BASKETBOL

Kadınlar EuroLeague Final Four Basın Toplantısı yapıldı

07 Nisan 2022 Perşembe 15:52

Kulübümüzün ev sahipliğinde 8-10 Nisan tarihlerinde Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda yapılacak Kadınlar EuroLeague Final Four’un Basın Toplantısı Hilton Kozyatağı’nda düzenlendi.

Basın toplantısında 4’lü finalde mücadele edecek Fenerbahçe Safiport, USK Prag, Perfumerias Avenida ve Sopron Basket takımlarının başantrenörleri ve birer oyuncusu katıldı. Organizasyonda turnuvayı değerlendiren isimler, ardından soruları yanıtladı.

Final Four’un İstanbul’da düzenlenecek olmasından dolayı ayrıca motive olduklarını belirten Fenerbahçe Safiport Kadın Basketbol Takımımızın Başantrenörü Victor Lapena, “Final Four organizasyonuna katılıyor olmaktan dolayı çok mutluyuz. Turnuvanın İstanbul’da ve taraftarlarımızın önünde oynanacak olması bizler için ayrıca motivasyon sebebi. Diğer hocaların da bahsettiği gibi Final Four en üst seviyedir. Biz burada mücadele ediyor olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Turnuvaya hazır olduklarını dile getiren Lapena,Takımımız, bu atmosferde oynamak için hazır. Ben bunu kendilerinde görüyorum. Ev sahibi olmamız tabii ki bizim için avantaj olacak çünkü taraftarlarımızın bize ne kadar çok destek olacağını biliyoruz. Oyuncularımızda heyecan, istek ve arzu var tabii ama bildiğiniz üzere maç başladıktan sonra o heyecanı bir kenara koyup, maça odaklanarak en iyi şekilde mücadele edeceklerine eminim.” ifadelerini kullandı.
 
Final Four’da olmak için çok çalıştıklarına vurgu yapan oyuncumuz Olcay Çakır Turgut, “Biz burada olmak için çok çalıştık. İyi bir sezon geçirdik ve takım olarak iyi mücadele ettik. Tabii ki sezon içinde bazı eksikliklerimiz, hatalarımız olmuş olabilir. Takım olarak çalışarak performansımızı daha iyi noktaya getirmek için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Taraftarlarımız önünde oynayacak olmak mutluluk ve heyecan verici. Biliyorum ve inanıyorum ki taraftarlarımız yarın bizi yalnız bırakmayacaklar. İlk maçı kazanarak, yolumuza devam etmek istiyoruz. İyi bir oyunla bu turnuvada başarılı olmak istiyoruz.” dedi.
 
Taraftar desteğine dikkat çeken Olcay, “Yarın taraftarlarımız önünde oynamak bizim için çok mutluluk verici. Onların gücü bize ekstra güç oluyor. Prag iyi bir rakip, iyi bir takım. Takım olarak bu seviyede olduğumuz zaman en üst seviyedeki takımlara karşı oynamaya hazırız. Takım olarak çok çalıştık bu turnuva için iyi hazırlandık. Elimizden geleni yapacağız, çok çalışacağız ve bu turnuvada başarılı olacağımıza inanıyoruz.” diye konuştu. 


Basın Fotoğrafları