BASKETBOL

Fenerbahçe Safiport, EuroLeague Women Final Four Yarı Final maçında USK Prag ile karşılaşıyor

07 Nisan 2022 Perşembe 12:56

Fenerbahçe Safiport Kadın Basketbol Takımımız, Kulübümüzün ev sahipliğinde Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda düzenlenecek EuroLeague Women Final Four organizasyonda finale yükselebilmek için bugün saat 20.00’de USK Prag ile karşı karşıya gelecek. Mücadele TRT Spor Yıldız'dan canlı yayınlanacak.

Final Four yolculuğu

Fenerbahçe Safiport, EuroLeague'de bu sezon ki macerasına B Grubu’ndan başladı. 14 hafta süren grup aşamasında 11 galibiyet elde eden sarı lacivertli ekibimiz, grup lideri olarak çeyrek finale yükseldi. Fenerbahçe Safiport, çeyrek finalde Letonya temsilcisi TTT Riga ile eşleşti. Sarı lacivertli ekibimiz, rakibini 77-56 ve 88-65'lik skorlar ve 2-0'lık seriyle geçerek adını Final Four'a yazdırdı.

Kadın Basketbol Takımımız, kulüp tarihimizde sekizinci kez Final Four'da mücadele ediyor. Fenerbahçe Safiport, organizasyonda daha önce üç kez final oynarken, iki kez üçüncü, iki kez de dördüncü oldu.

USK Prag hakkında
 
Fenerbahçe Safiport'un rakibi USK Prag, A Grubu’nda çıktığı 14 karşılaşmada 10 galibiyet aldı. Çekya ekibi, Rusya ekiplerinin turnuvadan ihraç edilmesinin sonrasında grubunu ikinci sırada bitirdi. USK Prag, çeyrek finalde İtalya'nın Famila Schio takımını 2-1'lik seriyle geçti ve son dörde kaldı. Başantrenörlüğünü Natalia Hejkova'nın yaptığı USK Prag, EuroLeague'de 2014-2015 sezonunda şampiyon olurken, iki kez üçüncü iki kez de dördüncü oldu. Fenerbahçe Safiport, bu maçla birlikte USK Prag'la tarihinde dokuzuncu kez karşılaşacak. Kadın Basketbol Takımımız, Çekya ekibiyle daha önce oynadığı sekiz maçın beşinden galip ayrılmayı başarmıştı.

Final Four’daki diğer eşleşmede ise yarın saat 17.00’de İspanyol ekibi Perfumerias Avenida ile Macaristan'ın Sopron Basket takımı karşı karşıya gelecek. Kadınlar EuroLeague'de 2021-2022 sezonu şampiyonu ise 10 Nisan Pazar günü oynanacak final maçıyla belli olacak.

Takımımıza, ev sahipliği yapacağımız finalde sonsuz başarılar diliyoruz.