BASKETBOL

Başantrenörümüz Marina Maljkovic ve oyuncularımız galibiyet hakkında konuştu

17 Mart 2023 Cuma 22:35

Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımımızın, Kadınlar EuroLeague çeyrek final serisinin ikinci maçında Sopron Basket’i 82-62’lik skorla saf dışı bıraktığı müsabakanın ardından Başantrenörümüz Marina Maljkovic ve oyuncularımız, Fenerbahçe Televizyonu’na açıklamalarda bulundu.

Başantrenörümüz Marina Maljkovic: Burada, zor bir atmosferde sert bir maç kazandık

Galibiyete dair görüşlerini paylaşan Başantrenörümüz Marina Maljkovic, “Öncelikle takımı tebrik etmek istiyorum çünkü Sopron’u üst üste iki kez yenmek de kolay değil. Sonuç itibarıyla geçen senenin şampiyonu. Burada, zor bir atmosferde sert bir maç kazandık. Bunun için memnunum ama Final Four’a gelmekle iş bitmiyor. Kafamda her zaman için iş yeni başlıyor.” dedi.

Başantrenörümüz, takımımızın savunmada dirençli bir görüntü çizmiş olmasını ise, “Genel anlamda memnunum. Çünkü serinin ilk maçında özellikle ilk yarıda beni hiç memnun etmeyen savunma performansı vardı. Ama oyuncularımız çok zeki ve akıllı oyuncular. Dolayısıyla bu işin sonunun Final Four olduğunu biliyorlardı. Sopron gibi zor bir deplasmanda 40 dakika boyunca iyi savunma yapmaları gerektiğini biliyorlardı ve sahaya da onun bilincinde çıktılar. Bugün savunmayla ilgili memnun olduğumu söyleyebilirim.” şeklinde değerlendirdi.

Oyuncularımız Breanna Stewart, Emma Meesseman ve Olcay Çakır Turgut da galibiyeti değerlendirdi. 

Breanna Stewart: Bizim daha büyük hedeflerimiz var

“Sopron’a gelirken maçın çok zor olacağının bilincindeydik. Buna konsantre olduk. İyi bir performans sergiledik. Sopron, övgüyü hak eden ve çok sert bir takım. Şimdi Final Four’dayız. Mutluyuz ama hiçbir şey bitmiş değil. Bizim daha büyük hedeflerimiz var.

Emma Meesseman: Adım adım gitmemiz gerekiyor

Aslında adım adım gitmemiz lazım. Bugün güzel bir sonuç aldık. Dengeli ilerliyoruz, bu skor da onu yansıtıyor. Zor bir maçtı, Sopron zor bir takım. Şimdi önümüzde Türkiye Ligi’nde oynayacağımız maçlar var. Ondan sonra tekrar Final Four’a döneceğiz. Adım adım gitmemiz gerekiyor.”

Olcay Çakır Turgut: Maçın ikinci periyotundan itibaren oyuna ağırlığımızı koyduk

Çok güzel bir maçtı. Çok mutluyuz. Bizim için çok önemliydi çünkü buranın atmosferi çok zor. Sopron burada çok daha iyi bir basketbol oynuyor. Ama biz maçın ikinci periyotundan itibaren oyuna ağırlığımızı koyduk ve öyle devam ettirdik. Bizim için çok güzel bir maç oldu. Buraya kadar gelen taraftarlarımıza da çok teşekkür ediyoruz, bizi burada da yalnız bırakmadılar. Şimdi önümüzde Final Four var. İnşallah kupa bizi bekliyor."