BASKETBOL

Fenerbahçe Safiport, Herbalife Nutrition KBSL çeyrek final serisinde 1-0 öne geçti

22 Nisan 2022 Cuma 18:05

Fenerbahçe Safiport Kadın Basketbol Takımımız, Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi çeyrek final serisi ilk maçında konuk ettiği Çankaya Üniversitesi’ni 91-57 mağlup etti ve seride 1-0 öne geçti.

Satou Sabally ile Kayla McBride kaydettikleri 18’er sayıya takımın skoreri oldular. Alina Iagupova 13, Manolya Kurtulmuş 11 sayıyla oynadı.
 
İki maç kazanan takımın adını yarı finale yazdıracağı serinin ikinci maçı 25 Nisan Pazartesi günü Ankara’da oynanacak. Fenerbahçe Safiport, bu maçı da kazanması durumunda adını yarı finale yazdıracak. Seride 1-1’lik eşitlik olması durumunda ise üçüncü maç yapılacak.
 
Fenerbahçe Safiport Kadın Basketbol Takımımızın Başantrenörlük görevine getirilen Sırp antrenör Marina Maljkovic, bu karşılaşmayla Takımımızın başındaki ilk resmi maçına çıktı.
 
Metro Enerji Salonu’nda oynanan maçı Yönetim Kurulu Üyemiz Mustafa Kemal Danabaş da izledi.
 
Takımımız maça; Olcay Çakır Turgut, Kayla McBride, Alina Iagupova, Satou Sabally, Kiah Stokes beşiyle başladı.
 
İki takımın da dış atışlardan bulduğu sayılarla başlayan karşılaşmada Sabally ve McBride ile etkili olan Potanın Kraliçeleri, televizyon molasını 14-9 önde geçti. Kalan bölümde Iagupova ve Alperi ile sayılar bulan Takımımız, ilk periyodu 19-16 önde tamamladı.
 
İkinci periyoda Iagupova ve Sabally’nin üçlükleriyle başlayan Fenerbahçe Safiport, rakibine erken mola aldırdı: 25-16. Moladan da McBride’ın üçlükleriyle dönen Takımımız, son bölümde de Manolya, Tuğçe ve Iagupova ile sayılar buldu ve soyunma odasına 43-27 önde gitti.
 
Üçüncü periyota da etkili başlayan Fenerbahçe Safiport, rakip potaya 11 sayı bırakırken potasında sayı görmedi ve televizyon molasını 54-27 önde geçti. Agresif oyununu periyodun kalanında da sürdüren Potanın Kraliçeleri, final periyoduna 65-33 önde girdi.
 
Karşılaşmanın son bölümünde de rakibini domine eden Fenerbahçe Safiport, maçı 91-57 kazandı ve çeyrek final serisinde 1-0 öne geçti.

Çeyrek skorları:

1.Çeyrek: 19-16
2.Çeyrek: 24-11
3.Çeyrek: 22-6
4.Çeyrek: 26-24
 
Fotoğraflar: Ahmet Hopyar

Basın Fotoğrafları