun öyküsü ve hedefler anlatıldı.

Fenerbahçe Boks Şubesi Sorumlusu Birol Topuz, Yıldız ve Büyük Kadınlar Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası için iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini söyledi ve elde edilen başarının olimpiyatlar için bir hazırlık anlamı taşıdığını belirtti.

Boks Şubesi Başantrenörü Ali Çıtak ise yapılan kamplarla birlikte şampiyonalara üst düzeyde hazırlandıklarını söyledi. Kazanılan madalyalarla 2019’a iyi bir başlangıç yaptıklarının altını çizen Ali Çıtak, olimpiyat vizesi almayı ve olimpiyatlarda madalya kazanmayı hedeflediklerini ifade etti.

Boks Şubesi antrenörlerinden Metin Gemici, Yıldız ve Büyük Kadınlar Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası’nda hedeflerinin üzerine çıktıklarını söyledi. Yeni şampiyonluklar için çalışmaları tüm hızıyla sürdürdüklerini de sözlerine ekleyen Gemici, “Olimpiyatlardaki şampiyonluk hedeflerimize ulaşacağımızdan eminim.” dedi.

Boks Şubesi antrenörlerinden Ensar Tatar ise çok profesyonel çalıştıklarını söyledi. Sporcuların performans ve kalitesinin üst düzeyde olduğunu ifade eden Tatar, hedeflerine ulaştıkları için yaşadıkları sevinci ve gururu paylaştı.

Bilim ve teknolojinin boks sporundaki önemine de değinen Fenerbahçe Boks Şubesi Sorumlusu Birol Topuz, “Rekabet çok hızlı gelişiyor. Sporda da saliselerle mücadele ediyoruz. Dünyadaki rekabeti sporcularımıza anlatmalıyız. Önce onların inanması lazım. Boks tek kişilik spor gibi gözükse de ekip işidir.” dedi.

Daha sonra şampiyonlar, şampiyonluğu değerlendirdi.

Şennur Demir, “Burada olmaktan çok mutluyuz. Kulübe olimpiyat madalyası kazandırmak istiyoruz. Ne kadar bireysel spor olarak gözükse de bu bir ekip çalışması. Hocalarıma çok teşekkür ediyorum. Yapılan kampların neticesinde başarılı olduk. İnşallah olimpiyatlara gidip Fenerbahçemize madalya kazandırmak istiyoruz.” dedi.

Satı Burcu, “60 kiloda Türkiye şampiyon oldum. Kamp çok iyi oldu. Sonucunu da aldık. Mutluyuz.” diye konuştu.

Buse Naz Çakıroğlu, “Antrenörlerimize ve Şube Sorumlumuza çok teşekkür ediyorum. İyi bir hazırlık süreci geçirdik. Hedefimiz olimpiyatlara gitmek ve madalya kazanmak. Tüm takım arkadaşlarım Türkiye’nin en iyilerinden. Bunu yapabilecek kapasiteye sahibiz. Maddi ve manevi destek de arkamızda.” ifadelerine değindi.

Esra Yıldız, “Güzel bir şampiyonaydı. Ne kadar bireysel spor yapsak da boks bir takım sporu. Herkes bir arada olmalı ki başarıya ulaşalım. Şampiyon oldum, takım da şampiyon olduğum için çok mutluyum. Benim için güzel bir sene.” dedi.

Elif Yavuz, “Çok çalıştık ve emeklerimizin karşılığını aldık. Destekleyen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Cansu Çakır, “İkinci oldum. Güzel bir başarı. Antrenörlerime çok teşekkür ederim.” değerlendirmesinde bulundu.

Ayşenur Topal, “ 51 kiloda ikinci oldum. Daha çok çalışıp daha iyi olacağız.” açıklamasını yaptı.

Ayşe Çağırır ise, "Emeği geçen tüm antrenörlerime çok teşekkür ediyorum. Takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Takım halinde şampiyon olduk ve bu gurur verici. Antrenörlerimiz bizlere çok değer veriyorlar. İyi bir kamp süreci geçirdik. Azim ve hırsla çalıştık." dedi.

Fotoğraflar: Atilla Sertbakan, Semih Bahadır

Haberin diğer fotoğrafları

/

Basın Fotoğrafları